Jari Tanskanen

Lentokenttähotelli Lappeenrantaan

2 viestiä aiheessa

Lappeenrantaan on suunnitteilla lentokenttähotelli, johon tulisi majoituspaikkoja noin 200 hengelle.

 

YLE: Lentoliikenne vauhdittaa kahta hotellihanketta Lappeenrannassa

 

Liikemies Jukka Sunisen mukaan lentokenttähotellia voidaan ryhtyä rakentamaan mahdollisesti jo ensi syksynä. Kaksikerroksinen rakennus vaatii vielä muun muassa kaavamuutoksen. Nykyiseen kaavaan hotelli ei mahdu.

- Tätä on pitkään hauduteltu ja nyt me uskomme, että aika olisi kypsä tällaiselle hankkeelle. Ilmailulaitokselle esiteltiin ensimmäiset luonnokset vuonna 2008, sanoo Jukka Suninen.

- Rakennuspuolella on valmiudet jo olemassa. Maa-alue on jo osittain meidän (Aviaport Lappeenranta Oy) omistuksessa ja nyt selvitellään näitä mitotuksia ja tätä kaavapuolta.

 

Etelä-Saimaa: Lappeenrantaan suunnitteilla lentokenttähotelli

 

Lentokenttähotellia on suunniteltu niin, että se täydentäisi Lappeenrannan hotellitarjontaa. Tarkoitus on rakentaa pikemminkin perhe- kuin liikemieshotelli.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä, että Lappeenrannan lentoasemalla on viimeinkin tajuttu Pietarin läheisyyden kannattavuus lentoliikennettä ajatellen. Pietarissahan ei tunnetusti ole mitään kovin vilkasta lentoyhteyttä(ainakaan halpalentoja) ulkomaille, niin voisiko Lappeenranta olla nyt tavallaan Pietarin kakkoskenttä. Venäläisiä matkustajia tuon hotellin luulisi vetävän ja kyllähän tuohon ainakin kesäaikaan pysähtyy muitakin turisteja kuin venäläisiä - ja lentäviä asiakkaita koska tuo kuutostie on ihan vieressä. Onko niitä asiakkaita sitten kannattavaksi asti jää nähtäväksi, jos tuota hotellia nyt edes rakennetaan.

 

Pelkät Helsingin lennot ovat kyllä aika viimeisiään vetämässä, kun tuo junayhteys on niin nopea. Tosin tämän kovemman talven aikaan tuo lentoyhteys on kyllä voittanut luotettavuudessaan junat, on nimittäin sen verran usein nuo junat olleet myöhässä. Ehkä näille Helsingin lennoille pitäisi saada houkuteltua entistä enemmän vapaa-ajan matkustajia, sillä onhan tuo lento Helsinkiin edelleen paras vaihtoehto jos Vantaalta jatkaa lentämällä ja toki onhan se sitä myös työkseen matkustaville. Stockholm-Bromma kuulostaa hyvältä idealta jos noita venäläisiä matkustajia saisi pietarin seudulta houkuteltua mukaan ja voisihan niitä matkustajia saada myös helsingistä, brommasta on kuitenkin aika hyvät yhteydet ruotsin sisällä. Kyllähän ne ilmeisesti bussiyhteyttä pietarista lappeenrannan lentoasemalle ovat puuhaamassa. Saapa nähdä alkaako Bromman lennot ja saadaanko lentokenttähotelli, olisi siinä ainakin kaupungille ja lentoasemalle ylpeyden aihetta jos ei muuta. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään