Juha Klemettinen

DO-8 lentoon?

10 viestiä aiheessa

Itse itselleni vastaten... Koneen taitaa omistaa Airvetrena Oy.

Ja löytyyhän DO-8 projektinkin takana oleva porukka tuolta sivuilta kun etsii: Yhdistyksemme on Dakota lentoon Ry. Se tehtävänä on mahdollistaa lentokoneen, laskuvarjokaluston, huollon, kouiutuksen kokonaisuus, niin että kaikki osatekijät on käytettävissä, ne huollettaan hyvin ja pidetään yllä tiukkaa turvallisuuskulttuuria. PRH:n yhdistysrekisteri ei vain tunne ko. yhdistystä, mutta ehkä se ei ole ihan ajantasainen, tai rekisteröityminen on vielä vaiheessa.

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paljonko tämmöinen projekti sitten maksaa?

 

Riittääkö puoli miljoonaa euroa? Peruskorjatut myllyt, avionikka, kaikkien järjestelmien läpikäynti, rakenteiden tarkastus ja ohjainpintojen rätitys nyt ainakin tulevat ensimmäisenä mieleen. Sponssaako Finnair hallitilan?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paljonko tämmöinen projekti sitten maksaa?

 

Hintalappua tuskin tietää kukaan. Oman huomioni asiassa herätti se, että käsittääkseni yhdenkin lentävän kolmosen ilmassa pitäminen on vaikeaa. Onko Suomessa nyt kaksi (kilpailevaa?) DC-yhdistystä? Kuka DO-8:n omistaa ja miten pitkällä tämä projekti on?

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo kone on näköjään kuljettanut maihinnousupäivänä 101. maahanlaskudivisioonan 506. laskuvarjorykmentin 2. pataljoonaa (siis osaa siitä  ;)), johon kuuluneesta E-komppaniasta on tehty myös hyvä ja melkoisen tunnettu töllötinsarja. Olisivatko peräti päähenkilö(t) olleet kyydissä?

 

Lainaus:

 

"Lokki osallistui (kone numero 42-100846) 6.6.1944 D-Day:n Cotentinin niemen (Utah Beach) operaatioon päällikkönään Brauer."

 

http://www.6juin1944.com/assaut/aeropus/en_page.php?page=s12

 

http://www.6juin1944.com/assaut/aeropus/en_page.php?page=101

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään