Guest Mara

Internetin Fonttikoko?

17 viestiä aiheessa

Tuossa oli eilen koneessa kiinni videotykki, jonka aikana internetin fontti koko kasvoi suuresti!! Millä asetuksella tuon voisi säätää normaaliksi???

Tässä kuva:

[ Attachment removed / expired ]

 

Neuvoa?? Tuo on ihan joka sivulla samanlainen >:(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tästä on myös muistaakseni mainittu useammankin kerran, ja mainitaan taas. Onko siitä pakko olla joka välissä muistuttamassa, että teillä ei ole käytössä IE:tä? Mun mielestä IE on ihan toimiva kapine, enkä näe mitään aihetta sitä mennä vaihtamaan mihinkään "ikuiseen beta versioon". Jokainen käyttää sitä selainta, minkä itselleen näkee sopivimmaksi vaihtoehdoksi, enkä usko, että kovin montaa IE-käyttäjää kiinnostaa teidän jatkuvat mainospuheet. Kiitän jo etukäteen huomaavaisuudestanne...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En sano pakolla että pitäis olla vaihtamassa IE:tä(tosin ei kyllä huono idea olisi ;D ), mutta ajattelu IE == Internet menee kyllä pahasti vikaan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt on ihan pakko heittää tyhmä kysymys: Mikä ihmeen __internetin__ fonttikoko??? Mistä lähtien internetillä on ollut joku fonttikoko... joo, oli _ihan_ pakko, tälläiset vaan sattuu niin pahasti silmiin... 8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mun mielestä IE on ihan toimiva kapine, enkä näe mitään aihetta sitä mennä vaihtamaan mihinkään "ikuiseen beta versioon". Jokainen käyttää sitä selainta, minkä itselleen näkee sopivimmaksi vaihtoehdoksi, enkä usko, että kovin montaa IE-käyttäjää kiinnostaa teidän jatkuvat mainospuheet.

 

Tässä ei ole kyse siitä, että Firefox olisi parempi. Minun puolestani Windows-käyttäjät voivat surffata vaikka Telnetillä ja pitää juurihakemistoa jaettuna nettiin write-oikeuksin.

 

Sen sijaan nämä miljoonat IE-käyttäjät tekevät kaikkien muitten elämästä yhtä helvettiä. Microsoft ajaa aggressiivisesti läpi standardienvastaisia ratkaisuja, jotta muitten järjestelmien käyttäjillä olisi mahdollisimman vaikeata, ja kun IE:llä on markkinajohtajuus niin se on suhteellisen helppoa.

 

IE ei esimerkiksi tue kunnolla uusimpia CSS-standardeja, minkä takia nettisivun kirjoittamiseen on yleensä "oikea" tapa ja Microsoftin tapa. Liian usein valitaan Microsoftin tapa, sen sijaan että ajateltaisiin vähän enemmän miten sivusto näkyisi kunnolla kaikkialla.

 

Juuri pari viikkoa sitten en meinannut saada erästä koulutyötä valmiiksi, kun sitä varten piti katsoa video, joka oli Windows Media-muodossa flash-dokumentin sisällä! Ja tämä flash-dokumentti kaiken lisäksi tarkisti itse onko koneessa Windows, joten Linuxin käyttäjä ei edes voinut yrittää kiertää ongelmia.

 

Ylläolevan olisi tietysti voinut helposti toteuttaa pelkällä HTML:llä ja erillisellä MPEG-videolla, mutta kun tarjolla on helppokäyttöisiä valmiita työkaluja, jotka surutta unohtavat kaikki muut, niin miksi pitäisi vaivata päätään ja tyydyttää kaikkien tarpeet?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuskimpa threadin aloittaja luuli IE:tä Internetiksi, tuo nyt vain on selainriippumaton sanonta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voisin yhtyä Jensin sanoihin:

 

<? if($ie==true) { ?>
width:expression(document.body.clientWidth > 1050? "800px": document.body.clientWidth - 250 + "px");
width:expression(document.body.clientWidth < 750? "800px": document.body.clientWidth - 250 + "px");
height:expression(this.scrollHeight < 400? "400px" : "auto");
<? } else { ?>
min-width: 500px;
max-width: 800px;
min-height: 400px;
<? } ?>

 

Kumpi näyttää yksinkertaisemmalta, CSS2-standardin muoto vai IE:n tukema versio?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eihän IE-käyttäjät sitä helvettiä luo vaan ne sivujen tekijät ;) Mitä selaimiin tulee, niin kovasti harvoin olen kokenut tarpeelliseksi asentaa jokin muu selain kuin käyttöjärjestelmän mukana tuleva. Windowsissa käy IE ja Linukassa se mikä siinä distrossa sattuu olemaan. Mieluummin graafinen sentään, Lynxillä on vähän ankeaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Eihän IE-käyttäjät sitä helvettiä luo vaan ne sivujen tekijät ;)
Valitettavasti liian harva kiinnittää HTML:ää tehdessä huomiota standardien tarkkaan noudattamiseen. Sitähän tämän homman pitäisi olla protestina Microsoftille päin, mutta itsekin olen jälleen kerran sortunut kikkailuun. Ehkäpä tämän keskustelun tuloksena poistan koko IE-säädön ja lisään jonkin "standardized" -bannerin sivupohjaan.

 

Sepä olisikin vasta hienoa, jos saisimme Microsoftin lisäämään Firefoxin seuraavaan Windowsin versioon Internet Explorerin rinnalle. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei nyt mene ihan jakeluun,niin kauan kun näen teidät sepustukset en tee mitään ??? ???

 

T:Harri

 

;) Älä välitä meidän saivarteluista.

 

//Tuomas

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään