Jukka Joutsijärvi

Levykuvan tekemisestä

7 viestiä aiheessa

Eli kun tekee täydellisen levykuvan käyttiksestä(ja koko C-asemasta) tarkoitukseen soveltuvalla ohjelmalla, niin onko tuo siis täysin vedenpitävä tuo levykuva??  Laitan nyt fiktionaalisen kertomuksen tähän miten luulen asian toimivan ja te käyttisgurut(HiltusenToni varmaankin kertoo olenko väärässä) kommentoikaa:

 

Koneeni C-osiosta jossa XP professional käyttis on on otettu täydellinen levykuva ja poltettu dvd:lle. Tässä asemassa siis vain käyttis ja muut hyötyohjelmat,sekä kaikki mikä asentuu C-osiolle(omat tiedostot jne)

 

D-osiosta ,joka on fyysisesti samalla kiintolevyllä kuin C-osio, on otettu ulkoiselle kiintolevylle varmuuskopio, ei siis levykuvaa! Tässä osiossa on FSX simu.

 

Nyt tämä kiintolevy jossa c ja d osiot ovat hajoaa.

 

Koska minulla on levykuva koko C-osiosta, uudelle kiintolevylle palautan tämän avulla käyttiksen ja kaikki C-asemalla olleet hyötyohjelmat ja muut sinne asentuneet roinat. Ja niiden pitäisi toimia ongelmitta koska luonnollisesti XP rekisterikin on levykuvan avulla taltioitu.

 

D-osiolle uudelle kiintolevylle palautan ulkoiselta kiintolevyltä FSX simun suoraan kopioimalla FSX kansion kaikine tilpehööreineen uudelle D-osiolle.  Ei tarvitse simua asentaa eikä maksullisia imuroituja lisureita tarvi uudelleen asentaa koska niiden luomat rekisteriavaimet ja muut lisenssit ovat levykuvan ansiosta palautettu C-asemalle:

Simun ja lisureiden pitäisi toimia ongelmitta??  Onko siis näin.

 

Vielä siis selvennykseksi, simusta ei ole otettu levykuvaa vaan simu on kopioitu ulkoiselle kiintolevylle "perinteisellä" tyylillä, mutta simun 4 kansiota C-asemlla ovat siis levykuvan tekemisen asiosta kopioituneet omille paikoilleen uudelle C.asemalle.

 

Meneekö tämä näin eli säästyisinkö uudelleenasennus rumbalta simun suhteen ja etenkin maksullisten lisurien kanssa jos käyttiksestä ja siis koko C-asemasta ottaisin levykuvan?

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vielä en ole itsekkään tuota hommaa harrastanut mutta mitä nyt maalaisjärjellä ajateltuna asia vissiin on suurinpiirtein noin kuten tuossa mainitsit.

Joku viisaampi ja kokeneempi näissä Ghost ja Backup asioissa varmaan osaa sanoa tarkemmin ja korjata jos on korjattavaa asiassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikäli "tarkoitukseen soveltuva ohjelma" toimiin Windowsin päällä, ei sen varaan kannata laskea, jos haluaa "vedenpitävää levykuvaa". Ohjelma ei todennäköisesti siihen pysty.

Erillisellä, boottaavalta-CD:ltä käynnistyvällä, ohjelmalla homma onnistunee. Jotkut ohjelmat saattavat tosin vaatia uuden levyosion olevan tavulleen vanhan kokoinen (eli osion kasvatus ei näin onnistu).

 

Levykuvan ja varmuuskopion on tietysti oltava samanaikaisia (esim. ensin D varmistetaan ja sitten image C:stä), jotta molempien palautuksessa saadaan sama konfiguraatio palautettua.

 

Aina kannattaa varmistaa tälläisten viritysten toimivuus (joiden toivotaan varmasti toimivan tositilanteessa), eli image+varmistus toinen levy koneeseen ja palautus.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oikeat Windowsin päällä toimivat kyseiset ohjelmat perustuvat koneen uudelleen käynnistykseen, jolloin toinen "tilapäiskäyttis" hoitaa homman wintoosan ollessa tyytyväisesti "pihalla".

Yleensä nuo kunnon työkalut ovat linux-pohjaisia, romppu asemaan ja boottaus sitten vaan valikoista valitsemaan mitä haluaa tehdä.

Palauttaminen tapahtuu samaan tapaan.

 

Kuten Ari mainitsi, kannattaa kokeilla käytännössä että homma toimii ja osaat sen oikeasti.

Windowsin päällä toimivat softat (=kopioi windowsin ollessa käynnissä) on syytä unohtaa heti alkuunsa, koska ne eivät oikeasti toimi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset Arille ja Erkille. Tätä kyseistä ohjelmaa ajattelin

 

http://www.acronis.eu/

 

Jukka

 

Juu, en ole käyttänyt kyseistä, mutta nettisivujen perusteella sanoisin että ei ole oikea softa tuohon c:n varmistamiseen, toimii varmasti sille d:lle ihan ok.

Siis tietämättä sanon että "en suosittele".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään