Sami Puro

Ilmailutoimittajat ry ja FlightForum.fi julistavat valokuvauskilpailun

3 viestiä aiheessa

http://www.flightforum.fi/Kuvakisa

 

 

Kilpailuluokat

 

Kilpailussa on kolme sarjaa:

 

  1. Uutiskuvasarja

 

  2. Ihminen ja ilmailu

 

  3. Avoin luokka

 

 

 

Sarjojen säännöt

 

  1. Uutiskuvasarjan palkittava kuva on ilmailuun liittyvä uutiskuva. Sen on täytettävä uutiskriteerit ainakin löyhästi, eli kuvan tulee esittää kiinnostavaa tapahtumaa vuodelta 2009 tai 2010. Kuvan aiheen on liityttävä ilmailuun.

 

  2. Ihminen ja ilmailu -luokassa etsitään kuvaa, jossa tulee esille ihmisen ja ilmailun vuorovaikutus kuvaajan parhaaksi katsomalla tavalla. Kuvassa on kuitenkin oltava näkyvissä ainakin yksi ihminen.

 

  3. Palkittava avoimen luokan kuva on mikä tahansa ilmailuun liittyvä kuva.

 

Kilpailukuvien tulee olla otettu vuoden 2009 tai 2010 aikana ja osallistujalla tulee olla täydet oikeudet kuvaan. Kilpailu on kaikille avoin. Jokaisen kilpailukuvan tulee muodostua yhdestä valokuvasta, eli esim. eri kuvien liittäminen toisiinsa, tietokoneella luotu grafiikka tai muu vastaava normaalista poikkeava kuvan editointi ei ole sallittua.

 

 

 

Voittajien valinta

 

Kilpailun luokkien 1 ja 2 (uutiskuva, ihminen ja ilmailu) voittajakuvat valitsee raati, johon kuuluvat Helsingin Sanomain säätiön yliasiamies Heleena Savela, ministeri Pertti Salolainen sekä Ilmailutoimittajien edustajana Ilkka Kangastalo. Sarjojen voittajia valittaessa kiinnitetään huomiota sekä kuvan taiteelliseen että tekniseen laatuun.

 

Avoimen luokan voittaja valitaan FlightForum.fi-sivuston kautta toteutetulla yleisöäänestyksellä. Äänestykseen valitaan esikarsinnassa enintään 20 parasta kuvaa, joista voittaja äänestetään. Esikarsinnan suorittavat FlightForum.fi-sivuston ylläpitäjät. Yleisöäänestykseen voivat osallistua kaikki käyttäjätunnuksen FlightForum.fi-sivustolle omaavat henkilöt (tarkempia tietoja äänestyksestä sen alkaessa saatavilla sivustolta).

 

 

 

Kilpailuun osallistuminen

 

Kilpailukuvat lähetetään sähköpostitse kunkin luokan omaan osoitteeseen jotka ovat: uutiskuva(at)flightforum.fi, avoinluokka(at)flightforum.fi ja ihminenjailmailu(at)flightforum.fi. Kuvien on oltava perillä viimeistään 5.6.2010. Jokainen osallistuja saa lähettää vain yhden valokuvan kilpailuluokkaa kohti.

 

Kilpailukuvien tulee olla jpg-muodossa (RGB-värein), kuvan maksimikoko 2 MB ja maksimileveys 1200 pikseliä. Sähköpostissa tulee olla kuvaajan yhteystiedot, mutta älä merkitse nimeäsi itse valokuvaan (voittajien valinta tapahtuu nimettömästi).

 

Uutiskuva-luokan kuviin tulee myös liittää lyhyt kuvaus uutistapahtumasta joka liittyy kyseiseen valokuvaan.

 

Oikeudet valokuvaan säilyvät kuvaajalla, mutta kilpailun järjestäjällä on oikeus luovuttaa kilpailuun osallistuneita kuvia medialle korvauksetta kun kilpailun tuloksista tiedotetaan. Avoimeen luokkaan osallistuvista ja esikarsinnasta yleisöäänestykseen valituista kilpailukuvista esitetään myös yleisölle 800 pikselin levyiset esikatselukuvat äänestyksen yhteydessä. Kilpailuun osallistuneita kuvia ei käytetä muutoin Ilmailutoimittajat ry:n tai FlightForum.fi:n julkaisuissa.

 

 

Palkinnot

 

Kilpailun palkintoina ovat edestakainen lentolippu voittajan valitsemalle Finnairin (uutiskuva) ja Blue 1:n (ihminen ja ilmailu) Euroopan reittilennolle turistiluokassa yhdelle hengelle, sekä 250 euron lahjakortti Top Shot-kameraliikkeeseen (avoin luokka).

 

 

Linkki em. ilmoitukseen:  http://www.flightforum.fi/Kuvakisa

 

 

 

 

------

 

Sivuhuomautuksina:

 

* Jokaiseen sarjaan saa osallistua, mutta vain yksi kuva per sarja per kilpailija. Eli rohkeasti vain jokaiselta kolme kuvaa kilpailuun, yksi per kilpailusarja.

 

* Huomioikaa, että uutiskuvan yhteyteen tulee laittaa lyhyt kuvaus aiheesta/tapahtumasta (miksi uutinen).

 

* Sivuston ylläpito/valvojat jne eivät saa osallistua avoimen luokan kilpailuun, koska karsinta tapahtuu sivuston ylläpidon keskuudessa. Muihin luokkiin osallistuminen OK, koska erillinen tuomaristo valitsee...

 

* Vaikka osallistumisaikaa on pari viikkoa, kannattaa aloittaa kuvakätköjen kaivelu jo nyt ettei unohdu. Kuvien tulee siis olla tältä tai viime vuodelta.

 

* Sideshotein ei kannattane vaivautua, yleisö ja tuomaristo pitävät usein "taiteellisista" kuvista jotka poikkeavat valtavirrasta. ;)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sarjan Ihminen ja ilmailu voitti Lasse Lautanala vesikonekuvallaan

Sarjassa annettiin kunniamaininta Perttu Karivalon kuvalle jossa Midnight Hawksien pilotti on tyttölauman ympäröimä.

 

Uutiskuvasarjan Mikko Heimo kuvallaan yksityiskoneesta ulos astuvasta Madonnasta.

 

Kunniamaininta annettiin Lauri Aaltosen, Mikko Maliniemen ja Sampo Kiviniemen kuville.

Luokan voittaja palkittiin Finnairin vapaavalintaisella lennolla Eurooppaan.

 

Uutiskuvasarjan ja Ihminen ja Ilmailu kuvan valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Helsingin Sanomain säätiön yliasiamies Heleena Savela, ministeri Pertti Salolainen sekä Ilmailutoimittajien edustajana Ilkka Kangastalo.

 

Avoimen luokan voittaja ratkaistiin Flightforumilla nettiäänestyksessä.

Kisan voitti Mikko Gustafsson talvisella kuvallaan laskeutuvasta MD-11:sta. Hän sai 250 euron lahjakortin Top Shot kameraliikkeeseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään