Guest hennri

koneessa kärähti?

3 viestiä aiheessa

Terve,

retkeillessäni ulkomailla Suomessa riehui ukkonen, joka käräytti modeemin. No ei muuta kuin kotijoukot kävi kaupassa ja netti toimi taas. Mutta tänään kotiin tullessani, avasin oman tietokoneen ja huomasin, että minun pöytäkoneessa ei netti toimikkaan, vaikka muuten kone toimii täysin normaalisti :thmbdn:

Tietokoneeni vain väittää, ettei kaapelia ole kytketty kiinni. Toisinsanoen kone ei tunnista nettijohtoa ollenkaan kun sen kiinnittää koneeseen.

 

Ukkosen aikana koneeni oli pistorasiassa kiinni sekä adsl-piuhalla(ainoa pöytäkone) kiinni modeemissa. Piuhat sun muut on testattu toimiviksi läppärin päässä, joten ongelma on pystytty paikantamaan juuri itse tietokoneeseen. Ennen matkaa netti toimi normaalisti ja mitään asetuksia ei ole koneeseen tehty, joten tietokoneista mitään tietämätön pistäisi vian komponenttien piikkiin.

Onko siis salama käräyttänyt adsl-piuhan kautta koneessa jotain vai missä vika piilee? Onko mahdollista, että vain verkkosovitin hajoaisi salamasta, mutta muu kone toimisi täydellisesti? Millaisistakohan korjauskustannuksista puhutaan? Voiko ongelman ratkaista helposti ostamalla vain usb-verkkokortin tjs. http://www.jimmspc-store.fi/tuote/NA1GU?t=false ?

 

Auttakaa avutonta,

terveisin Tauno Tohelo ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ilman muuta kokeilisin ensin toisella verkkokortilla. Ei montaa euroa maksa ja helpoin komponentti testattavaksi.

 

USB-versioista en osaa sanoa, kun ei kokemusta ole, mutta PCI-korttina ainakin huokea palikka ja jos vähääkään on koneita availlut, niin asennus sujuu minuutissa.

 

Kannattaa jopa kysästä joltain koneita räpläävältä kaverilta korttia lainaan, niin ei tartte ekaksi ostaa jos vika onkin muualla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko mahdollista, että vain verkkosovitin hajoaisi salamasta, mutta muu kone toimisi täydellisesti?

 

Kyllä on. Joten koita jo edellä neuvottua, eli toista verkkokorttia.

 

T: Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään