Timo Oikarinen

HTPC & kuvankäsittely

4 viestiä aiheessa

Olisi tässä lähiaikoina tarkoitus alkaa rakentelemaan HTPC:tä. Samalla koneella olisi lisäksi tarkoitus tehdä kevyttä kuvankäsittelyä. Tiedän, että Full HD-telkku ei ole paras mahdollinen väline kuvankäsittelyssä, mutta sellainen saa nyt kelvata. Parempi se kuitenkin on kuin nykyinen läppäri  :-[

 

HTPC:ssä on tietysti tavoitteena kutistaa virrankulutus minimiin, jotta lämpö ja melu pysyy kurissa. Vaatiiko kuvankäsittely jotain erityistä esim. näytönohjaimelta tai prosessorilta verrattuna Full HD -matskun pyörittämiseen? Levyn lukunopeus ilmeisesti olisi tärkeää olla kunnossa.

 

Kaikkia vinkkejä otetaan vastaan.

 

P.S. Mac Mini olisi ykkösvalinta muuten, mutta siihen ei saa Blu-Ray -asemaa. Toistaiseksi se on siis suljettu pois listalta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
P.S. Mac Mini olisi ykkösvalinta muuten, mutta siihen ei saa Blu-Ray -asemaa.

 

Kyllä saa, jos ulkoinen asema käy. Esimerkiksi LG BE06LU10. Tilanne taitaa olla se, että Blu-ray-levyjen toisto täydessä loistossa ei onnistu Maceissä. Levyjen teko, poltto ja rippaus johonkin toiseen muotoon sujuvat kyllä. Vai onko tämä vanhaa tietoa? Lopetin levyjen kanssa sähläämisen jo kauan sitten. Niin paitsi 12" vinyylikiekkojen mutta se onkin toinen juttu…

 

Ei harrastelijatason kuvankäsittely mitään tehomyllyä kaipaa. Kunhan koneessa on riittävästi muistia ja vapaata kovalevytilaa, homma toimii. Näytönohjaimen muistimääräkin on vähän tapauskohtainen asia mutta pääsääntöisesti enempi on parempi. Applen Mac miniä on vuosikausia käytetty olohuoneen yleiskoneena ja ääni/kuva-arkistona. Uudet iMacit ovat myös olleet kovassa suosiossa. Tietokone-lehti numero 12/2009 vertaili 4 pientä HTPC-konetta. Aleutia HTPC, Apple Mac mini, Asrock Ion 330 ja Fujitsu Esprimo Q1500. Parhaat arviot saivat Fujitsu ja Mac mini.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos kommenteista. Juuri tällaisia vinkkejä koskien esim. näytönohjaimen muistin määrän merkityksestä kaipailin.

 

Ulkoinen Blu-Ray ei ulkonäkösyistä  :P tule kysymykseen. Muutoin Mac Mini olisi ns. ykkösvalinta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään