Juha Paulavuo

100 Mbit/s netti lentokoneessa?

1 viesti aiheessa

Japanilainen elektroniikkayritys Mitsubishi Electric on kehittänyt järjestelmän, jonka avulla ilmassa olevaan lentokoneeseen on mahdollista saada nettiyhteys, jonka nopeus on jopa 100 Mbit/s, kertoo tekniikkasivusto Tech-on. Järjestelmä toteuttaa tukiasemien ja ilmassa olevan lentokoneen välisen yhteyden millimetriaaltojen avulla. Samaa järjestelmää pystytään myös käyttämään lentokoneiden keskinäisessä yhteydessä. Tekniikka mahdollistaa laajakaistayhteyden tuomisen lentokoneisiin, jotka ovat valtamerien yllä tai alueilla, jossa ei ole tukiasemia.

 

Järjestelmässä käytetään noin 45 GHz:n taajuutta. Tech-onin mukaan käytetyllä taajuudella on suhteellisen helppo saavuttaa 100 kilometrin kantama, vaikka tiedonsiirtonopeus pienenee matkan kasvaessa. Tiedonsiirtonopeus on 20 kilometrin säteellä 100 megabittiä sekunnissa, mutta pienenee 1 megabittiin sekunnissa kun välimatka on 100 kilometriä.

Järjestelmä on merkittävä parannus, sillä tämän hetkinen nettiyhteys ilmassa olevissa lentokoneissa voi olla maksimissaan 3,1 megabittiä sekunnissa.

 

mikropc

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään