Tatu Koiranen

ais.fi / notam -linkki toimimaton

7 viestiä aiheessa

Terve,

 

asiaa on ihmetelty jo monella taholla, joten katson aiheelliseksi ilmoitella asiasta täällä. Finavia Oyj tai sen käyttämä palveluntarjoaja on ilmeisesti muuttanut httpd:n asetuksia (DirectoryIndex tms) tai sählännyt jotain muuta, koska ais.fi:n kautta löytyvä linkki bulletinpalveluun ( https://ais.fi/ais/bulletins/ ) ei toimi (403 forbidden). Bulletiinit saa näkyviin määrittelemällä osoitteeseen oikean tiedoston:

 

https://ais.fi/ais/bulletins/index.htm

 

Asiasta on ilmoitettu sähköpostitse Finavialle. Samoin on ilmoitettu merkistövirheestä, jonka takia skandit saattavat tulostua ainakin osalle käyttäjistä väärin ruudulle...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Vai että lyhyitä käyttökatkoksia. No, lyhyydestä voi olla ainakin montaa mieltä, kyllä monen tunnin toimimattomuus on jotain muuta kuin lyhyttä, varsinkin, kun on kyse tämänkaltaisesta palvelusta (vaikka kuinka finavia latelisi huomautuksia, että tarkista briiffinkistä.. mahtaa olla linjat kuumana, jos jokainen ilmailija soittaa ja selvittää puhelimitse avoinna olevista briefingeistä kaikki enroutenotamit, lennon vaatimia kenttiä koskeva notamit ja vaara-alueet).

 

Jotenkin tulee äkkiä mieleen erään ilmailijan täällä esitetty kertomus siitä, kuinka helppoa briefingistä on selvittää esimerkiksi reitillä vallitsevat tuulet.. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Naapurin bulletiinipalvelu on paremmin ajantasalla (päivittyy kerran tunnissa) - tosin ne kentät joiden status on NIL jätetään pois.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kotimaisessa on skandiasetus myös sekaisin. Palvelin vissiin lähettää utf8-headerit ja sivut on kuitenkin edelleen koodattu iso-8859-1. Hulvatonta.

 

Tällaisia muutoksia ei kannattaisi noin vain etukäteen kokeilematta tehdä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään