Harri Koskinen

Finnair keskittää vapaa-ajan matkat Aurinkomatkoihin

1 viesti aiheessa

Finnair Oyj - Pörssitiedote

FINNAIR-KONSERNIN MATKATOIMISTOJEN VAPAA-AJANMATKATOIMINNOT YHDISTYVÄT 

FINNAIR OYJ PÖRSSITIEDOTE 13.10.2010  KLO 9:00

 

Matkatoimisto Arean ja Suomen Matkatoimiston (SMT) vapaa-ajan matkustuspalvelut suunnitellaan yhdistettävän Aurinkomatkoihin omaksi Omatoimimatkat -liiketoiminta-alueeksi. Yhdistymisen jälkeen Aurinkomatkojen osuus olisi euromääräisesti noin 40 prosenttia Suomen valmismatkoista ja kaikista vapaa-ajan matkoista kolmannes.

 

Tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluisivat jatkossa lentoliput, lento- ja hotellipaketit, valmismatkat, räätälöidyt matkat, teemamatkat, risteilyt ja kylpylälomat sekä ryhmämatkat. Toteutuessaan yhdistäminen parantaa asiakaspalvelua ja sillä saavutetaan merkittäviä synergiahyötyjä.

 

Aurinkomatkojen ja SMT:n myyntitoimistot voidaan yhdistää ja puhelinpalvelut koota yhteisiin palvelukeskuksiin. Verkkopalvelun asiakastuessa, sisällön kehittämisessä, teknologiassa, tuotannossa sekä tukitoiminnoissa voidaan yhdistää osaamista.

 

Suunniteltua muutosta käsitellään yt-lain mukaisessa menettelyssä Aurinkomatkojen Suomen toiminnoissa ja matkatoimistojen vapaa-ajan puolen toiminnoissa, joissa työskentelee yhteensä noin 250 henkeä. Liikkeen luovutus on tarkoitus toteuttaa ja yt-menettely päättää vuoden loppuun mennessä. Henkilökunta siirtyy Aurinkomatkojen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

 

Aurinkomatkat-konsernin sekä Arean ja SMT:n vapaa-ajan toimintojen yhteenlaskettu liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa. Näiden palveluksessa on noin 470 henkilöä, joista runsaat 200 ulkomailla.

 

Finnair Oyj

Viestintä

 

 

Finnair Oyj - Pörssitiedote

TUOMO MERETNIEMI AURINKOMATKOJEN TOIMITUSJOHTAJAKSI 

FINNAIR OYJ PÖRSSITIEDOTE 13.10.2010  KLO 9:05

 

Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 1.1.2011 alkaen KTM Tuomo Meretniemen, 39. Hän toimii tällä hetkellä yhtiön kaupallisena johtajana. Nykyinen toimitusjohtaja Jukka Salama jää eläkkeelle.

 

Aurinkomatkat on Suomen johtava matkanjärjestäjä 37 prosentin markkinaosuudella. Yhtiön tytäryhtiöt toimivat Virossa ja Pietarissa. Vuosittain Aurinkomatkojen matkoilla käy lähes 360.000 lomailijaa. Aurinkomatkat-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 290 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli noin 400 henkilöä.

 

Finnair Oyj

Viestintä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään