Guest AvS_MotorSports

usbuhci.sys

17 viestiä aiheessa

Ensinnäkin: Kiitos aivan he*vetisti Microsoftille päivitystensä toiminnasta.

 

Elikkä siis ongelma on tämä: Vanha emolevy meni vaihtoon ja uusi tuli tilalle (MSI KT4 Ultra). Ongelmat alkoivat vasta kun KT4 piirillä oleva emo tuli käyttöön. Esimerkiksi CD:tä polttaessa windöws heittää bluescreenit ja cd on pilalla (tuolla on jo 8 niitä). Bluescreenissä tulee valitus usbuhci.sys tiedostosta. No meninpäs katsomaan mitä versiota USB ajurit ovat ja sitten netistä etsimään infoa. No sieltähän löytyi sellaista infoa että windows updaten sivuistoilta saatavat päivitykset sisältävät tämän ajurin (usbuhci.sys) ja nämä uudet microsoftin antamat ajurit on siten epäkelvot. Vanha ajuriversio 5.1.2600.00 olisi kuulemma toimiva mutta niitähän ei oikeen mistään saa. Uusimmat microsoft ajurit ovat versiota 5.1.2600.28 ja nämähä eivät toimi. Eikä noita vanhoja ajureita saa asennettua kun kerran Service Pack on uudempi kuin nuo ajurit :)

 

Kellään muulla samaa ongelmaa ollut tai on?

Ilmeisesti tämä ongelma on vain muutamilla kokoonpanoilla esim. mulla:

Emo: MSI KT4 Ultra

WinXP + SP1

 

Netistä löytyneistä foorumeista on löytynyt paljon samankaltaisia kokoonpanoja (siis KT4 +winXP + SP1)

 

Onse vaan niin kivaa kun koittaa poltella levyä, mutta kun ei niin ei...maksaakohan Microsoft mulle korvausta noista tuhoutuneista cd:eistä? :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä olen asentanut aina MS:n XP:n updated:t eikä vastaavia ongelmia ole ollut. XP+ SP1 jne.. Emo on SL 75KAV ja AMD 2200+

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minkä service packki.Siis varmaankin ihan Xp:n vain en ehkä heti lukenut viestiäsi täysin kunnolla.Eikö pysty poistaan Lisää/poista sovelluksen kautta,aattelin vain kun nuo IE:n SP:t pystyy poistaan tota kautta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Windows ei tunnetusti tykkää kovin paljon jos rautaa vaihtuu alta yllättäen, eli tarvii olla sitten tarkkana että esim. piirisarjojen ajurit ym. ovat varmasti oikeat. Tai sitten kannattanee asentaa windows uudelleen..

 

Tuomas

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin ihan windowsin oma service pack 1 + muita "tärkeitä päivityksiä". Pystyyhän Service packin asennuksen poistamaan lisää/poista sovelluksen kautta...tätä en ole vielä tehnyt, sillä epäilen koneen toimivuutta tämän jälkeen (mikään ei ole ihmeellistä kun windows on koneessa). Olen poistanut kyllä päivitykset, jotka koskevat juuri tätä usbuhci.sys ajuria, mutta eipä ole auttanut. Noh pitääpä ihmetellä asiaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En nyt varmaksi osaa valehdella, mutta eiköhän sp1 ole näitä ns. tärkeitä päivityksiä joita ei pysty poistamaan. Niitähän on siellä M$ update sivustolla melkein joka toinen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos sen vain pystyy poistamaan tuota kautta,niin poista ihmeessä,ei pitäisi vaikuttaa koska uskon että se poistaa nuo hommat vain mitä päivityksessä tuli ja palauttaa vanhat tiedostot.Jos olet jotain softan asennuksia tehnyt niin niihin se voi vaikuttaa.Enhän mikään exspertti ole vain tavallinen näppäilijä joten älä välttämättä usko mutta itse uskoisin noin kuin sanoin,eli uskon vain noin ei siis mitään faktaa.Mutta älä poista jos siinä ei lue selvästi että poistaa vain SP 1 paketin esim.Windows XP SP1 sitten en poistaisi jos siinä lukee windows xp/windows xp sp1

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noh tämän usbuhci.sys valituksen sain pois sillä tavoin, että poistin kaikki usb laitteet laitehallinnasta (tosin windows asentaa ne aina takaisin käynnistyessään). Ja siten sain poltettua linuxin...huomenna sitä sitten asentamaan :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noh tämän usbuhci.sys valituksen sain pois sillä tavoin, että poistin kaikki usb laitteet laitehallinnasta (tosin windows asentaa ne aina takaisin käynnistyessään). Ja siten sain poltettua linuxin...huomenna sitä sitten asentamaan :)

 

Vian sivuilta löytyy muuten vanhempiakin ajureita tohon sun piirisarjaan. Uusimmat kuiteskin toimii tossa hyvin ja SP1 kans. (www.viatech.com 4in1 ajurit käy kaikkiin vian piirisarjoihin)

SP1:n saa halutessa pois asentamalla XP:n päälle uudestaan (näyttiksen ajurit pitää olla poistettuna, samoin virustutka). Näin kaikki muut ohjelmat säilyy paitsi päivitykset ja niinpä pääset puhtaalle pöydälle MS päivitysten suhteen.

Jokatapauksesssa SP1 toimii emollasi ja vika yleensä onkin windowsin hukkaamassa/sotkemassa dll-kirjastossa tai jossain semmoisessa, joka sitten kiusaa käyttäjää loputtomiin. Usein puuttuvan tiedoston tai sotkun ettiminen voi olla mahdotonta ihmiselle, niinpä kannattaa käyttää System file checkeriä (run->CMD->SFC/SCANNOW) tai sitten toi XP:n päälleasentaminen myös palauttaa kaikki tarvittavat tiedostot. (tapoja on monia)

Mutta jos sulla on kerta rautaa vaihtunut samaan windows asennukseen, niin kannattaa asenta XP nykyisen päälle, jolloin saat kaikki tarvittavat rekisterit ym. kuosiin nykyiselle raudallesi.

Täähän on henkimaailman hommaa, mutta uusilla (vasta markkinoille tulleilla) emoilla on muutaman ostokokemukseni mukaan olla taipumusta kaatuiluun jokatapauksessa ja muutaman kuukauden kuluttua siitä on saanutkin lukea emonvalmistajan bios päivitys sivulla. Useimmiten saavat toimivan biosin pykättyä vasta emon oltua vähän aikaa markkinoilla. Mikäli oikein ymmärsin ongelmasi, niin lähde kuitenkin tuosta päälleasennuksesta liikkeelle.

 

 

Muuten, mulla oli kans aikoinaan bluescreen ongelma levyä polttaessa ja loppujen lopuksi syyksi paljastui liian heikkotehoinen virtalähde (vaikka etsinkin vikaa ajureista ym. softapuolelta, koska mielestäni tilanne muuttui jonkin päivityksen jälkeen)

Kuten sanoin, niin noi on melko henkimaailman hommaa :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep ja tämän windowsin ainaisen riesan "päivitä päivitä päivitä oho ei toimi asenna windows uudestaan. Päivitä päivitä päivitä ja taas windows uusiks"...eihän tuommosta herranjestassentään jaksa. Tullut tässä todettua että mitä vähemmän ohjelmia, ajureita yms. windowssiin asentaa sen paremmin se toimii ja mitä pidempään sitä käyttää ja täyttää niin tuloksena varma uudelleenasennus (tosin joillain toimii ihan hyvin). Tympii tuo windöws jo niin paljon ettei sitä enää herranjestassentään jaksa (Poislukien 3.1, joka on mielestäni ollut parhain windows tähän asti). Iltapäivällä lähtee asentumaan Mandrake 9.1 ja windows saa jäädä sivulle vaativissa toiminnoissa (kun siitä ei ole edes helppojen toimintojen suorittamiseen).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, näinhän se on. Mulla on ollut tuuria ja tää XP asennus on puolitoista vuotta vanha ja toistaiseksi pelittää :)

Siksi päätinkin, etten esim: päivitä konetta vasta kun on aivan pakko (kunhan 64 bittisyys koittaa)

Edellinen emopäivitysurakka kesti 2kk ja aiheutti kiroilua ja harmaita hiuksia niin paljon, että vaihdoin emomerkkiä.

Kävi tuuri siinäkin ja sattumalta löytyi vakaa systeemi, jossa ei ole ollut ongelmia. Kauhulla odotan aikaa, kun taas täytyy emoa mennä ostamaan.

 

Toi XP:n päälleasennus ei siis tuhoa mitään ohjelmiasi tai asetuksiasi. ainoastaan nollaa päivitykset ja korjaa rekisterit ym. kirjastot uutta rautaa jollain tavalla vastaavaksi. Täysin puhtaalta pöydältä (format C) en jaksaisi enään 98 ja 2K muistojen jälkeen lähteä, vaan ennemmin vaikka liityn muukalaislegioonaan :)

 

 

 

Hanuristahan nää on mutta minkäs teet:)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu siis unohtui mainita että tuon päälleasennuksen teinkin jo tuossa, mutta eipä siitä mitään apua ollut.

 

Lentokonemekaanikon sanoin: "Paska mikä paska" :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siinä tapauksessa on johdonmukaisinta edetä päätelmään, että windowsilla on tarvittavat eväät, joten ehkäpä voisi siirtyä epäilemään laajahkoa kirjoa erillaisten yhteensopivuusongelmien aiheuttajista.

 

Sanomattakin siis on selvää, että kokoonpanosi ei ole vakaa (syyt:ajurit, kaikki rauta kunnossa?, saako kaikki riittävästi virtaa silloin kun CDpolttaa? ehkäpä bios-sivuilla webissä on samanlaisia oireita kuvattuna ja löytyy bios päivitys)

 

Näitähän voisi jatkaa äärettömiin, mutta nyt pelkän windowssin ihmettely näyttäisi ajanhukalta.

 

ps. monasti esim. virtalähteen kyykkääminen on havaittu kun on päivitetty näyttikseen uudet ajurit, jolloin esim. detonaattoireilla on voitu hieman nostaa piirin kelloa ym, jolloinka näyttis on ottanut juuri ratkaisevan määrän tehoa saadakseen systeemin kyykkyyn.

 

SP1 muuten sisältää korjauksia IDE väylien ja polttavien CD asemien suhteen. En muista mitä, mutta siinäpä yksi pohtimisen aihe pitkään listaan...

 

Otan osaa ja onnea!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Palaan vielä vanhaan ongelmaani. Ja kaikkien iloksi ilmoitan että nyt ei enää kaatuile kone tuolla samalla virheilmoituksella, eikä millään muullakaan. Yksinkertainen ratkaisu, mutta samalla hieman outo tähän ongelmaan oli se, että MSI:n KT4 Ultra emolevyssä on 3 muistipaikkaa ja kun mulla oli 2 muistia asennettu vierekkäin niin kuuleman mukaan keskimmäinen muistipaikka piti jättää tyhjäksi, eli muistikammat siirtyivät reunapaikoille. Ja kappas. Eilen pitempien ja konetta ennen kaataneiden operaatioiden suorittamisen jälkeen kone ei ole kaatuillut. Pysyi jopa pystyssä yllättävät 7h :)

 

Tosin saattoihan koneeseen iskeä joku yhtäkkinen toimintahäiriö ja se toimikin kuten pitääkin. Eihän näistä windows koneista koskaan tiedä :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, ei pysty SP1:stä poistamaan...

 

Kyllä pystyy, ainakin minulla SP1 asennusohjelma kysyy saako se luoda varmuuskopiot tietyistä tiedostoista sitä varten jos haluaa poistaa SP1:sen jälkeenpäin. Tieteenkään sitä ei sitten pysty poistaa ellei ole antanut asennusohjelman luoda niitä tiedostoja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Palaan vielä vanhaan ongelmaani. Ja kaikkien iloksi ilmoitan että nyt ei enää kaatuile kone tuolla samalla virheilmoituksella, eikä millään muullakaan. Yksinkertainen ratkaisu, mutta samalla hieman outo tähän ongelmaan oli se, että MSI:n KT4 Ultra emolevyssä on 3 muistipaikkaa ja kun mulla oli 2 muistia asennettu vierekkäin niin kuuleman mukaan keskimmäinen muistipaikka piti jättää tyhjäksi, eli muistikammat siirtyivät reunapaikoille. Ja kappas. Eilen pitempien ja konetta ennen kaataneiden operaatioiden suorittamisen jälkeen kone ei ole kaatuillut. Pysyi jopa pystyssä yllättävät 7h :)

 

Tosin saattoihan koneeseen iskeä joku yhtäkkinen toimintahäiriö ja se toimikin kuten pitääkin. Eihän näistä windows koneista koskaan tiedä :)

Eikö olekin ihmeellistä, että emolevyt ominaisuuksineen ovat usein erilaisia. Myös niiden manuaalit ovat kovin erilaisia. Samoin muiden komponenttien ominaisuudet vaihtelevat, vaikka tarkoitus on sama, outoa? Syynä on varmasti Windows?..Varmasti toimisi sekapakalla, jos laittaisi linuxin? Tai vaikka Macin?..Älä vain myy tuota kokoonpanoa kellekään, voi olla pian että varsinaiset viat löytyvät muualta kuin windowsin puolelta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikö olekin ihmeellistä, että emolevyt ominaisuuksineen ovat usein erilaisia. Myös niiden manuaalit ovat kovin erilaisia. Samoin muiden komponenttien ominaisuudet vaihtelevat, vaikka tarkoitus on sama, outoa? Syynä on varmasti Windows?..Varmasti toimisi sekapakalla, jos laittaisi linuxin? Tai vaikka Macin?..Älä vain myy tuota kokoonpanoa kellekään, voi olla pian että varsinaiset viat löytyvät muualta kuin windowsin puolelta.

 

Siis syynä todellakin oli juuri windows. Linuxin distrot Mandrake ja Redhat toimivat vallan mainiosti ilman mitään ongelmia. Taino voiko asiassa syyttää windowsia toimimattomuudesta jos palikat ovat hieman erilailla miten se tykkäisi niiden olevan. Kai sitä voi.

 

Ja loppuivat tuon muistipalikoiden järjestämisen jälkeen myös lukuisat virheet esim. .exe tai peliä asentaessa. Aina kun jotain koitti purkaa/asentaa niin tuli virhe, että jokin tiedosto on korruptoitunut (ja ..tut), mutta päästiin siitäkin ongelmasta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään