Jari Vanhatupa

Moottorisoundeja

141 viestiä aiheessa

En tiedä onko paljon muita jotka bongailevat netistä upeita moottorisoundeja? Epäilen kuitenkin etten ole ainoa. Joka tapauksessa puuha on melkoisen hauskaa ja viihdyttävää ja ajattelin perustää tähän aiheelle oikein oman osastonsakin.

Elikkä mikäli löydät jonkin mahtavan soundin jonka haluaisit jakaa muidenkin kanssa, niin laita tähän linkki kyseiseen soundiin. Soundi voi olla Autosta, Moottoripyörästä, Lentokoneesta tai muusta moottorikäyttöisestä laitteesta.

Tässä voidaan myös keskustella moottorisoundeista ja vaikkapa kiistellä kepeästi siitä onko soundi oikean sävyinen tai ei. Soundin ei tarvitse olla välttämättä "mahtava" vaan se voi olla myös humoristinen.

:)

 

Tässäpä minun aloitukseni:

 

Sunbeam Imp:

 

Wright Cyclone R-1820: http://www.youtube.com/watch?v=B9dpi5AVXj0

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vai upeita moottorisaundeja?

No tästä varmaan muutamat ottaa herneet nenään mutta ottakoot; en tiedä parempaa kilpurin ääntä kuin tämä BMW:n V12; S70/2 GTR moottorista lähtevä ääni.

 

Jos puhutaan kilvillistä laitteista; Lamborhinin 3,9 litrainen V12 on häkellyttävää kuunneltavaa.

 

 

Veekaseista; ehdottomasti F355:sen 5-venttiili-tekniikalla oleva 3,5 litrainen V8. Ehdottomasti yksi hienoimmista kasin saundeista mitä itse tiedän.

http://www.youtube.com/watch?v=_qtd2yxvVR0

 

Eikä unohtaa sovi riittävän asenteella tehtyjä pikku/isolohko Jenkki kaseja, joiden äänimaailma on varsin pysäyttävää tasoa joka ikinen kerta kun kireäksi ruuvvatun Vinkkelikasin jonkun muskelijenkin keulilla kuulee käynnissä tai liikenteessä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Wartburgissa on muuten itseasiassa melkoisen urheilullinen  ääni kun sille antaa vähän kierroksia, tuollaisella tuli ajeltua monta vuotta. :)

 

"Ollen" legendaarinen "tappaja Belos" Tuo on vaarallinen laite ja sen ääni on todellisuudessa kuultuna pelottava. :'(

 

Sami kun tuossa laittoi noita urheiluauton ääniä, niin muistui mieleeni eräs kerta kun menin Alfallani Bella-Italia kokoontumiseen. Minulla oli silloin siinä melko suora putki ja ajoin sinne kuulosuojaimet päässä. Mutta siellä perillä korskea Alfani tuntuikin äkkiä ihan "mikkihiiri" laitteelta kun kuulin siellä tälläisen auton ääntelyä:

 

De Tomaso Pantera:

 

Panterassa on V-8 ja erittäin lyhyet putket. Kun se V-8 ärjyy niihin niin eihän sitä ääntä voi unohtaa koskaan. Mikäli Pantera säväytti niin tässä parit hyvät lisää:

:thmbup:

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo Pantera on upean näkönen ilmestys ja se ääni on hieno. Jännä miten erilainen meteli siitä lähtee verrattuna vaikkapa Mustangin samaan 351:seen mikä tossa Panterassakin on muistaakseni. Äänen ero saattaapi hyvinkin johtua tosiaan moottorin sijoituksesta osaltaan, lyhyet putket ym.

Viime kesänä kuulin GTS Panteran kiihdytyksen 1-ja 2 vaihteilla Kaivarissa, hitto. SIinä oli munaa!!!! Voi Jenkki kasi kuullostaa toisinaan helvetillisen hyvältä! 8)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen tuossa nyt kuolannut noita Pantera videoita jo kohta pari tuntia. Löytyi vielä yksi niin hyvä pätkä, että pakko laittaa vielä tämä:

 

:thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

V8:sit on nynnyille!

Ihan kuin joku juoksisi metsässä moottorisahan kanssa.

 

Antti

 

Kajakki-kaksikko ei totellut ihan äänen antamaa mielikuvaa vauhdista, heh.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vanhat kunnon BDA-Escortit, Celicat ym kireät nelos- ja kutoskoneet kunnon imuäänillä: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5ZV_Uw_UnNg  Etenkin kohdassa 3:23 oleva Mikkolan Celica... 8)

 

Kyllä ralliautoissa voiton vie alkuperäisistä Audi Quattroista ja Sport Quattroista löytyvä rivivitonen. Siinä on jotain niin karskia matalalta ärjyvää voimaa, että siinä on muilla tekemistä...

 

 

 

 

(n. 9min kohdalta eteenpäin S1:stä)

 

 

S1:n kone menee sitten jo "liian turboiksi"...

 

 

 

Näissähän noita voi vertailla...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä ralliautoissa voiton vie alkuperäisistä Audi Quattroista ja Sport Quattroista löytyvä rivivitonen. Siinä on jotain niin karskia matalalta ärjyvää voimaa, että siinä on muilla tekemistä...

 

Pihinältähän tuo lähinnä kuulostaa. Tässä sitä voimaa, jos rajataan maalla liikkuviin...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Detroitti vei vähän muistojen maailmaan...

 

Aikoinaan firman laivassa oli itä-saksalainen 2t laivadieseli, jonka maksimi kierrokset oli 150rpm. Paineilma-käynnisteinen. Konehuone oli semmoinen "siisti" slobon vihreä. Mittareita siellä ei ollut, putkissa oli semmoiset lasit ja siellä lasin takana propelli.

Ekan kerran kun menin konevahtiin, miehitetty konehuone nääs, konemestari sanoi osoittaen yhtä ropellia, että tuo kun pysähtyy niin koko paska lentää ilmaan. Kun se ei oikein Suomea osannut kunnolla, niin se tuli sillein Ruåtsin tonaalisuudella ja pätkien.

Noo, tunti sen lähdön jälkeen se uitun ropeli pysähty siellä putkessa. Lähdin kannelle...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jännä vihellys noissa Tu-154M ja 737-200:n "noitapilli" moottoreissa. Kyllä matkustajoakoneiden äänissäkin on vain eroja. Itse en ole paljonkaan niitä päässyt kentillä bongailemaan, senverran kuitenkin että olen huomannut uusien koneiden olevan varsin hiljaisia.

Nuorenamiehenä tavattiin aina sillon tällöin mennä Vaasan lentokentälle katsomaan jos sattuisi olemaan matkustajakone lähdössä. Aina joskus onnisti ja siihen aikaan niitä koneita pääsi katsomaan muutaman metrin päästä matalaan verkkoaitaan nojaillen.

 

Oli se mahtava pauhu ja jylinä kun se matkustajakone lähti rullaamaan siitä muutamien metrien päästä ja moottorin suihkusuuttimet kääntyivät suoraan kohti. Siihenaikaan ei ymmärretty mitään koneiden merkkien päälle mutta varmaankin ne olivat Caravelleja ja DC-9:jä.

 

Mitenkäs "aktiivi-spotterit" jos laitettaisiin side silmille ja vietäisiin lentokentälle, niin osaisitteko sanoa mikä kone siellä milloinkin on lähdössä? :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

TU-154 käynnistää, ehdoton suosikkini. Pitää kokea matkustamossa sisällä, pääsee oikeaan lentotunnelmaan. Nämä tuubivideot on sotkuisia eivätkä välitä kovin hyvin upeaa äänimaisemaa.

 

 

Edit:tässä toinen yhtä hieno:

 

 

Tähän ääneen olen "sattuneista syistä" tykästynyt, V2-papattajat ja putputtajat ei oikein sytytä samalla tavalla.

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään