Guest jome

Liikennelentäjäkoulutuksen rahoittaminen

9 viestiä aiheessa

Olen säästämässä rahaa liikennelentäjäkoulutukseen. Silmät on jo leikattu kuntoon ja voimassa oleva Class 1 medical löytyy. NEARiin kokeet meni viime syksynä läpi. Kysyisinkin, onko Suomessa mitään säätiöitä joilta voi hakea rahoitusta tällaiseen tarkoitukseen?

 

Löytyisikö täällä mitään esimerkkikertomuksia onnistuneesta rahoituksen kokoamisesta ja siitä miten pankkien kanssa kannattaisi neuvotella asiaa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Kyllä, mutta tuo lainantakaus taitaa olla erikoistapaus tuolle koulutukselle.

 

Olen ollut kesäkuun alusta ihan ok ansiosidonnaisella ja parin pankin kanta oli jo syksyllä että jos ei ole työpaikkaa, ei saa lainaa ilman henkilötakausta siitä huolimatta vaikka vakuudet olisivat muuten kunnossa. Tarvitaan siis pantin lisäksi erikseen takaaja sille, että maksaa annetun lainan takaisin.

 

Yritin siinä vähän selventää, että meinasin muuten lähteä 36 kk täyspäiväiseen koulutukseen ulkomaille, joiden aikana työnteko ei muutenkaan onnistuisi, että mitä väliä sillä on olenko nyt töissä vai en, mutta ei se auttanut. Kun kerran ei ole takuuta työpaikasta valmistumisen jälkeen, niin tarvii erikseen takaajan lainan _takaisinmaksulle_. Siis henkilötakaaja pitäs olla siitä huolimatta että löytyy vakuudet koko summalle. Ja kun en lähtis melko varmasti itsekkään henkilötakaajaksi xxxxx eurolle, vaikka tarkoitus olis kuinka hyvä, niin olen vähän niin kun jumissa. Ei olis mitään hyväpalkkasta duunia tiedossa?  :) Vai onko se sitten vain niin, että pitää löytyä riittävästi tuohta takataskusta että on asiaa lentäjäkoulutukseen ulkomaille?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä ole sattunut silmiin säätiöitä tai vastaavia, joilta voisi hakea apurahaa lentäjäkoulutukseen. Säätiöitähän toki on paljon, mm. täällä on listaa:

 

http://www.vero.fi/?article=1221&domain=VERO_MAIN&path=5,40,89,98&language=FIN

 

.. ja itsekin olen jonkin apurahan saanut, ei kuitenkaan ilmailuun liittyen, ja silloin oli jo koulutuksen ensimmäinen loppututkinto takana eikä apuraha ollut suuruudella pilattu. Samoin on saatavissa apurahaa johonkin opiskeluun liittyvään projektiin, tai ammattitaidon kehittämiseen, mikäli sen pystyy perustelemaan kunnolla, mutta pitää olla jo valmista näyttöä.

 

Eipä taida tulla mieleen sellaisiakaan henkilöitä, jotka olisivat ilmailun parissa rikastuneet - päinvastaisia esimerkkejä kyllä löytyy - ja perustaneet säätiön, jolla olisi varallisuutta ja tahtoa jakaa nimenomaan tällaiseen tarkoitukseen. Suurin osa noista henkilön nimelle perustetuista säätiöistä jakaa rahaa tieteeseen ja taiteeseen - jolloin sitä näyttöä pitää olla. Toki esim. Wihurien säätiön kirjattu tarkoitus on "suomalaisen henkisen viljelyn edistäminen", tjsp, mikä on ilmeisesti tahallaan muotoiltu siten, että se kattaa sellaisiakin asioita, joita ei heti tule ajatelleeksi - mutta jos käy ko. säätiön nettisivuilla, niin rahaa on jaettu etupäässä korkeakouluille tai yhdistyksille, jotka käyttävät sitä eri tarkoituksiin.

 

Koulutusapurahan nimellä näköjään jaetaan avustuksia mm. ammattiliittojen kautta, mutta niiden suuruudet näkyvät olevan sadoissa euroissa mieluummin kuin tuhansissa, joten niiden varaan ei ATPL-koulutusta pääse pohjaamaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitäpä jos vaihtaisit pankkia?

Ainakin kiinteistörintamalla tämä homma -siis pankin vaihtaminen on ollut varsin hedelmällistä. Ihan yksityissektorillakin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suosittelen kysymään Handelsbankenin Helsingin Erottajan konttorista tai vaihtoehtoisesti OP:n Mikonkadun konttorista. Heillä on kokemusta noista lainoista ATPL-koulutukseen (Patrian yhteistyöpankit) ja varmaan ymmärtävät mistä on kysymys paremmin kuin joku paikallinen pikkupankki.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään