Sami Varis

Kouluttautuminen liikennelentäjäksi?

2 viestiä aiheessa

Moi!

Nyt kun 9 luokka alkoi ja olisin kiinnostunut kouluttautumaan liikennelentäjäksi niin pitäisikö valita lukio vai ammattikoulu ja miten muuten pitäisi opiskella että tuo haave ehkä toteutuisi? Kiitos jo vastauksista etukäteen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Laitoin sulle yksityisviestillä tarkemmin.

 

http://www.phil.fi / http://vyk.asikkala.fi

 

Lainaten koulun sivuja;

 

Vääksyn Yhteiskoulussa on haettavissa lukion opiskelupaikkoja ilmailusta ammattina ja harrasteena kiinnostuneille.

 

Jos olet kiinnostunut esimerkiksi lentäjän tai lennonjohtajan ammatista tarjoamme sinulle mahdollisuuden edistää alan koulutuksessa ja ammatissa tarvittavia valmiuksia lukiomme opiskelijana.

 

Otamme ilmailulinjalle vuosittain 20 ilmailusta kiinnostunutta opiskelijaa. Opiskelijat valitaan hakumenettelyn kautta, jossa valintakriteereinä ovat aiempi opiskelumenestys sekä haastattelu.

 

Opiskelijoille tarjotaan ammatti- ja harrastelentämisen valmiuksia edistäviä kursseja. Kurssien puitteissa suoritat mm. ilmailuhallinnon vahvistaman harrastelentäjän lupakirjan teoriakurssin sekä syventäviä, ammattilentämiseen menetelmiin harjaannuttavia kursseja. Oppimääriä tuetaan lentosimulaatio-opetuksella sekä -kerhotoiminnalla, tutustumisilla ammatti-ilmailun yksiköihin sekä ilmailun ammattiin ja koulutukseen liittyvällä informaatiolla.

 

Opiskelijoille tarjotaan myös mahdollisuus harrastelentolupakirjan lento-osan tai laajennetun tutustumiskurssin suorittamiseen kevytlentokoneilla tai purjelentokoneilla omalla kustannuksellaan lukion kursseina.

 

Ilmailun opetustoiminnasta vastaavat lennonopettajat. Syventävien kurssien osalta käytetään myös vierailevia alan ammattilaisia. Ilmailun yhteistyötahoina Vääksyn Yhteiskoulun kanssa toimivat Patria Pilot Training Oy, Suomen Ilmailuopisto, Avia College, Blue Skies Aviation Oy,  sekä Päijät-Häme Lentoon –kehittämishanke

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään