Guest rsuomi

Windows 7 64 bit

14 viestiä aiheessa

Moi!

 

Asensin Windows 7:an 64-bittisen kokeiluversion ja huomasin, että muutamat vanhemmat ohjelmat eivät toimi ko. käyttiksessä. Eikä myöskään tv-kortti, näppis pätkii, emolevyn ajuriromppu ei tietenkään toimi jne.

 

Minkälaisia kokemuksia teillä on tästä 64 bittisestä seiskasta?

 

Mahtaako esim vanha Sidewinder joystick ja CH pedaalit toimia? Mitesi IL simu?

 

Tietty noita voisi testata, mutta jos joku on sen jo tehnyt ihan mielellään kuulisi kokemuksia.

 

ps. niin toisella kovalevyllä on XP, varmuuden vuoksi. Niin ja Photoshop 7 tuntui asentuvan ok  :thmbup:

 

risto suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minulla ei henk.koht. ole ollut 64bit-käyttiksien kanssa (Vista tai seiska) koskaan minkäänlaisia ongelmia. 16-bittiset muinaismuistosoftat eivät tietenkään toimi, ja ajureiden kanssa saattaa joutua vähän näpertämään.

Useimmat laitevalmistajat tekevät nykyään 64-bit ajureita tuotteilleen, poislukien jo aikaa sitten EOL-laitteet. Näille vanhoille sidewinderohjaimille en ole onnistunut löytämään toimivia ajureita. CH-pedaaleiden toimivuuden puolesta taasen löisin vaikka vasemman korvani vetoa.

Mitä emolevy CD:hen tulee, niissä on usein aataminaikaiset softat joten kannattaa vilasta valmistajan sivuilta.

Minkälainen näppis sulla siinä on kiinni? Mulla on tähänasti kaikki toimineet moitteettomasti, uudet ja vanhat, ilman mitään omia ajureita. Saattaa olla rautapuolella vikaa(?)

 

Sami

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuollainen käyttis tuli uuden koneen mukana. Joku vanha ohjelma ei enää kelpaa siihen, ei vaikka mitä yrittää. Jopa uudehkot laitteet eivät toimi. Canonin Lide 30 skanneriin ei löydy ajureita,roskiin kai täytyy se laittaa. SideWinder täristävä tikku toimii, mutta on XP koneeseen verrattuna kuin kuolleen lampaan koipea kääntelisi. Illua en ole vielä kokeillut asentaa. Eräs tietokonekaupan myyjä sanoi, että kannattaa etsiä kaikki ajurit, ennen kuin  tähän Win 7 käyttöjärjestelmään vapaaehtoisesti vaihtaa. Ajureiden kanssa on minulla suurimmat ongelmat olleet.

 

Reijo Nuutinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

En usko, että rautapuolessa on vikaa, kuitenkin vain parivuotta vanha "kokoonpano" ; AsusPK5 pro, Intel quad 6600, Nvidia 8800 GT.

 

Eniten harmittaa toi "digiboksi", sen virittämisessä oli aikas homma, mutta sitten, kun sen sai toimimaan todella hyvä.

Kätevää vaihtaa lennosta telkkarista nettiin, tallentaa ohjelmia  jne.

 

Sen jos sais toimimaan sekä noi pedaalit ja sidewinderin2 (joka on mielestäni kelpo tikku)

 

Hätäsesti koetin katsoa tohon emoon ja näytönohjaimeen  alkuperäisromppuun kuuluvia ohjelmia, mutten heti löytänyt.

 

Täytyy tutkia tilannettä tarkemmin, tai jos joku osaa heti antaa suorat linkit (emo/näyttis) olis ihan jees.

 

Muuten, en oo huomannut onko toi seiska niin hirveen paljon parempi kuin XP.

 

Töihin tuli myös seiska, mutta just noitten mahdollisten yhteensopivuusongelmien takia 32-bittinen.

 

Vaikuttaa iha OK käyttikseltä, muilta osin. Tosin tuo yhteen sopivuus "alaspäin" tuntuu huonommalta, kuin edellisissä versioissa. Tosin samanlaisia ongelmia oli aikoinaan, 16 bit -> 32 bit

 

Täytyy varmaan laittaa kuitenkin "multibootti" ja tarkkailla tilannetta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Periaatteessa Win 7 64:ssa pitäisi toimia kaikkien aidosti 32-bittisten ohjelmien. 32-bittisissä käyttiksissä vielä toimineet 16-bittiset sovellukset taas eivät toimi Seiska 64:ssa eivätkä ilmeisesti sellaiset ohjelmat, joissa on jotain 16-bittistä koodia mukana. Jos hankkii Seiska 64:sta vähintään Pro-version (minulla on), pitäisi sen mukana tulla XP-tila, jossa myös vanhat 16-bittiset ohjelmat voisi saada toiminaan. Minä en tosin ole tuota asiaa vielä ehtinyt testaamaan. Ainakin FSX toimii tässä Win 7 Pro 64:ssa ihan hyvin ja kuulemani/lukemani mukaan myös FS2004 (vaikka sitäkään en ole vielä ehtinyt itse asentamaan).

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Varsin hyvin ovat toimineet (Win 7 64-bit Ultimatessa) lähes kaikki sovellukset, joita ennen käytin XP Pron 32-bit versiossa. Oikeastaan ainut, jolle ei valmistajan sivustoltakaan löytynyt täysin saman toiminnallisuuden mahdollistavaa versiota seiskalle, on Epsonin monitoimiskanneri (RX-600). Kirjoitinajurit siihen kyllä löytyy, mutta skanneriin liittyvä oheisohjelmisto ei ole saatavilla 64-bit Win7:lle kuin perusskannausohjelman muodossa. Perussakannaus kyllä periaatteessa toimii, muttei aina täysin virheettömästi (jumittaa toisinaan valittaen jotain ihme virhettä lukupään juuttumisesta tms, jota ei koskaan aiemmin ole tullut). Niin, nuo ajurit ovat siis 64-bit Vistalle tarkoitettuja, ja niitä Epsonin tuki neuvoi käyttämään, koska 7:lle ei ole olemassa vastaavia erikseen.

 

Mutta Ultimate, Pro ja Business versioihin voi ladata verkosta virtuaali XP:n, jossa sain monitoimilaitteen mukana tulleen ohjelmiston toimimaan, ja ainakin tähän saakka skannauskin on toiminut samalla tavalla kuin aidossa 32-bit XP Prossa aikanaan.

 

Virtuaali XP on käytännössä XP Pro SP3 ja Win 7 siis sisältää sille myös laillisen lisenssin (eli voi käyttää vaikkei olisikaan entuudestaan XP lisenssiä). Erikoisuus liittyy USB-väylään. USB-väylään kiinnitetyt muistilaitteet jaetaan Win 7:n ja virtuaali XP:n kesken automaattisesti, mutta skannerin ja joitain muita vastaavia periferialaittita joutuu erikseen virtuaali XP:ssä ottamaan virtuaali XP:n käyttöön. Vain pari hiiren näpäytystä; ei iso juttu, mutta täytyy tietää. Ilman tuota temppua ei skanneri toiminut, vaan PC kyseli TWAIN ajureita, vaikka juuri oli asennettu Epsonin täysi SW-paketti.

 

Mistään simuista ja TV-korteista minulla ei ole seiskan kanssa kokemuksia, mutta DVB-T:n tiedän aika haasteelliseksi: Nebulan ulkoisen USB-DVB-T-purkin XP:lle kirjoitetut ajurit eivät toimineet lainkaan Vistassa ja toimivuus oli Vistan kanssa Nebulan Vistalle kirjoitetuin ajureinkin tosi syvältä. XP:lle kirjoitetut ajurit toimivat suht' hyvin. Kun purkkiin tule Vistaan kytkettynä ja Vistalle tarkoitetuilla ajureilla ajettuna edes kuvaa, niin silloin voi katsoa, että ajurit ovat epäonnistuneet. :'(

 

t. Jarmo

 

EDIT: Lisäsin niiden versioiden listaan, jotka tulevat XP-virtualisointia, nyt vielä Win 7 Pron. Aiheellinen huomio, jäi tekstistä jostain syystä pois 'ainakin' sana (Mutta ainakin Ultimate ja Business versioihin voi ladata...)! Ulkomuistista kirjoitin, enkä ollut varma onko se myös Prossa. Ja totta sekin, että myös prosessorin pitää tukea virtualisointia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...

Mutta Ultimate ja Business versioihin voi ladata verkosta virtuaali XP:n, jossa sain monitoimilaitteen mukana tulleen ohjelmiston toimimaan, ja ainakin tähän saakka skannauskin on toiminut samalla tavalla kuin aidossa 32-bit XP Prossa aikanaan.

 

...

 

 

Tuo pitäisi olla mahdollista jo Win 7 Pro 64:ssä kuten tuolla kirjoitin.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo pitäisi olla mahdollista jo Win 7 Pro 64:ssä kuten tuolla kirjoitin.

 

On mahdollista, mikäli prosessori tukee virtualisointia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tattis Samille vinkeistä/linkeistä ja muiden kommenteista (näppisongelma oli tosiaan "rautapuolen vika", mitä lie kaatunut nappäimistölle  ::) )

 

Täytyy asennella näitä "vanhoja ohjelmia" ja katsoa miten niiden kanssa käy... Laitan sitten "raporttia".

 

risto suomi

 

Frontpage 2000 ok, Office xp ok

Microsoftin ohjelmat, vanhemmatkin, tuntuvat asentuvan ok.

"Vanha" merikartta ei

"Vanha" Linnut, ohjelma ei,

"Vanha"Nordens Flora ei.

Sidewinder2,ei

 

Näin siis alkuperäis romppujen kanssa. Netistä en vielä ole ehtinyt katsomaan.

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

Parin viikon Win 7 (64) "koekäytön" jälkeen täytyy sanoa, että tosiaan,varsin hyvältä tämä uusi käyttis vaikuttaa.

 

Siinä on monia pienempiä ja vähän suurempiakin, mielestäni onnistuneita uudistuksia.

 

Käyttö on helpompaa ja joustavampaa, kuin XP:n

 

Loppujen lopuksi ajureitakin löytyy varsin hyvin,  varsinkin vähän uudempiin laitteisiin.

 

Ja tietty saa nyt koneesta kaiken sen irti, mitä siitä voi saada tuon 64-bittisyyden ansioista, ainakin rautapuolen osalta.

 

Tärkeimmät (minulle) ohjelmat toimivat.

 

Nuo huomattavan vanhat ohjelmat (osa 16-bittisiä, tai osa ohelmasta) eivät toimi, mutta toisaalta jos jättä vanhan käyttiksen omalle kovalevylleen ja tekee "multibootin" ei sekään näytä olevan iso ongelma.

 

Täytyy vielä odottaa jonkun aikaa, että tulee noita 64-bittisiä pävityksiä "vanhoihin" ohjelmiin ja sitten hankkia ne ja luopua vanhoista ohjelmista.

 

Omasta mielestä varsin hyvin microsoft on onnistunut tämän seiskan kanssa!

 

Täytynee hankkia, kun tämä trial versio vanhenee  :)

 

Niin ja tuo Windows jopa päivitti tai asensi tuon Nvidian control panelinkin ihan itsekseen :thmbup:

 

 

risto suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

Parin viikon Win 7 (64) "koekäytön" jälkeen täytyy sanoa, että tosiaan,varsin hyvältä tämä uusi käyttis vaikuttaa.

 

Siinä on monia pienempiä ja vähän suurempiakin, mielestäni onnistuneita uudistuksia.

 

Käyttö on helpompaa ja joustavampaa, kuin XP:n

 

Loppujen lopuksi ajureitakin löytyy varsin hyvin,  varsinkin vähän uudempiin laitteisiin.

 

 

risto suomi

 

 

Minulla oli tulostimena HP Color LaserJet CM1312 MFP jo Windows XP:n aikana. Vaihdettuani sitten Windows 7 Home Premiumiin (64-bit) totesin, että skanneri ei toiminut, vaikka muuten tulostus pelasi hyvin. Ladattiin sitten Vistan ajurit, ja nyt toimii skannerikin, mutta HP Ratkaisukeskuksessa ei näy kaikki toiminnot, esim kuvan kääntäminen, vaalennus/tummennus ym hienosäädöt.

Onko tälle tulostimelle jo saatavilla seiskan ajureita, jotta sisi kaikki pelaamaan kunnolla?

 

Terveisin Kaija Tuuna

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Minulla oli tulostimena HP Color LaserJet CM1312 MFP jo Windows XP:n aikana. Vaihdettuani sitten Windows 7 Home Premiumiin (64-bit) totesin, että skanneri ei toiminut, vaikka muuten tulostus pelasi hyvin. Ladattiin sitten Vistan ajurit, ja nyt toimii skannerikin, mutta HP Ratkaisukeskuksessa ei näy kaikki toiminnot, esim kuvan kääntäminen, vaalennus/tummennus ym hienosäädöt.

Onko tälle tulostimelle jo saatavilla seiskan ajureita, jotta sisi kaikki pelaamaan kunnolla?

 

Terveisin Kaija Tuuna

 

Yleensä kannattaa katsoa valmistajan sivuilta ja etsiä malli numerolla/nimellä. HP:n sivuilla uusimmat win7 64-bit ajurit (päivätty 1.6.2010) Toimivuus selviää kokeilemalla.

 

Linkki: http://tinyurl.com/34sesw9

 

Itselläni ei ole koskaan ollut Win7 kanssa mitään ongelmia. Ei vanhallakaan ja ei nyt uudemmallakaan koneella. Jopa kaikki "vanhemmatkin" laitteet ovat toimineet moitteettomasti ja ajurituki löytynyt jopa Windows Updatesta. MS Sidewinder - tikku (USB -adapterilla) toimii Windowsin omilla ajureilla. Tikuissa kannattaa huomioida se, että peliporttiset (gameport) ohjaimet eivät ole enää tuettuna Vistasta ylöspäin, eli eivät toimi myöskään Win7:ssa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...

Itselläni ei ole koskaan ollut Win7 kanssa mitään ongelmia. Ei vanhallakaan ja ei nyt uudemmallakaan. Jopa kaikki "vanhemmatkin" laitteet ovat toimineet moitteettomasti ja ajurituki löytynyt jopa Windows Updatesta. MS Sidewinder - tikku (USB -adapterilla) toimii Windowsin omilla ajureilla. Tikuissa kannattaa huomioida se, että peliporttiset (gameport) ohjaimet eivät ole enää tuettuna Vistasta ylöspäin, eli eivät toimi myöskään Win7:ssa.

 

Kirjoittelin tänne joskus kesäkuussa, että valitettavasti en saa enää 15 v. vanhaa HP:n Laserjetiä kiinni tähän uuteen mikroon (jossa on Windows 7), sillä siinä vanhassa kirjoittimessa on vain LPT-liitäntä, jota uudessa mikrossa ei ole. Silloin joku väitti, että en saisi sitä toimimaan edes verkon läpi vanhaan koneeseen kiinnitettynä. Se väite ei pitänyt paikkaansa. Windows seiskasta löytyi ihan toimiva ajuri tuolle noinkin vanhalle tulostimelle, ja tulostus onnistuu verkon kautta hyvin.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään