Guest heileivo

Itämeren kierros

6 viestiä aiheessa

Terveisiä Krakovasta! Sain ultrapilottina loistavan tilaisuuden tutustua vähän toisenlaiseen lentämiseen, kun Kylämaan Aki pyysi mukaan viikonlopun lentoreissulle Itämeren ympäri. Reittinä oli Malmi-Kuressaari-Palanga-Krakova-Berliini-Nyköping-Vesivehmaa ja koneena DA-40. Krakovassa teimme mm. ekskursion Auschwitzin keskitysleiriin.

 

Reissu oli hieno kokemus, oli erityisen mielenkiintoista tutustua aitiopaikalla ulkomailla lentämiseen, lennonjohdon kanssa toimimiseen ja pisteenä iin päällä (vähän pölöttävään  :-[) IFR-lentoon. Niin ikään oli mielenkiintoista nähdä miten G1000-lasiohjaamolla operoidaan, on ne vaan huimia värkkejä peukalo-kartalla-menetelmän jälkeen... Päällimmäisenä jäi mieleen radioliikenteen helppous, sehän meni noin teknisesti ottaen ihan niinkuin oppikirjassa ja juonessa pysyi hyvin mukana alusta loppuun asti. Lisäksi etenkin mantereen puolella korostui hyvin lennonjohdon palvelunomainen luonne, lennonjohtajat olivat erittäin ystävällisiä ja hämmästyttävän kärsivällisiä (välillä piti raapia päätä ihan tosissaan, että mitä helkkaria se sanoi...). On se vaan mokoma mutkaton tapa matkustaa!

 

Suurkiitokset Karoliinalle, Katelle ja Jarnolle erinomaisen koneen vuokraamisesta ja Akille loistavasta reissusta!

 

Tässä muutama kuvatus matkalta, loput kuvat ja muudama video plärättävissä täällä.

 

P1050277.JPG

 

P1050284.JPG

 

P1050291.JPG

 

P1050292.JPG

 

GOPR0059.JPG

 

P1050321.JPG

 

P1050622.JPG

 

P1050668.JPG

 

P1050712.JPG

 

P1050741.JPG

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hienoja kuvia, matkakertomuksia on aina mukava lukea ja katsella. Oliko tuo joku ydinvoimala tuossa yhdessä kuvassa?

 

Käsittääkseni ne oli hiilivoimaloita hiilikasoista päätellen. Mantereen puolella kun ei ole tuota lauhdevettä tyrkyllä, niin pruukaavat rakentaa noita lauhdutustorneja. Sattui matkalle yksi iso, sysimusta hiiliavolouhoskin, mutta siitä en saanut kuvaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla