Topi Falkenberg

Tiitisen lista

4 viestiä aiheessa

Jukka Joutsijärvi yrittikin aloitella keskustelua tästä ns. Tiitisen listasta, josta Tiitinen itsekään ei enään muista mitään. Lehdistössä on tänään esitetty arvioita annetun tuomion puolesta ja vastaan. Inhimillinen näkemys on ollut että ratkaisu oli aivan oikein koska listalle on voinut joutua "vahingossa" aivan tavallisia rehellisiä suomalaisia. Toisaalta melko arvostetut nykypäivän historoitsiat ovat epäilleet onko listalla olut todella joku iso  ns. "Big fish"?

 

En itse osaa nimetä yhtään sen aikaista politiikkoa joka ei olisi voinut kuulua tälle listalle? kovin montaa heitä ei varmaankaan ole. Listalaiset alkavat olla jo työelämänsä ehtoopuolella, nyt olisikin aika lyödä kortit pöytään ja tunnustaa meille tekosensa. Asia tulee varmasti ilmi tulevaisuudessa, ripittäytyminen kruunaisi poliittisen elämän tosiasiat myös tulevien sukupolvien silmissä. Mitään pahaahan tietojen vaihdossa Stasin, siis Itä-Saksan tyranninvartijan, kanssa ei ollut, olimme samaa periferiaa neuvostoystävien kansanliitossa.

 

topi

 

jk. rehellisesti sanottuna kävin itsekin tänään terassilla, oli hyvä ilma. Tämä vaan tiedoksi, se alkuperäinen Jukan "Tiitisen listaviestikin" oli hieman epäselvä, hik. :) niin kuin omanikin.

 

Kysymys kuuluukin: oliko väärin että joku valistunut suomalaispolitiikko on luovuttanut tietoja Stasille?

 

Minun mielestä tämä oli normaalia toimintaa sen ajan Suomessa. En näe siinä mitään pahaa, suhteutettuna omaan aikaansa.

 

topi

 

 

jkk. Supo arvailee, että jos kohta: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/92290-asiantuntija-epailee-supon-yllatysta-%E2%80%9Dnimia-ei-saisi-julkaista%E2%80%9D

 

Nimiä ei kuitenkaan saisi julkaistaa. Taitavat merkittävät osalliset olla jo melko iäkkäitä? jos näin tapahtuu niin nimet tulevat varmasti esille. Erillislaki asiasta olisi tietysti ryhdikäs piste ihmettelylle.

 

Pahkasikaa mukaillen Suoposta tullaan ja Tiitisenpoikia ollaan...

 

T:topi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Presidentti Niinistö puoltaa ainakin osittaista Tiitisen listan avaamista.

 

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tasavallan-presidentti-sauli-niinisto-tiitisen-lista-julki

 

Muokkaan vastaukseni Tiitisen lista 2.0 tähän jatkoksi: Sale taitaa olla varma omantuntonsa puhtaudesta tämän asian suhteen, tai sitten hän nousi merkittävään asemaan liian myöhään? Hyvä kuitenkin jos suomettumisen ajan penkominen nytkähtää taas hieman eteen päin.

 

Julkaistu 27.9. klo 21, tarkennettu 27.9. klo 22.50:”Niinistö on poliitikkona kannattanut Tiitisen listan julkistamista” -kohta on muutettu ”Niinistö on poliitikkona kannattanut Tiitisen listan antamista esimerkiksi rajoitetun tutkijakunnan käyttöön” -muotoon sekä ”Niinistö katsoo, että Tiitisen lista voitaisiin julkistaa ja antaa tutkijoiden käyttöön” -kohta on muutettu muotoon ”Niinistö katsoo, että Tiitisen lista voitaisiin antaa rajoitetusti tutkijoiden käyttöön”.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään