Juha-Matti Hakala

Suomi järjestää EUn Pakistanin hätäapukuljetuksen.

3 viestiä aiheessa

No se on hyvä, että sinne viedään autoja, kun niillä voi apua tarvitsevat lähteä sitä hakemaan.

 

"Auto. Sillä kulkee kaikki", mainostettiin aikanaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

EU on pyytänyt jäsenmailta avustusmateriaalia sekä tukea materiaalin ilmakuljetuksiin Euroopasta Pakistaniin. Tämän pyynnön pohjalta puolustusministeri Jyri Häkämies teki päätöksen tukea avustustoimia strategisten kuljetusten SAC sopimusjärjestelyn mahdollistamalla avustuslennolla. Lento toteutetaan C-17 Globemaster III -kuljetuskoneella Kööpenhaminasta Karachiin.

 

Avustuslento lähtee EU:n koordinoimien ja priorisoimien avustustoimien kuljetusten mukaisesti sunnuntaina 5.9.2010 ja sen rahtina on tanskalaisten toimittama kenttäsairaala.

 

Lennon toteuttamisessa hyödynnetään strategisten kuljetusten ns. SAC (Strategic Airlift Capability) -sopimusjärjestelyä, johon Suomi liittyi vuonna 2007. Tuolloin Suomi liittyi yhdessä Ruotsin kanssa kymmenen Nato-maan yhteishankkeeseen, jossa hankittiin kolme C-17 kuljetuskonetta. Koneet ovat osallistujamaiden yhteiskäytössä ennalta sovitun lentotuntikiintiön mukaisesti. Suomen osuus SAC-hankkeesssa on 100 vuosittaista lentotuntia, joista tässä avustuslennossa käytetään noin viidesosa.

 

Avustuskuljetuksen toteuttaminen on mahdollista, koska vuosittaisen lentotuntikiintiön puitteissa on varaa toteuttaa tämä operaatio, eikä sillä vaaranneta esimerkiksi kriisinhallintajoukkojen huoltamista Afganistanissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomi käyttää SAC-järjestelyä humanitaarisiin tehtäviin.

 

http://www.defmin.fi/?9_m=4407&s=8

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään