Juha Paulavuo

Maleville hätälaina Unkarin valtiolta

7 viestiä aiheessa

Unkarin valtio on antanut Maleville 25,5 miljoonan USDn hätälainan. Uutinen lainasta tuli julkisuuteen maan johtavan talouslehden kerrottua, että Malev ei pysty maksamaan koneidensa leasingmaksuja ILFClle.  Malev sai jo aiemmin tänävuonna 125 miljoonaa USD valtiolta.

 

atw

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miksi tällaista mätää firmaa pitää pitää väkisin hengissä?

 

Kun ei kannata niin ei kannata, antais mennä vaan multiin koko Malevin kun ei siitä mitään tule vaikka kuinka jakaa miljoona-almuja veronmaksajien kassasta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei taida EU katsella kovin kauaa valtion vastikkeetonta lainaamista firmalle, jonka elinmahdollisuudet ovat heikot. Takaisinmaksukyvystä puhumattakaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieman OTO, mutta muuten vastaava tapaus. Kuvitellaan, että jollekin lentoasemalle rakennetaan rakennus siten, että omistaja rahoittaa kolmanneksen, työvoimahallinto kolmanneksen ja ympäristökunnat kolmanneksen. Eli veronmaksajien rahaa on käytetty hankkeeseen kaksi kolmasosaa ja omistajan rahaa yksi kolmasosa. Valmistumisen jälkeen rakennus kirjataan omistajan taseeseen sen täydestä arvosta eli sillä on vaan yksi omistaja. Muutaman vuoden kuluttua omistaja myyyksin omistamansa  rakennuksen ja saa siitä täyden korvauksen kauppahintana. Onko kyse veronmaksajien rahojen kuppauksesta?  

 

Seppo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään