Juha Paulavuo

Terrorihälytys Intian lentokentillä

4 viestiä aiheessa

Intian lentokentille julistettiin torstaina hälytysvalmius, sillä al-Qaida-yhteyksistään tunnetun sotilaallisen ryhmittymän epäillään tiedustelutietojen mukaan suunnittelevan lentokoneen kaappausta. Asiasta kertoo ainakin uutistoimisto AP.

 

Intian hallituksen vahvistamien tiedustelutietojen mukaan ryhmä aikoo kaapata Air India- tai Indian Airlines -yhtiön koneen, joka olisi lentämässä johonkin naapurimaahan. Intialaisten tiedotusvälineiden mukaan suunnitelma paljastui ääri-islamilaisen järjestön johtajan pidätyksen seurauksena.

 

Kaikilla Intian lentoasemilla on tiukennutta valvontaa. Muun muassa matkustajien turvatarkastuksia on kiristetty.

 

Intian edellinen suuri terrori-isku tapahtui vuonna 2008, jolloin militantit tappoivat Mumbaissa 166 ihmistä.

 

uusi suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä tuolla, mitään erikoista näkynyt. Intialaiseen tapaan passia ja lippua täytyi näyttää joka paikassa. Ainoa ongelma oli maahan mennessä, kun Intian tullissa ei tunnuttu tietävän, että suomalaiset saavat 30 päivän viisumin sieltä. Meni sitten koppalakkien kanssa 2h ihmetellessä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tulin sitten tämän hälyytysvalmiuden aikana etelä-Intiasta jostain ei turistipaikoilta New Delhiin.  Jo tämä torstain kone oli n. 5h myöhässä.  Jatkolento oli Finnairilla, jotka olivat lipunostoni jälkeen muuttaneet lentoni perjantaille.  Kyllä oli kovasti poliisia liikkeellä joka kadunkulmassa.

 

En meinannut päästä koko lentokentälle, kun lippuni ei täsmännyt heidän rekisteriensä kanssa.  Oli tosi ikävää keskustella tyypin kanssa, jolla on rynkky rinnalla.  Onneksi se oli jo vanhempi joviaali tyyppi eikä minua aivan heti epäillyt kaikesta ja kun löytyi vihdoin jostain paksusta printistä nimeni, pääsin jättämään laukkuni ja lennolle kotiin.  Tullessa pari viikkoa aikaisemmin MD-11 kone oli n. 30% täyttöastella, nyt paluussa oli aivan täynnä.  Taisi ehkä olla viimeinen keikka kyseisellä koneella.       

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään