Jari Kaskelin

Vista Home Premium OEM lisenssin siirto toiseen koneeseen

3 viestiä aiheessa

Joskus varmaankin vuosi sitten vaihdoin koneeseeni tehokkaamman prossan. Vista ei siitä tykännyt ja DRM käsittely meni jotenkin umpisolmuun vaihtuneen CPU ID:n takia. Yritin kaikenlaisia netistä löytyviä jippoja, mutta en saanut vikaa täysin korjattua. Seurauksena mm. Windowsin käynistyksen hidastuminen ylimääräisen parin minuutin mittaisen tuumaustauon takia. Ajattelin, että antaa olla kun Windows 7 on kohta tulossa.

 

No nyt on sitten käyttis päivitetty ja Win7 toimii kuin unelma. Mutta...

 

Asensin Joulun pyhinä vanhan Vistan pojan koneeseen. Asennus meni muutoin OK, mutta automaattinen aktivointi ei näemmä onnistunut koska järjestelmän mukaan kyseinen ID on jo käytössä. Mikä on Microsoftin politiikka? Joudunko ostamaan uuden lisenssin kun ohjemisto ainakin teoriassa konekohtainen. Toisaalta oma oikeustajuni ei sulata sitäkään, että en pystyisi hyödyntämään laillisesti hankittua ohjelman käyttölisenssiä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aktivointi onnistui soittamalla siihen Windowsin itsensä ehdottamaan aktivointipalveluun  :).

 

Puhelimeen vastasi palvelurobotti enkä joutunut mihinkään ristikuulusteluun. Robottiääni kysyi moneenko koneeseen Windows on asennettu ja oli tyytyväinen kun vastasin että yhteen. Tämän jälkeen kirjoittelin numerosarjoja sekä puhelimeen että PC:lle. Tämän olisi ihan yhtä hyvin voinut tehdä verkon kautta ilman puhelimen käyttöä  >:(.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään