Marko Velin

MS Sidewinder Precision Pro (USB) toimimaan WinXP:ssä

12 viestiä aiheessa

Eli ongelma on, että minulla on vanha Sidewinder Precision Pro USB-versiona. Kun yritän asentaa XP:hen tikun mukana tulleen ohjelmiston, Windows sanoo, että ohjaimet ovat epäsopivia sen kanssa. En ole sitten uskaltanut kokeilla, mitä tapahtuu, jos vain asentaisin ne. Ilman ajureita ei kuitenkaan tunnu tapahtuvan mitään, vaikka eikös USB-laitteen pitäisi kytkettynä ainakin näkyä? Se ei kuitenkaan näy missään. Myöskään Lisää uusi laite-toiminto ei saanut tikkua näkyviin.

 

Olisiko joku muu törmännyt samaan ongelmaan joskus tai tietäisi vaan, mitä pitäisi tehdä? Olen katsonut Microsoftin sivuilta kaikki kyseiseen tikkuun liittyvät asiat, mutta missään ei puhuta yhteensopivuudesta XP:n kanssa mitään. Tikku on varmasti USB-yhteensopivakin, joten siinä ei pitäisi olla ongelmaa.

 

Marko

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin varoittaako se tosiaan että ohjaimet ovat epäsopivaiset XP:lle, vai ainoastaan ettei niille ole sertifikaattia XP:lle? Jälkimmäinen on ihan tavallista, eikä tarkoita että mitään ongelmaa tarvitsee olla.

 

Mutta eikös Sidewinderin softa ole kaikille malleille sopiva? Uusinhan on ladatavissa osoitteesta http://www.microsoft.com/hardware/sidewinder/Downloads.asp (Mulla ei ole koskaan Sidewinderiä ollut, mutta Logitechillä ainakin on näin).

 

Kyllä USBiin kytkemisen pitäisi yleensä jotain eloa aiheuttaa, jos järjestelmän mielestä ei ole softa jo asennettu. Ei tuo nyt oikein diagnoosiin kumminkaan kelpaa. Koita asentaa tuo uusin ja ota pois jos on paha.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä koitan aina ohjaimia ensiksi ilman niiden mukana tulevaa ajurin asennusta, XP:ssä suuri osa ohjaimista toimii ihan XP:n omilla ajureilla niin ei ole sitten mitään ylimääräistä pyörimässä taustalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Useissa tapauksissa XP:ssä mukana oleva ajuri on sen valmistajan tarjoaman ajurin vanhempi versio (joka on toimitettu MS:lle Windowsin mukana jaettavaksi), eikä siten mitenkään kevyempi tai muuten parempi. Joissain tapauksissa kyllä on laitteen mukana tulevassa hallintaohjelmassa turhaa ryönää ja muistiresidenttiä tavaraa. Mutta esim. Logitechin ratilla se tarvitaan siksi, että saa polkimet erotettua eri akseleille (että saa etuvetoista käännettyä jarrun ja kaasun yhteiskäytöllä), ja sittenpä on samalla kaikkien Logitechin ohjaimien ajurisofta pyörimässä. Ymmärtääkseni Sidewinder on jokseenkin sama konsepti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eli ongelma on, että minulla on vanha Sidewinder Precision Pro USB-versiona. Kun yritän asentaa XP:hen tikun mukana tulleen ohjelmiston, Windows sanoo, että ohjaimet ovat epäsopivia sen kanssa. En ole sitten uskaltanut kokeilla, mitä tapahtuu, jos vain asentaisin ne.

Kun asensin uutta Sidewinder FF Wheeliä WinXP:hen, asennusohjelma ilmoitti että "käyttöjärjestelmä on Win2000 ja että Sidewinder Game Controller Software 4.0 on suunniteltu Win98:lle. Jos jatkat asennusta, kaikki ominaisuudet ei ehkä toimi kuten odotettua ja ohjelmisto ei ehkä toimi hyvin." Jatkoin kuitenkin asennusta. Tuli lisää virheilmoituksia, mutta ratti toimi kuitenkin. Tätä ennen olin asentanut Sidewinder Precision 2 tikun softan ilman virheilmoituksia. Ratti oli aika uusi, koska sen mukana tuli Colin McRae Rally 3.

 

Hyvä konsti ennen asennuksia on luoda järjestelmän palautuspiste. Jos epäonnistunut asennus aiheuttaa ongelmia, järjestelmän voi palauttaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muistaakseni tuosta Sidewinder Game Controller Software 4.0 softasta on saatavilla jostain uudempi versio joka sopii W2K/XP käyttiksiin

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siinä tikun mukana oleva ohjelmisto on 3.0 ja tuolla Microsoftin sivulla näyttäisi olevan 3.02. Ei taida sitten olla sitä 4.0 versiota saatavilla. Ihme, kun ei tuo Microsoft ole muuten ollenkaan kiinnostunut kertomaan vanhempien laitteidensa yhteensopivuudesta.

 

Mikähän siinä sitten on, että se tikku ei näy USB:in kautta ollenkaan? Kai se täytyy vaan koittaa sillä 3.0 ohjelmistolla...

 

Marko

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oman sidewinderini asensin Windowsin omia ajureita käyttäen,kun asennuscd:tä käyttäen asennus meni hyvin,mutta uudelleenkäynnistyksen jälkeen tikkua ei ollut enään asennettuna.Siis jos tuo Windows ei heti asenna tuota käynnistyksessä,kun joystick on kiinni,niin mene Ohjelmatiedostot->Peliohjaimet ja sitten Lisää... ja valitse Microsoft Sidewinder(automaattinen tunnistus) ja kokeile toimiiko sitten.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minulla oli taannoin aikalailla vastaava ongelma (tosin Win2000 / Precision 2 -yhdistelmällä).

 

Klassiset ajureiden uudelleenasennukset, USB-porttien vaihdot ja näiden yhdistelmät eivät auttaneet, joikka pysyi mykkänä.

 

Apu löytyi lopulta jollain foorumilla olleesta vanhasta keskustelusta jossa syypääksi todettiin staattinen sähkö ja korjaukseksi tällaista MS:n artikkelia.

 

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;IT;303499

 

(Ehkä) yllättävää kyllä, joystick lähti toimimaan. Kannattaa tuotakin siis kokeilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin, kyllä se pelittämään lähti! Taitaa olla vika muutamassa USB-portissa, kokeilin sitä nimittäin vaan niihin kortilla asennettaviin lisäportteihin enkä suoraan emolta tuleviin liittimiin.

 

On tainneet kaupassa pojat sotkea liittimiä toisiinsa, kun ne toiset portit ei inahdakaan. Elikkä täytyy kurkata koneen sisälle, meneekö piuhat oikeisiin liittimiin.

 

Tuosta staattisesta sähköstä lueskelin kyseisen artikkelin ja sitä piti seuraavaksi koittamani, mutta eipä tarvinnut...

 

Kiitokset kaikille auttajille!

 

Marko

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään