Juha Paulavuo

Southwest ostaa Airtranin 1,4 miljardilla USD

4 viestiä aiheessa

Southwest Airlines ostaa Airtran Holdingsin 1,4 miljardin dollarin (1,0 miljardia euroa) kauppahinnalla. Summassa on 69 prosentin preemio Airtranin osakkeen perjantaiseen päätösnoteeraukseen verrattuna. Kauppahinta maksetaan käteisenä ja osakkeina.

 

Kaupalla Southwest pääsee mukaan Yhdysvaltain vilkkaimpiin lentoasemiin kuuluvan Atlantan liikenteeseen. Atlanta on ainoa maan suurista lentoliikenteen markkina-alueista, joilla Southwest ei vielä ole toiminut. Airtranin hankinta kasvattaa lisäksi Southwestiä LaGuardian lentokentällä New Yorkissa ja Loganilla Bostonissa.

 

taloussanomat

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Mielenkiintoista nähdä miten tuo konekanta muotoutuu. Huhujen mukaan Southwest on ollut jo jonkin aikaa suunnitellut 737-800 koneiden ostoa. Pannaanko uusien koneiden hankinta jäihin vai siivotaanko jossain vaiheessa laivastoa uusien tieltä kuten tehtiin 2005 kun kaikki 737-200 koneet pantiin kertarysäyksellä kiertoon ja hankittiin -700 koneita tilalle.

 

http://avstop.com/news_sept_2010/the_boeing_737-800_closer_to_become_part_of_southwest_airlines_fleet.htm

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Flightglobalin mukaan Southwest aikoisi pitaa 86 Boeing 717-konetta, mutta muuttaisi ne yksiluokkaisiksi.

 

Näin kuulemma tekevät, mutta eivät aio pitää AirTranin luukkuja KDFW:llä kertoo Dallas Morning News. Syynä tähän on yllätys yllätys, sama vanha Wright Amendment josta on peistä taitettu Southwestin ja Americanin välillä ennenkin. Wrightin mukaan jokaista luukkua mitä Southwest avaisi KDFW:lla, se joutuisi luovuttamaan Love Fieldilta yhden pois, aina kahdeksaan tiskiin asti. Tarkkaa puuhaa tuo kilpailu "in the land of the free"  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään