Sami Virkkula

Ilmaisjakelua..

4 viestiä aiheessa

Kuulostaa liian tutulta...  :-\

 

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2010/14/debatti/ilmaisjakelua/

 

Teen silloin tällöin harrasteilmailuun liittyviä juttuja ja kuvaan alan tapahtumissa. Jokin aika sitten sain pyynnön kolmesta valokuvasta erään savolaisen ilmaislehden juttua varten. Lähetin kuvat ja laadin niihin aiheeseen sopivat tekstit. Pyysin koko hommasta pienen palkkion. Lehden julkaisija vastasi sanatarkasti näin:

 

”Kiitos sinulle lähettämistäsi hyvistä valokuvista. Yrittäjän ominaisuudessa tein kuitenkin sellaisen ratkaisun, ettei lähettämiäsi kuvia käytetä. Ymmärrän, että haluat veloittaa työstämistäsi valokuvista, mutta joudun karsimaan kuluja ja se koskee myöskin toimituksellista aineistoa. Jos vielä haluat antaa julkaisuoikeuden nimeäsi käyttämällä niin ilmoita siitä minulle tähän sähköpostiin huomisaamuun mennessä. Lehti lähtee iltapäivällä painoon. Kiitän vaivannäöstäsi ja toivotan hyviä hetkiä mielenkiintoisen harrastuksen parissa.”

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaikenmaailman kuvapyyntöjä tulee jopa minulle viikottain.

 

Hyvään tarkoitukseen, opiskelijaprojekteihin yms, niitä voin veloituksetta antaakin, mutta joka kerran naurattaa, kun iso firma yrittää saada kuvia ilmaiseksi esitteisiinsä tai muuhun promomateriaaliin.

 

Joistakin kuvista saa aina silloin tällöin sovittua kaupat, mutta yleensä tiedustelijan kiinnostus lopahtaa jo siihen, että kuvan käytöstä pitäisi ylipäätään maksaa. Ei siis se hinta, vaan se, että pitäisi maksaa..  :laugh:

 

Surkuhupaisinta oli silti tämän tietyn virtuaalilentoyhtiön kanssa. Kuva kiinnosti, hinta oli sopiva ja kaupat tehtiin. Rahoja ei vain kuulunut. Monta puhelua toimitusjohtajalle, joka aina lupasi maksaa samana päivänä. Lopulta piti pistää liiton lakimies asialle. Sitten rahat olivat tilillä alta vuorokauden.

 

Onneksi ei ole elanto kiinni harrastuksesta..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Yrittäjän ominaisuudessa tein kuitenkin sellaisen ratkaisun, ettei lähettämiäsi kuvia käytetä. Ymmärrän, että haluat veloittaa työstämistäsi valokuvista, mutta joudun karsimaan kuluja ja se koskee myöskin toimituksellista aineistoa.

 

Suomennettuna lause siis: teen tässä yrittäjänä pisnestä ja koitan repiä rahaa toisten selkänahasta niin paljon kun mahdollista joten sinultakin ajattelin kuvan pummata ilmaiseksi.

 

Mikä oikea yrittäjä luulee tai toivoo, että hänen touhuaan pitää tukea vapaaehtoisvoimin?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään