Timo Ovaska

Matkustajakoneen laskeutuminen epäonnistui Kiinassa

20 viestiä aiheessa

Matkustajakone syöksyi maahan Kiinassa

24.08.2010 18:33 MTV3

 

Matkustajakone on syöksynyt maahan Koillis-Kiinassa.

Viranomaisten mukaan koneessa oli 96 matkustajaa. Heidän kohtalostaan ei ole tietoa.

 

(MTV3 - AFP)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiinassa ainakin 47 ihmistä on pelastunut lento-onnettomuudesta maan koillisosassa, kiinalaisviestimet kertovat. Onnettomuus tapahtui illalla Yichun kaupungin lentokentällä Heilongjiangin maakunnassa, kun matkustajakoneen laskeutuminen epäonnistui.

Laskeutuminen päättyi kiitoradan ulkopuolelle, minkä seurauksena kone syttyi tuleen. Aiemmin Kiinan viranomaiset sanoivat koneen syöksyneen maahan.

 

aamulehti

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Metars for Lindu Airport near Yichun:

METAR ZYLD 241600Z 00000MPS 0600 FG NSC 13/13 Q1015 =

METAR ZYLD 241500Z 00000MPS 0600 FG NSC 13/13 Q1015 =

METAR ZYLD 241400Z 15001MPS 1000 BR NSC 12/12 Q1014 =

METAR ZYLD 241300Z 15001MPS 8000 NSC 13/13 Q1014 =

 

Muistaakseni jokunen vuosi sitten Aero Republican  E 190 meni myös lasku pitkäksi Santa Maria Colombiassa ja silloin kone säilyi aika ehjänä ja kuusi sai vain vähäisiä vammoja ;kone päätyi Caraibian meren äärelle.

 

Jukka

 

PS Aika paljon tässä viime viikkoina näitä ikäviä onnettomuuksia on kasaantunut..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvät Herrat. Vähän tolkkua otsikointiin.

Jos kone menee laskussa pitkäksi niin se EI syöksy mihinkään.

 

Heikki

 

No uutiset onnettomuudesta nyt on muuttuneet kaiken aikaa, esim. nyt tuo avherald.com kirjoittaa, että lasku olisikin jäänyt lyhyeksi:

 

"Footage on state-run TV station CCTV shows the airplane came to rest in rugged brushland terrain approximately 500 meters before the runway and some distance from the approach lights well aligned with the runway centerline. The airplane had touched down some distance further out according to the wreckage trail."

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvät Herrat. Vähän tolkkua otsikointiin.

Jos kone menee laskussa pitkäksi niin se EI syöksy mihinkään.

 

Luepa tämän ketjun ensimmäinen viesti uudelleen. Siinä on MTV3:n uutinen, jonka otsikko on otettu tämän viestiketjun otsikoksi. Eli tiedotusvälineissä uutisoitiin aluksi koneen syöksyneen maahan. Myöhemmin kun tiedot tarkentuivat, niin tiedotusvälineet muuttivat otsikointiaan. Luonnollisesti myös tämän ketjun aloittaja olisi voinut tehdä niin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toimittajat koettavat myydä tuotteitaan moisilla otsikoilla.

Tuossa alempana on toinen tapaus. Lento-onnettomuus Kongossa on jo aivan asiallinen. Oli sitten tapahtunut vaikka mitä.

 

Heikki

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toimittajat koettavat myydä tuotteitaan moisilla otsikoilla.

 

Asia ei ole näin mustavalkoinen. Kun uutistoimitukseen tulee tieto jossain päin maailmaa tapahtuneesta lento-onnettomuudesta, tieto ei yleensä ole kovin vanha. Kun näiden ensitietojen perusteeella tehdään uutinen, saattaa oletus edelleen olla koneen syöksyneen maahan tms. Kun lisätietoja aletaan saamaan, tarkentuu uutisen otsikko ja sisältö, niin kuin tässäkin tapauksessa on käynyt.

 

En tiedä oliko tämän ketjun avauksessa alunperin linkkiä itse uutiseen, mutta minusta olisi täällä uutispuolella suositeltavaa lisätä aina linkki uutiseen ja parin rivin lainaus uutisesta viestiin. Näin asian hahmottaminen on helpompaa, ja uutisen kehittymistä voi seurata linkin kautta.

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viranomaiset on määränneet lentoyhtiön vaihtamaan nimeään onnettomuuden seurauksena. Syyksi mainitaan, että nimi Henan Airlines tuo huonoa mainetta maakunnalle. Lentoyhtiö on määrätty ottamaan käyttöön alkuperäinen nimi, Kunpeng Airlines.

 

flightglobal

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Henan Airlines lupaa maksaa jokaisen onnettomuudessa menehtyneen uhrin omaisille korvausta 960000 juania eli vaihtokurssin mukaan 141000 dollaria, mikä on tuplasti enemmän kuin mitä paikalliset säädökset edellyttäisivät. Lentoyhtiö perustelee korkeampaa summaa mm. sillä, että elinkustannukset Kiinassa ovat nousseet (v. 2006 jälkeen).

 

http://china.globaltimes.cn/society/2010-08/568847.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tästä Henan Airlinesin 2 vuoden takaisesta onnettomuudesta on julkaistu raportti. Suurimmaksi syypääksi on julistettu lennon kapteeni, jonka kerrotaan yrittäneen laskeutumista vaikka näkyvyys oli alle sallitun, ja myös laiminlyöneen velvollisuutensa koneen evakuoinnissa:

 

Captain Qi Quanjun violated operational rules by attempting to land the plane when visibility at the airport was below safety standards, causing the accident, according to the report.

 

Qi also failed to properly evacuate the passengers and rescue the injured after the accident, as he left the plane without authorization, it added.

 

Kapteenia ja lähes kaikkia muita osapuolia lentoyhtiössä halutaan rankaista:

 

The panel suggested revoking Qi's pilot license, removing him from his post, expelling him from the Communist Party of China and pursuing criminal charges against him.

 

Henan Airlines poorly supervised its pilots, failing to coordinate flight crew members and properly train its crew, the report noted.

 

The panel suggested punishing 10 officials at the airline and its controlling shareholder, Shenzhen Airlines, as well as sacking Li Qiang, then general manager of Henan Airlines.

 

Investigators also blamed local civil aviation authorities for inadequate regulation and safety management loopholes.

 

 

http://www.china.org.cn/china/2012-06/29/content_25770789.htm

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään