Aarni Lehto

Kysymys: Riga/RIX spottauspaikat

4 viestiä aiheessa

Olen menossa serkkuni kanssa heinäkuussa koneita spottaamaan Riikaan ja hyvät spottauspaikka vinkit olisivat tarpeen. Entä mistä kohtaa voisi parhaiten nähdä tuppeja ja illuja?

Odottelen vastauksia mahdollisimman pian.

 

Kiitos jo etukäteen

Aarni

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei,

 

Terminaalin yläkerrassa on Lido niminen ravintola josta on mukava katsella koneita, en tiedä riittääkö tuo spottarille.  ;) IL-76:t on kentän toisella laidalla ja niiden lähistöllä on myös yksi tolpan nokkaan nostettu IL-28. Tukums saattaa olla myös käymisen arvoinen paikka. Siellä majailee yksi IL-76, Yak-40, Baltic Bees taitolentoryhmän L-39-koneet ja hyvällä tuurilla myös PC-6.

 

Ja löytyipä tälläinenkin  :)

Aviofoto.lv / Spotter guide to Riga airport (RIX/EVRA) in English, PDF format

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Varsinaisista spottailupaikoista, tai Riikastakaan ei omakohtaista kokemusta ole, mutta kai ihan mielenkiintoiseksi kehuttu ilmailumuseo kentältä ainakin löytyy. Liikenne tulee olemaan varmasti melko AirBaltic/Ryanair painotteista, ja taitavat ne ainoat itäraudatkin löytyä sieltä museon puolelta. Jos hyvä pulla käy niin voi tietysti paikallisen Inversijan Il-76 tai joku muu rahtilento osua kohdalle. Mahdollisesti myös joku pienempi Antonov (RAF-Avia tms.) voi kentällä pyöriä, mutta siinäpä ne itäraudat melko pitkälti. Niin ja tietysti Uzbekistan Airwaysin 767 tekee välilaskun Riikassa matkalla New Yorkiin, mutta en ole varma kesäaikatauluista.

 

Googlettamalla löytyy myös yleensä tietoa spottailupaikoista: http://www.aviofoto.lv/temp/Spotter%20Guide%20to%20Riga%20Intl%20Airport.pdf

 

Olennainen tieto olisi varmaan myös se, kuinka kentän laidoilla suhtaudutaan spottereihin ja onko ollut ongelmia poliisin/miliisin kanssa (.pdf:n mukaan ei kait mitään suurempaa ongelmaa).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siinä terminaalin vieressä vasemmalla puolella on muistaakseni joku valkoinen aita josta saa hyvin otettua kameralla kuvia platalla olevista koneista ja ilmailumuseossa kun on jotain lentokenttäportaita siellä kiipeät niitä ylös asti sieltä näkee kans hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään