Jari Vanhatupa

Urheiluvälineet kautta aikojen

3 viestiä aiheessa

Ajattelin perustaa tähän tälläisen ketjun jossa voisi keskustella vanhoista ja uusista urheiluvälineistä. Näin talven lähestyessä pelin avaa legendaarinen? Ounas suksiside. Nämä suksisiteet ovat aivan käyttämättömät ja tehtaan paketissa. Lienevät jostain 50-luvulta?

:)

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tervehdys!

Flightforum on ihmeellinen paikka.

Isoisäni on Lauri E Luoma ja hän asui koko miehuusikänsä Rovaniemellä. Hän oli kova urheilumies (nimenomaan hiihtäjä) Mahtaako sinulla olla noista siteistä enemmän tietoa. Ukkini kuoli -90. Hän oli syntynyt -00.

 

Lämpimin palloterveisin

 

Olli L

 

Edit: typo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tervehdys Olli! Nuo suksisiteet tulivat minulle eräältä Vaasalaiselta automobilistilta, ikämies jo hänkin. Hän tuli pari vuotta sitten varta vasten kauppaamaan niitä minulle kun tiesi kiinnostukseni kaikenlaisiin vanhoihin tavaroihin.

Muistaaksena hän sanoi, että ne olivat pyörineet hänellä jo pitkään liiterin hyllyllä, muuta historiaa en niistä tiedä. Toki kysyn kun hänet seuraavan kerran näen, eipä vastannut puhelimeen kun koitin soittaa hänelle. Saatta olla, että hän oli ostanut ne jollain lapinmatkallaan. Sinänsä tuo side on aikalaisekseen nerokas keksintö, tuon nivelen ansiosta. Oli aikaansa edellä kymmeniä vuosia.

:)

 

Ei heitetä vielä kirvestä kaivoon, vaan laitetaan seuraava kuva kehiin . . . 8)

Eli tässäpä laskettelumonot ajalta jolloin miehet olivat rautaa ja SL-monot nahkaa. Nykyiset muovimonot haurastuvat vuosikymmenien kuluessa ja lopuksi ne voi paljain käsin hajottaa pieniksi paloiksi. Tämä nahkainen Kastinger 50-luvulta on kuin uusi, eikä aika ole sitä rapistanut millään lailla.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään