Erkki Mikola

Tempelhof pelastettu! (ainakin toistaiseksi?)

3 viestiä aiheessa

Kääntäkääpä saksankielen taitoiset tämä suomeksi:

http://www.berlinonline.de/berliner-zeitung/berlin/381012.html

-----------------------

Die Berliner Wirtschaft ist sich einig: Der Flughafen Tempelhof muss bis zur Eröffnung des dann ausgebauten Flughafens Berlin-Brandenburg International (BBI) in Schönefeld offen bleiben. Dies sagten der Präsident der Industrie- und Handelskammer (IHK), Eric Schweitzer, und der Präsident der Handwerkskammer, Stephan Schwarz, am Wochenende. Beide waren zu Gast bei der Klausurtagung der PDS-Fraktion in Polen.

 

"Die Entscheidung des Gerichts ist richtig", sagten Schweitzer und Schwarz. Wie berichtet, hatte das Oberverwaltungsgericht am Freitag entschieden, dass der Airport Tempelhof nicht wie vom Senat geplant zum 31. Oktober seinen Betrieb einstellen muss. Die Richter hatten den Schließungsbeschluss der Luftverkehrsbehörde als "offensichtlich rechtswidrigen Verwaltungsakt" bewertet. Nun muss die Entscheidung im Hauptverfahren abgewartet werden. Der Senat will an seinen Schließungs-Plänen festhalten.

 

-------------

Kenttähän oli tarkoitus sulkea jo ensi kuussa.

 

Tässä mallia helsinkiläisille lentokentän lopettajille ::)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lyhyesti: Oikeus on päättänyt, että Tempelhof on pidettävä auki ainakin siihen asti, kunnes uusi Berlin-Brandenburg International-kenttä saadaan valmiiksi. Sitä ei siis suljeta lokakuussa. Paikallinen Korkein Hallinto-oikeus on päättänyt näin, ja päätös on oikein, sanoo mm. paikallinen teollisuus- ja kauppakamarin johtaja.

Asia on siis vietävä uuteen käsittelyyn senaatissa. Senaatin odotetaan pysyvän entisessä päätöksessään.

Tuomarit kuvailivat senaatin sulkemispäätöstä "ilmeisen oikeudenvastaiseksi hallintotoimenpiteeksi" ja kumosivat sen viime perjantaina.

 

Lisäys: Berliinin liike-elämän edustajat pelkäävät, että jos Tempelhof suljetaan, Tegelille tulee pullonkaula koska Schönefeldin kapasiteettia ei voi lisätä niinkauan kuin laajennustyöt ovat kesken, mikä olisi taloudellisesti järjetön ajatus. Taloussenaattori taas sanoo, että hänen mielestään sulkemisajatus on järkevä.

Kovasti siis sielläkin riidellään...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pistetäänpä tämä uutinen vaikkapa tänne vaikka ketjun alkuperäisestä "pelastuksesta" ei kyse olekaan. Saksassa osataan pelastaa järjettömältä tihiörakentamiselta suljetuksikin päätynyt kenttä. Kunpa Suomessa osattaisiin suojella edes toimivaa...

 

http://yle.fi/uutiset/berliinilaiset_paattivat_tempelhofiin_ei_rakenneta/7261988

 

Berliinin Tempelhofin lentokentän alueelle ei kaavoiteta asutusta, vaan se jää berliiniläisten vapaa-ajanviettäjien iloksi. Näin päättivät berliiniläiset EU-vaalien yhteydessä järjestetyssä äänestyksessä.

 

Tempelhofissa on todella mukava ulkoilla historiaa havisevissa maisemissa - kannattaa koittaa, jos sinnepäin sattuu.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään