Jukka Övermark

Venäjän lentokenttien valvonta vuotaa

12 viestiä aiheessa

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB vei onnistuneesti kolme valepommia lentokoneisiin Voronezhin lentokentällä 1. lokakuuta, venäläislehdet kertoivat.

 

Valepommeilla FSB testasi lentokenttien turvallisuutta. Turvallisuuspalvelu oli antanut aiemmin varoituksen, jonka mukaan ”terroristit” yrittäisivät tehdä iskun kyseisenä päivänä.

 

Varoituksesta huolimatta yksi agenteista sai kulkea "räjähdevyönsä" kanssa koneeseen sen jälkeen kun turvatarkastaja oli ottanut vyön sytyttimen itselleen. Toinen agentti taas sai valeräjähteen koneeseen maksettuaan 500 ruplan (14 euron) lahjuksen matkatavaroiden käsittelijälle. Sadasta ruplasta koneen kapteeni salli räjähteen jäädä koneeseen.

 

Kolmannen agentin onnistui kuljeskella tunnin ajan suljetulla turva-alueella ennen kuin poliisit huomasivat hänet.

 

Lehden mukaan kokeeseen mukaan joutunut Poljot-lentoyhtiö päätti tapauksen jälkeen siirtää lentonsa toiselle kentälle. Lahjuksia ottanut matkatavaran käsittelijä on saanut potkut, ja lentokapteenin tekemisiä tutkitaan.

 

Presidentti Vladimir Putin lupasi tehostaa Venäjän lentokenttien turvatoimia syyskuussa kahteen venäläiskoneeseen tehtyjen terrori-iskujen jälkeen. STT-AFP

 

Nelonen

:o Se on nyt varmaa, että venäläisillä koneilla en koskaan tule matkustamaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toinen agentti taas sai valeräjähteen koneeseen maksettuaan 500 ruplan (14 euron) lahjuksen matkatavaroiden käsittelijälle. Sadasta ruplasta koneen kapteeni salli räjähteen jäädä koneeseen.

 

 

Siis kapteeni huolii pommin

koneeseensa kun saa vain 2,8 euroa ???

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No huh, huh! Tuossa maassa on jokainen lahjottavissa. Ihme touhua >:(

Sitten vielä hämmästellään suomalaisten kriittisyyttä venäläisiä kohtaan. Eikä se varmasti johdu pelkästä menneisyydestä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siis kapteeni huolii pommin

koneeseensa kun saa vain 2,8 euroa ???

 

 

Ei taida olla piloteilla kovin kummoiset palkat :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heh heh, pitäisi joskus tehdä spottailumatka Venäjälle. Spottailuhan on tuolla laitonta, mutta parillasadalla ruplalla miliisit lepyttäisi. Samalla summalla saisi varmaan mennä kiitotiellekin kuvaamaan, puhumattakaan paluumatkan jumpparipaikasta. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

parillasadalla ruplalla miliisit lepyttäisi.

 

Niin, tai sitten kuolet valitettavasti äkilliseen "sydänkohtaukseen".. :P

 

Onhan näitä testejä aina sillointällöin nähty, missä "terroristit" yrittävät salakuljettaa kaikenlaista koneeseen, ja usein tuntuu onnistuvan (tosin lienee myös niin että epäonnistumisista ei niinkään kerrota). Tuskinpa mitään turvatarkastusta tai lentokenttää voidaan rakentaa niin, ettei tuollainen jotenkin jossain välissä onnistuisi. Mutta etenkin tuo kapteenin logiikka tuossa ym.jutussa tuntuu hiukkasen ontuvan. No venäläisistä ei voi tietää...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onhan näitä testejä aina sillointällöin nähty, missä "terroristit" yrittävät salakuljettaa kaikenlaista koneeseen, ja usein tuntuu onnistuvan (tosin lienee myös niin että epäonnistumisista ei niinkään kerrota).

 

En asiasta paljon ymmärrä, mutta sellainen mielikuva minulla on, että jos joku järjestäytynyt ryhmä haluaa koneen pudottaa, se pystyy sen tekemään. Turvatarvastukset saattavat karsia hullut ja harrastelijat, mutta siihen se sitten jääkin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, juuri tuolla tavoin eräässä lehtiartikkelissa (taisi käsitellä USA:n tilannetta) todettiin - eli lähinnä tietysti karsii pois ne kylähullut ja muut jotka ovat unohtaneet kynsisakset laukkuunsa, mutta kuitenkin tarkastukset lähinnä luovat vain turvallisuuden mielikuvaa, eli jotain kautta läpi pääsee. Tietysti myös tuo mielikuvakin on tärkeä, mutta ei riittävä. Ja toisaalta turvatarkastuksia ei paljoakaan nykyisestä voine tiukentaa, koska nyt jo lienee vedetty tarkastukset melko äärimmilleen. Eli jonkunlainen profilointi ja vastaavat keinot ovat varmaan tehokkaampia, eli päästetään tutut ja tunnetut nopeammin ja käteisellä yhdensuuntaisen lipun tms. ostaneet syynätään sitten tarkemmin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse olen kahtena kesänä työskennellyt Helsinki-Vantaalla turvatarkastajana (vieläkin palkkalistoilla, tosin opiskelut ajaa tällä hetkellä edelle, ei turvatarkastajan ura juurikaan nappaa ;)), ja täytyy sanoa että Antti ja Sami ovat tässä asiassa oikeassa. Töitä tehdessä on tullut opittua ne niksit millä läpivalaisimia ja tarkastajia voidaan huijata - en rupea tässä erittelemään ymmärrettävistä syistä mitä kaikkea voidaan tehdä ja miten - mutta ikävä tosiasia on se, että ammattilaisille turvatarkastuksen ohittaminen ei ole kovin haastavaa. Onneksi koneen kaappaaminen on kuitenkin niin riskialtista puuhaa, ettei siihen kukaan ammattilainen kovin herkästi ryhdy, vaan ne hommat jätetään sitten "kylähulluille" :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

heti tekemään extreme lentoreissuja Tupukoilla.. :D

T:Pygmi

 

juu siitä saisi hyvän reality sarjan Maikkarille ;D The Tupolev Experience ;D

 

Minä en kyllä venäjällä lentäisi vaikka maksettaisiinkiin :P

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Air Jamaica sentään pyytää näin

kohteliaasti ilmoittamaan asiasta ;D

 

 

[ Attachment removed / expired ]

 

Ei ollut sillä kertaa mitään ilmoitettavaa ;D

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään