Oliver Martinez

Chilessä raju maanjäristys - Tsunamivaroitus - Santiagon kenttä suljettu

9 viestiä aiheessa

Chileä on riepotellut 8,8 richterin maanjäristys ja lisäksi maata on koetellut kovat jälkijäristykset. Järistyksestä on annettu tsunamivaroitus.

 

Maan pääkaupungin Santiagon lentokenttä on suljettu.

 

Chilen presidentti Michelle Bachelletin mukaan uhriluku on 50 paikkeilla. Hänen mukaan (lähde: elpais.es) myös Juan Fernándezin saariryhmän Robinson Crusoen saaren yli on pyyhkäissyt jättimäinen aalto. Saarelta ei vielä osata kertoa tuhojen jälkiä.

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010022711211414_ul.shtml

 

Puerto Saavedrassa sattui vuonna 1960 maapallon kovin tunnettu maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 9,8 richteriä. Järistys aiheutti kaupunkiin tsunamin, joka teki pahaa jälkeä. (vrt. Vuoden 2004 Tapaninpäivän tsunami oli 9,0 richteriä)

 

 

Ottaa taas minulle koville, sillä olin juuri viime joulukuussa Chilessä nimenomaan mm. tuolla järistysalueella. Olin mm. Santiagossa, Concepciónissa, Temucossa, Valparaísossa, Puerto Saavedrassa ja monissa muissakin paikoissa, kuten myös tuolla Robinson Crusoen saarella, joka mainittakoon on aivan paratiisinomainen saari. Perulaiselta ystävältä kuului huhuja, että saaren asukkaista osa on ainakin päässyt pakenemaan saaren vuorille.

 

Vetää sanattomaksi.  :'( :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010022711212347_ul.shtml

 

 

Kahdeksanmetrinen tsunami

 

 

Hyökyaalto on aiheuttanut suurta tuhoa Constitucionin rannikkokaupungissa maan keskiosassa.

 

Chilen rannikolle on iskeytynyt kahdeksanmetrinen tsunami. Chileläisen La Tercera -sanomalehden mukaan hyökyaalto on aiheuttanut suurta tuhoa Constitucionin rannikkokaupungissa maan keskiosassa.

 

Tsunami on iskenyt myös Chilelle kuuluvaan Robinson Crusoe-saareen. Osa saaresta on jäänyt veden alle ja useita ihmisiä on kateissa.

 

Ja tuo Constitucionhan sijaitsi ihan järistysalueen keskustassa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.prh.noaa.gov/ptwc/ mä seurasin tuolta silloin haitin aikaan tsunamitietoja, kun kaverit oli dominikaanisessa...

turhan paljon näitä tuntuu tapahtuvan nyt, liekö sitten taas pitkään hiljaista - toivottavasti...  :thmbdn:

 

Niinhän se taitaa koko järistysmekanismi toimia. Maan kuori on koko ajan liikkeessä. Pitkään on hiljaista ja painetta kerääntyy "kipupisteisiin". Jossain vaiheessa ne purkautuvat. Paikat osattaneen jo jotenkin ennustaa, mutta ajankohtaa ei.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paikat osattaneen jo jotenkin ennustaa, mutta ajankohtaa ei.

 

 

Noin 500 000 kuollutta Chilessä ja Haitissa sekä Kao Lakissa voivat olla eri mieltä sekä muutama miljoona heidän omaistaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noin 500 000 kuollutta Chilessä ja Haitissa sekä Kao Lakissa voivat olla eri mieltä sekä muutama miljoona heidän omaistaan.

 

Täh ?? ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään