Seppo Kalkas

Tähti- ja satelliittihavainnot Heavensat ilmaisohjelmalla.

1 viesti aiheessa

Nyt kun täällä Itä-Suomessa ainakin on harmaa ja huono lentosää, ajattelin tämän jutun laittaa tänne kun en haulla löytänyt.

 

Tähtiä ym. pääsee tarkkailemaan reaaliajassa omalta tietokonenäytöltä, ja mikä parasta, voit perustaa observatoriosi oman tarkkailupaikkasi koordinattien perusteella. Ohjelma on ilmainen ja toimii heti asennuksen jälkeen planetaariomaisena tähtikarttana ja on erittäin visuaalinen. Sisältää paljon mukavia toimintoja ja antaa monipuolista infoa kaukaisista seuralaisistamme. Ja ken haluaa ryhtyä tutkimaan yli 15 700 satelliitin lentoratoja ja nimiä ym. voi rekisteröityä esim. Space Track nimiseen paikkaan. Linkit löytyy jatkolinkkeinä: http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/tekokuut/satopas/satelliittiohjelmat.html

 

Kuva pihaltani etelään päin tätä kirjoitellessa. Pilvet ja sumu ei haittaa, harmi että talvitekstuurit puuttuu. ;)

Globalstarin alapuolella joukko TV- lähetyksiä hoitelevia satelliitteja, ne pysyvät lähes paikallaan.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Tänne tietysti voisi esim. jatkossa laittaa mielenkiintoisia ennusteita ym. Jos vaikka Atlantis tai muu mielenkiintoinen kohde on nähtävissä hyvällä kiikarilla ja mihin aikaan.

Vinkki: Näkyvät satelliitit voi valita hyvinkin tarkoin. Ja kannattaakin, sillä jos valitset kaikki kerralla, ruutu täyttyy 15 700 kertaisesta vihreästä mössöstä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään