Erkki Mikola

Helsinki tietää ja neuvoo

1 viesti aiheessa

Katsokaapa mitä mieltä Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto oli Hämeen maakuntakaavaehdotuksesta koska Keihäsjärven lentokenttävaraus on heidän mielestään liian pieni:

http://www.hel.fi/helakanslia/Kaupunginhallitus/Esityslistat/032270096.htm#P1435_75419

-------------

Jos tarkastellaan kartalla LL-merkinnällä varattuja alueita, voidaan niitä pitää aluevarauksen pinta-alan suhteen ehkä jossain määrin niukkoina. Tässä suhteessa on viitattava erityisesti suunnittelu- ja rakentamismääräysten teksteihin. Jos määräyksissä tarkoitetuille toiminnoille aiotaan osoittaa pidemmällä aikatähtäyksellä riittävät aluevaraukset niin, että alueen kehittyminen turvataan pidemmälle aikavälille ja alueelle sijoittuva toiminta käynnistyy ja kehittyy taloudellisesti elinkelpoisena, olisi ehkä varausten ja määräysten sisältöä tarkasteltava myös tästä lähtökohdasta.

-------------

Ja erityisesti tämä kohta:

-------------

Lentokenttä ja sen yhteyteen luontevasti liittyvä muu toiminta on nähtävä myös mahdollisuutena eikä vain uhkana alueensa kehittämiselle.

--------------

 

Miten kehtaavatkin neuvoa muita näkemään asioita, joita eivät itse näe.

Johtuisikohan siitä, että pienilmailukenttä tarjoaa noita mahdollisuuksia lähinnä ja vain Helsingissä.

 

Samassa jutussa on kyllä ristiriitainenkin kohta:

-----------

Vanhat pienilmailukentät ovat jäämässä jatkuvasti syvemmälle kasvavien kaupunkiseutujen sisään. Tästä aiheutuu haittoja sekä kenttien ympäristön asukkaille ja muille toiminnoille sekä itse lentotoiminnalle. Uusien lentokenttien sijoituspaikkojen löytäminen ja niiden rakentaminen tulee vuosi vuodelta yhä tarpeellisemmaksi ja aikaa myöten aivan välttämättömäksi. Kanta-Hämeen sijainti Suomen vauraimman talousalueen keskellä tarjoaa erinomaiset edellytykset pienilmailun, vapaa-ajan lentoliikenteelle ja sen palvelujen tarjoamiselle.

 

------------

 

Eli siellä meillä ilmailun asiantuntijat (=Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään