Harri Koskinen

Puolustusvoimille uusi valvontalentokone

2 viestiä aiheessa

Puolustusministeriön tiedote:

 

05.05.2010 15:07

Puolustusvoimille uusi valvontalentokone

 

Puolustusministeri Jyri Häkämies on 5.5.2010 valtuuttanut Ilmavoimien materiaalilaitoksen tekemään hankintasopimuksen valvontalentokoneen ja lentokonejärjestelmän uusimisesta. Hankinnalla korvataan nykyinen 1980-luvun alussa hankittu Fokker F27 valvontakonekalusto, joka poistuu käytöstä lentorungon ja järjestelmien vanhentumisen vuoksi.

 

Uusi valvontakone on espanjalaisvalmisteinen Airbus Militaryn Casa C-295M kuljetuskone, joka toimitetaan Suomeen 2013 ja sijoitetaan Tukilentolaivueeseen Tikkakoskelle. Hankinnan kokonaisarvo järjestelmineen ilman arvonlisäveroa on noin 112 miljoonaa euroa.

 

Ilmavoimilla on ollut käytössä kolme Fokker kuljetuskonetta, joista viimeinen poistuu käytöstä vuoteen 2015 mennessä. Uudet kaksi Casa kuljetuskonetta otettiin käyttöön Ilmavoimissa vuosina 2007 - 2008. Casa C-295M kuljetuskone on taktiseen käyttöön suunniteltu keskiraskas kuljetuskone, joka on käytössä yli kymmenessä maassa. Euroopassa sitä käyttävät Suomen lisäksi Espanjan, Portugalin, Puolan ja Tshekin ilmavoimat.

 

Hankintaan sisältyy 100 %:n teollista yhteistyötä koskeva vastaostosopimus.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

18.5.2010 | Ilmavoimien Esikunta

 

Sopimus valvontakoneen järjestelmähankinnasta allekirjoitettiin

 

Ilmavoimien Materiaalilaitos allekirjoitti 18. toukokuuta hankintasopimuksen lentokoneeseen sijoitettavasta valvontajärjestelmästä. Sopimuksen arvo on noin 85 miljoonaa euroa. Valvontajärjestelmän toimittaa yhdysvaltalainen Locheed Martin ja se tullaan asentamaan Espanjasta hankittavaan CASA C-295M -kuljetuskoneeseen suomalaisen puolustusvalinekonserni Patrian toimesta.

 

Puolustusministeri Jyri Häkämies valtuutti 5.5.2010 Ilmavoimien Materiaalilaitoksen tekemään hankintasopimuksen valvontalentokoneen ja lentokonejärjestelmän uusimisesta. Hankinnalla korvataan nykyinen 1980-luvun alussa hankittu Fokker F27 Mk 100 -valvontakone, joka poistuu käytöstä lentorungon ja järjestelmien vanhentumisen vuoksi.

 

Koneen ja järjestelmien hankinnan kokonaisarvo ilman arvonlisäveroa on noin 112 miljoonaa euroa. Hankintaan sisältyy 100 prosenttinen teollista yhteistyötä koskeva vastaostosopimus.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään