Harri Koskinen

Finnair ja Finncomm Airlines avaavat päivittäisen reitin Gdanskiin

1 viesti aiheessa

Finnair Oyj - Lehdistötiedote

Finnair avaa päivittäisen reitin Gdanskiin

 

Finnair avaa päivittäisen yhteyden Helsingin ja Gdanskin välille 27.3.2011. Gdansk on Finnairin kolmas kohde Puolassa Krakovan ja Varsovan lisäksi.

 

- Uuden yhteyden myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme Gdanskin alueella entistä paremmin. Päivittäinen yhteys Helsinkiin avaa kaupungin ja lähialueen asukkaille nopeat yhteydet Aasiaan Helsingin kautta, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

 

Gdanskin reitti lennetään Finncomm Airlinesin modernilla ATR 72-500 -kalustolla. Helsingistä lennetään Gdanskiin maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 9.45, ja muina viikonpäivinä klo 16.40. Lento lähtee Gdanskista maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 11.15 ja muina päivinä klo 18.10.

 

Finnair Oyj

Viestintä

10.11.2010

 

 

Finncomm Airlines avaa uuden reitin Helsingistä Gdanskiin

 

Finncomm Airlines aloittaa yhteistyössä Finnairin kanssa lennot Helsingin ja Gdanskin välillä ensi keväänä, 27.3.2011. Reittiä lennetään päivittäin.

 

Helsinki–Gdansk-reittiä on Finncommissa mietitty tarkkaan. ”Pohjoisen Puolan talous kasvaa vahvasti, ja suora yhteys palvelee erityisesti työmatkalaisia”, sanoo Finncomm Airlinesin toimitusjohtaja Juhani Pakari. Lisäksi alueen kolme kaupunkia, Gdansk, Sopot ja Gdynia, tarjoavat mahdollisuuksia myös lomailuun.

 

Myös toimiva yhteistyö Finnairin kanssa vaikutti aloittamispäätökseen. ”Olemme olleet osa Finnairin reittiverkostoa 90-luvulta lähtien. Nyt myös Gdansk on osa tätä kokonaisuutta, kun via Helsinki –konsepti tuo tarjolle kymmeniä uusia kohteita.” Reittiä lennetään moderneilla, energiataloudellisilla ATR-potkuriturbiinikoneilla. ”ATR-kalustomme on optimaalinen tämän tyyppiseen liikenteeseen. Se kuluttaa hyvin vähän polttoainetta, joten pystymme pitämään myös lippujen hinnat varsin alhaalla”, kertoo Pakari.

 

Myös Finnairilla ollaan tyytyväisiä uuteen avaukseen. ”Puolasta on runsaasti kysyntää Aasian-liikenteelle, ja Finnair tarjoaa Helsingin kautta suorimman reitin Aasiaan. Nyt nämä yhteydet ovat helposti saatavilla myös Gdanskista”, kertoo Finnairin itäisen Keski-Euroopan myyntijohtaja Juhani Nuoramo.

 

Aikataulu

 

Päivä               

  Helsinki       

  Gdansk             

  Gdansk

  Helsinki

 

ma, ke, la 

  9:45

  10:40

  11:15

  14:10

 

ti, to, pe, su

  16:40

  17:35

  18:10

  21:05

 

Ajat ovat paikallisia aikoja. Lentoaika 1h55min.

 

Yhdensuuntainen lippu maksaa fc.fi-verkkokaupassa edullisimmillaan 89 euroa kaikkine kuluineen. Lippuja voi ostaa Finncommin verkkokaupan lisäksi Finnairin verkkosivuilta http://www.finnair.fi/ sekä matkatoimistoista.

 

Finncomm Airlines lyhyesti

 

Finncomm Airlines operoi neljällä ATR 42-500- ja  kahdeksalla ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneella sekä kahdella Embraer 170 -suihkukoneella. Yhtiön laivastoon on tulossa vielä neljä uutta ATR 72-500-konetta. Finncommin laivasto on Euroopan moderneimpia, kaikki ATR-potkuriturbiinikoneet ovat uusinta 500-sarjaa, vanhin ATR on otettu käyttöön joulukuussa 2005 ja viimeisin kone on liitetty laivastoon vuonna 2009.

 

Finncomm Airlines on yksityinen suomalainen vuonna 1993 perustettu lentoyhtiö. Yhtiö on tehnyt yhteistyötä Finnairin kanssa vuodesta 1998. Aikataulut on suunniteltu yhteistyössä Finnairin kanssa siten, että matkustajat voivat mahdollisimman joustavasti hyödyntää Finnairin jatkoyhteyksiä eri puolille maailmaa. Code share -yhteistyön ansiosta Finncommin ja Finnairin lennot on mahdollista kirjoittaa samalle lipulle, mikä mahdollistaa esimerkiksi matkatavaroiden selvityksen suoraan lopulliseen määränpäähän.

 

Finncomm Airlines

10.11.2010

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään