Peter Lord

Pienkoneilla Norjaan elokuun lopulla.

6 viestiä aiheessa

jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan keskisuomalaisten pilottien Norjan matkaan elokuun viimeisenä viikonloppuna kulut tasaten, laita yksityisviesti. Mukaan mahtuu myös ilman lupakirjaa. Lupakirjalliset vuorottelevat. Kokeneita pilotteja joukossa, joten kokemattomimmatkin sopivat mukaan. Hauskuutta ja hienoja maisemia on luvassa. Ilmassa noin 10 tuntia. Tavoitteena on käydä Lofooteilla pe-su. Useita koneita lähdössä. Tilaa siis on.  Arvio kuluista noin 500...700 euroa per nuppi. Peter

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

YV:tä pistin eilen. Kiinnostaa kovasti, olinkin ollut aikeissa lähteä tänä kesänä sinnepäin autolla mutta en saanut kaveria niin jäi se ajatus väliin. Mutta ehkä ensi kesänä sitten muuhun suuntaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mainio idea kyllä, voi kun aika olisi sallinut. Grobulaattori tai ultrahärpätin olisivat saaneet ansaitsemaansa kyytiä...

 

t .TImo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pistetäänpäs pieni kertomus kuinka kävi minun retken kanssa. Tämä juttu EI OLE valitusvirsi, vaan kuvaus siitä kuinka mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Ainakaan pienkonelentämisessä.  Ensiksikin  hienoa että joku tällaista viitsii hommata :thmbup:. ja vielä ihan tuntemattomillekin tilaa tarjoaa(ei nyt sentään ilmaiseksi >:(;D ). Joka tapauksessa kun Peter tämän tarjouksen oli laauantai-illalla kirjoittanut, niin sunnuntaina en foorumia lukenut, mutta kun maanantaina päivällä lueskelin ja tämän huomasin, niin pistin Peterille yv:nä halukkuuteni. Tiistaina aamulla sitten Peter vastasi että yksi kone ei pääse lähtemään, joten loppuvat paikat kesken luultavasti, mutta kuulet keskiviikkona, jos tilaa löytyykin. Koska ei mitään kuulunut niin oletin että homma on ohi, mutta pistin kuitenkin torstaina aamulla viestiä ja Peter vastasi että homma on hiukan auki, ilmoittelee illemmalla jos tilaa löytyy.  Koska mitään ei kuulunut, niin ajattelin että nyt se on sitten selvä. Perjantaina aamulla pidin jotain klo7-8 väliä ehdottoma takarajana, kun ajattelin että reissun lähtö olisi ennen puolta päivää, ja täältä EFOP:n läheltä kestää ainakin 3h EFJYyn autolla, jonka kuvittelin lähtöpaikaksi. Vietin kaffepaussia töissä 9-9.15 välissä ja kun tulen takaisin kopperooni niin puh. on soinut. Se oli Peter, jonka tavoitin piakkoin soittamalla ja hän sanoi että nyt näyttää että mahtuisi mukaan 75% tod. näk. jos haluat. Lähtö olisi 14-15 välissä JKL:stä tai sitten Seinäjoeltakin pääsisi mukaan, kumpi sopisi. Sanoin JKL taitaa olla lyhempi(mutta oikeasti S-joki onkin lyhempi tarkistelun jälkeen, kun noi kentät on miten on eri suunnilla kaunkeja). Sitten Peterin piti lopetttaa kun tuli hässäkkä ja lupasi soittaa takaisin ja soittikin, jolloin kertoi että kuulemma viimeinen paikka oli mennyt 1/2h aikaisemmin, eli juuri silloin kaffepaussiin aikaan. No, aina ei voi voittaa :(.  Lisäksi oli vielä sellainen pikku juttu että alkaa äijät olemaan niin suuria että piti jättää yksi penkki tyhjäksi koneista kun tulee painot vastaan. Tämä tietysti olisi nostanut 150-200€ pintaan kuluja/nenä.

 

Mutta toistan vielä ettei kukaan vaan muuta luule. Tämä juttu EI ollut valitusvirsi kenenkään toiminnasta, vaan tosi tarina miten kaikki on pienestä kiinni.

 

SUURET KIITOKSET vaivannäöstä ja tilaisuuden tarjoamisesta kaikille tuntemattomille asian osaisille, Peterille erityisesti. Ensi kerralla ehkä minuakin onnistaa ;).

 

PS. Pistäkääs stooria ja kuvotuksia tulemaan reissusta runsaasti, lennoilta ja periltä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin,

 

olen kovin pahoillani siitä "säätämisestä" joka tuli eteen valmistelun loppumetreillä.

Reissu tuli kuitenkin tehtyä, koneina  OH-JAA, OH-JEE, OH-EPI ja OH-PCN.

 

Perjantaina lensimme Jyväskylästä Kokkolaan, sieltä Skellefteå:on  josta Arvidsjaurissa tehdyn läpilaskun kautta illaksi Kiirunaan.

 

Lauantaina jatkoimme Kiirunasta Torne träsk-laaksoa pitkin Narvikiin. Sieltä Svolvaeriin tai Evenesiin - josta Bodö:ön.  Sieltä käsin JAA ja EPI tekivät vielä  parin tunnin sightseeing -lennon ympäri saaristoa.  HUH niitä maisemia....

 

Lauantaina puolilta päivin lähdimme Bodöstä kohti Kiirunaa. Siellä tankkaus ja kahvittelu - ja edelleen Ouluun josta 2 konetta jatkoi Jyväskylään, EPI erkani Seinäjoelle ja sitä saatteli PCN joka poimi pilotin kyytiin ja palasi Jyväskylään.

 

Mukana olijoilla oli edustettuna lentokokemusta jos jonkin laista, viime vuoden PPL-pilotista ex Ilmav laivueenkomentajaan, mukaanlukien vielä muutama ei-lentävä.  Kokeneemmat lensivät edellä korkeammalla ja avasivat latua.  Porukan  ja "company frequency" oli ahkerassa käytössä.

 

Plaaneja tehtiin matkan edetessä (lento)kenttäolosuhteissa lähinnä ESSA FLP Centeriin. Lennonjohtopalvelut toimivat hienosti matkan varrella; yksi konekunta sai jopa lennonjohtajan keittämät kahvit.

 

Se oli hieno reissu. Sellaisia PITÄÄ saada lisää.

 

Peter

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin,

 

olen kovin pahoillani siitä "säätämisestä" joka tuli eteen valmistelun loppumetreillä.

Reissu tuli kuitenkin tehtyä, koneina  OH-JAA, OH-JEE, OH-EPI ja OH-PCN.

Kiitos matkaselostuksesta :thmbup:. Olisihan tuota pidemmänkin kaavan mukaan lukenut ;), mutta ehkäpä joku pistää kuvakertomuksen myöhemmin. Olikin hieman erilainen retki kuin itsekseni kuvittelin ilman parempaa tietoa reitistä ja aikataulusta, mutta eipä väkisin huonompaan suuntaan ollenkaan. Vähän kuvittelin että se on suoraan Lofooteille jonnekin perjantaina, päivä ja pari yötä siellä sekä paluu sunnuntaina, ehkä välilasku just Kiirunassa tjsp ja paluu takaisin suunnilleen samoin käänteistä reittiä.

Se oli hieno reissu. Sellaisia PITÄÄ saada lisää.

Hyvä kuulla, jospa minäkin mahtuisin mukaan jollekin sopivalle matkalle sitten joskus tulevaisuudessa  :D.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään