Henri Pälkäs

Tiukka vaihtoaika Amsterdamissa

10 viestiä aiheessa

Elikkäs, ollaan lähdössä Italiaan ja varattiin lennot Helsingistä Amsterdamin kautta Milanoon. Ensimmäinen lento Helsingistä Amsterdamiin KLM Cityhopper. Vaihtoaikaa Amsterdamissa on 45min ja Milanoon lentää KLM osastolta D. Onko siitä mitään varmuutta, että mihin tuloterminaaliin/Saapuviin saavumme Amsterdamissa? ja onko ehtimismahdollisuudet hyvät?

 

-Henri-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kylla 45 minuuttia riittaa, jos eka lento on jotenkuten aikataulussa. Muistelisin saapuneeni Hgista aina B:hen, josta olen ehtinyt tunnissa Amerikan lennoillekin F:aan, joka on kauempana ja johon on viela tarvittu uusi turvatarkastuskin. Jopa laukku on ehtinyt mukaan samaan koneeseen. Ei hatia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pääasiassa Cityhopperin lennot saapuvat B-satelliittiin. Tieto, että jatkolento lähtisi D-satelliitista on silkkaa arvailua. Yhtä hyvin lento voi lähteä B:stä tai C:stä.

 

Miksi lentoyhtiö myisi kenellekään lippua niin lyhyellä vaihtoajalla, ettei siihen mitenkään voi ehtiä? Eli kyllä 45 min riittää ihan mainiosti. Schiphol on erittäin helppo kenttä koneen vaihtamiseen, koska kentällä on vain yksi terminaali. Terminaali on vain jaettu eri satelliitteihin. Helsingistä Milanoon mentäessä helpottaa myös se, ettei tarvitse Amsterdamissa mennä turva- tai passintarkastuksen läpi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvin ehtii. Keväällä lennettiin Osakaan Damin kautta: vaihtoaikaa jäi reilu tunti. Lentomme saapui B-pierille ja jatko KIX:lle lähti F:ltä. Kovasti sai kävellä - mukana muksut yksi ja kolme vuotta - mutta ihan hyvin ehdittiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lukeeko lähtöportit lipuissa vai kuuluuko ne selvittää itse/kuulutetaanko lennolla?

 

-Henri-

 

Terve,

 

Lipussa porttia ei lue ja todennäköisesti eivät sitä lennollakaan kuuluta. Lähtöportti selviää terminaalin info-tauluista joita on "joka paikassa" ja niitä on varsin helppo tulkita.

 

-tuomo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä lipuissa (=koneeseennousukorteissa) yleensä lukee myös jatkolennon portti. Portti tosin saattaa muuttua hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, joten vaikka se olisikin tulostunut koneeseennousukorttiin, kannattaa se tarkistaa aina saavuttaessa vaihtokentälle.

 

KLM:n koneisiin tulee AMS:ia lähestyttäessä ACARS:illa tietoa jatkolentojen porteista, joten jos kone on myöhässä tulossa Amsteriin, informoi matkustamohenkilökunta usein tiukkojen jatkoyhteyksien porteista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Okei,

 

Kiitoksia vastauksista. Olen ollut vain aika epäluuloinen jatkolentojen suhteen, koska olemme aina koneiden myöhästymisien takia jääty jatkolennoilta :laugh:

 

-Henri-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve, ja sori että käytän näin törkeästi ketjuasi hyväksi!

 

Itseäni kun kiinnostaa (kun monesti tulee noita monen legin matkoja tehtyä), että miten sitten, jos ostaa lentoliput, joissa vaihtoaika on vaikkapa tyyliin 40 minuuttia, eikä sitten ehdi jatkolennolle? 40 minuuttissa melkeinpä varmasti kyllä ehtii kentällä vaihtaa vaikka olisikin jatkoturvatarkastus (onko muuten mahiksia, että jos lentokoneessa kertoo tiukasta aikataulusta, niin koneen/kentän henkilökunta saattaisi jatkotarkastukseen jonon ohi?), mutta entäpä tilanteessa, jossa eka lento ehtii perille ennen toisen lennon lähtöä, mutta kuitenkin myöhässä aikataulusta, ja tästä syystä myöhästyisin jatkolennolta? Ja vaikuttaako tähän myös se, että ostaako lipun suoraan firmalta, vaiko sitten jostain matkatoimistosta?

 

Varmaan yleensä, jos on kyse saman firman lennoista, niin taitavat odottaa, jos ei pitkää aikaa tarvitse odotella, mutta samaa ei taida voida odottaa, jos kyseessä on kaksi eri firmaa (mutta lippu kohteeseen kuitenkin ostettu samalla kertaa)?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikäli molemmat lennot ovat samalla lipulla, (toisin sanoen ostat lipun TMP-FRA välilaskulla Helsingissä eikä kaksi erillistä lippua TMP-HEL, HEL-FRA) on myöhässä sisään tullut lentoyhtiö velvollinen järjestämään matkustajalle uuden yhteyden kohteeseensa ja tarvittaessa hotellimajoituksen ym., olivatpa yhtiöt sitten mitkä tahansa.

 

Monet halpalentoyhtiöt myyvät lippuja ns. point to point-konseptilla (esim. Raija Neeri ja Iisi-Tsetti), eli et voi samaan aikaan ostaa lippua kuin yhdelle lennolle kerrallaan. Monet kuitenkin ostavat ensin lipun esim. HEL-LGW ja sitten eri lipun pätkälle LGW-AGP ja kuvittelevat lentoyhtiön olevan korvausvastuussa kun ensimmäinen lento tulee myöhässä sisään ja toiselle ei ehdikään. Näin ei kuitenkaan minkään pykälän mukaan ole.

 

Monilla lentoyhtiöillä on niin sanotut "minimum connection timet" vaihtokentillään. Tämä on aika, jolloin hitaimmankin mummon pitäisi selvitä portilta toiselle, olettaen ettei mummo jää Starbucksiin istumaan. MCT saattaa vaihdella, riippuen mistä lento on tulossa ja mihin menossa (asiaan vaikuttaa esim. keskimääräinen matka portilta toiselle, onko turvatarkastusta, onko passintarkastusta...). Mikäli todellinen vaihtoaika on ollut yli MCT:n eikä matkustaja ehdi jatkolleen, ei lentoyhtiö välttämättä korvaa menetettyä jatkoyhteyttä.

 

Sillä ei tosiaan ole mitään merkitystä, mistä olet lippusi ostanut tai mitkä lentoyhtiöt ovat kyseessä. Pääasia on, että molemmat lennot ovat samalla lipulla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään