Roope Kauhanen

TraFi ilmailun puhelinpalvelu auki rajoitetusti, lupakirjahakemuksissa ruuhkaa


10 viestiä aiheessa

Lupakirjat ja koulutus -yksikön puhelinpalvelu on 13-17.12.2010 poikkeuksellisesti avoinna vain klo 9-10 välisenä aikana.

Keskitymme ruuhkautuneen lupakirjahakemustilanteen purkamiseen. Pahoittelemme asiakkaille koituvaa haittaa.

  Oletteko huomannet pitkiä jonoja lupakirjojen/medikaalien käsittelyssä?

 

  http://ilmailuhallinto.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yleensä nopeasti mutta tuohan vaihtelee ihan tilanteen mukaan. Ei siihen oikein voi yleispätevästi vastata. Joskus päivässä, joskus harvoin kahden viikon päästä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tekee mieli jatkaa tätä aihetta; miettikääpä tilannetta- hyväksytty koulutusorganisaatio antaa todistustuksen teoria- ja lentokoulutuksen suorittamisesta, trafin valtuuttama tarkastuslentäjä lentää lentokokeen ( tai mikä milloinkin on tarpeen) ja antaa siitä tarvittavan lausunnon, koulutettava anoo jotain. Jos tuon jälkeen olisi tietokone joka miettisi mitä pitää tehdä niin lupakirja myönnettäisiin ihan ihmismielelle käsittömättömän lyhyessä ajassa! Nyt Trafin viisaat miettivät ja lukevat asiansa osaavien organisaatioiden papereita uudelleen ja uudelleen! Olisi varmaan tarve miettiä prosessit uudelleen! Harrasteilmailuyksikkö on ymmärtänyt asian oikean laidan. Miksi ei PPL -puoli?

 

saku

www.suio.fi

 

Kääntäen, mikäli lupakirja myönnetään niin, että jokin määräyksessä oleva lupakirjan myöntämisen ehto ei täyty, saattaa myöntäjä syyllistyä virkavirheeseen.

 

Sitä, mitä tarkoitat papereiden lukemisella uudelleen ja uudelleen en tosin käsitä. Tuskin mitään...

 

ps. ne ppl-lupakirjat roikkuu ihan samassa jonossa muidenkin ei-harrasteilmailun lentävän henkilöstön lupakirjojen ja kelpuutusten kanssa. Riippumatta siitä, miten yksinkertainen jokin lupakirja tai kelpuutus on myöntää, ne käsitellään saapumisjärjestyksessä, jolloin siinä nyt sattuu ns. kestämään, mikäli käsiteltävänä on työläämpiä tapauksia tai moni kiilaa jonon ohi maksamalla nopeutetun käsittelyn. Kesto johtuu puutteellisista resursseista, ei siitä, että itse käsittelytavassa olisi merkittävä virhe, niinkun nyt vihjailet.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Sitä, mitä tarkoitat papereiden lukemisella uudelleen ja uudelleen en tosin käsitä. Tuskin mitään...

 

 

90-luvulla sain lupakirjaosastolta erinomaista palvelua. Ikävä kyllä siellä on henkilökunta vaihtunut ja "palvelu" muuttunut ala-arvoiseksi. Näin tässä ihan äskettäin:

 

ICAO-jäsenvaltion kansalainen, jolla on ko. valtion myöntämä ICAO-lupakirja, suoritti Suomessa kaikki asiaankuuluvat kurssit ja toimenpiteet saadakseen suomalaisen lupakirjan. Lausunnot ja paperit toimitettiitn TraFiin ensiksi faksilla. - Ko. valtion nykyinen yksityislentäjän lupakirja on taas vaihteeksi "vanhaa" passin kokoista mallia, jossa on valokuva ja valokuvan päälle isketty virallinen leima. TraFista valitettiin, että valokuvan päällä oleva leima ei näy faksissa  :-\ Ikäänkuin sinne oltaisiin tahallaan toimittamassa väärennettyä lupakirjaa? Tottakai lupakirjan aitous oli tarkistettu etukäteen, leimasinväri vain on sellaista ettei se kopioidu valokopiokoneella eikä faksilla...

 

Siispä he halusivat alkuperäisen lupakirjan nähtäväksi. Se toimitettiin. Sitten odotettiin. Ja odotettiin. Ja odotettiin lisää  :thmbdn:

 

Jokunen 3 kk myöhemmin  :-\ ihmeteltiin, miksei lupakirjasta mitään kuulu. Tiedusteluun vastattiin lopulta näin: "ICAO-lupakirjanne on vanhentunut, joten emme voi kirjoittaa teille suomalaista lupakirjaa"  :thmbdn:

 

Miten sen alkuperäisen lupakirjan olisi voinut missään välissä uusia, koska passimallisessa lupakirjassa uusinnat kirjoitetaan suoraan siihen lupakirjaan ja sehän oli TraFin pöytälaatikossa?

 

Toisinsanoen, lukivat siellä uudelleen ja uudelleen papereita, kunnes saivat alkuperäisen lupakirjan vanhenemaan eikä tarvinnut kirjoittaa uutta. Törkeää viranomaisöykkäröintiä mutta myönnetään, hienosti hoidettu hylkäysoperaatio  :-\

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni käsiteltiin torstaina medikaalihakemus. Vissiin sitten päättivät postittaa tuloksen TraFin uudella ja huiman nopealla postitusprosessilla kun ei vielä tänään keskiviikkonakaan kuulunut mitään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täytyypä nyt antaa kehuja myös homman toimimiselle. Multahan pääsi lipeämään GPL/MGPL vanhaksi tuossa taannoin, kun kuvittelin fiksuuksissani sen olevan voimassa ensi vuoteen. Laitoin sitten paperit sisään ja olisin saanut lapun samana päivänä! Ongelmana oli vain se, että opetusoikeuden jatkumiseen vaadittiin ne kaksi kolmesta eli viimeaikainen kokemus, tarkkari ja kertauskoulutus. Ensimmäinen täyttyi, jälkimmäiset eivät. Niinpä homma pistettiin jäihin siihen saakka, kun saisin asian hoidetuksi. En ymmärrä vieläkään, miten se tarkkarin järjestäminen oli niin vaikeaa, mutta koska oli, menin sitten kertauskoulutukseen. Aikanaan SUIO sitten oli oma-aloitteisesti ilmoittanut tiedot TraFi:in ja eilennä sieltä tuli tekstiviesti, jossa kerrottiin lupakirjan olevan valmiina. En edes ehtinyt kysyä asiaa, kun se oli jo hoidettu. Uskallan myös Sakun tapaan kiittää herra Selosta asiallisesta no vikkelästä toiminnasta näin julkisestikin. SUIO:akin kiitän asian hienosta hoitamisesta. Tosin koneet sisällään pitävä halli on hukkunut siihen samaan lumeen, jonka alla kenttäkin lienee, mutta se on taas toinen juttu se.

 

-A-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lupakirjaosastolla on ruuhkaa. Soittelin oman lupakirjani perään ja asiallisesti kerrottiin että ruuhkaa todella on. Reilun kuukauden olen odottanut, mutta pitäisi tulla kohta puoleen. Kannataa huomioida omissa lupakirja/kelppari hakemuksissa.

 

Perttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään