Guest AJR80

SIO:n hekokoulutus ja -kalusto

1 viesti aiheessa

Uudessa (7/2009) Siivet-lehdessä on lukijan kynästä-palstalla hieman arvostelua SIO:n toiminnasta ja käytettävästä kalustosta (by Pentti Törrönen).

 

Tekstistä poimittua ja omin sanoin esitettynä:

- Alunperin koulutus piti hoitaa PPL(H) ja PIC-lennot (R22) ulkoistettuna ja CPL(H)-, IR(H)- ja ATPL-taso SIO:n omilla resursseilla (R44 + EC135 simu). Eli löytyy myös yksi syy SIO:n hankkimaan EC135-simulaattoriin (vaikka SIO:sta ei mulle viime vuonna myönnetykään, että simulla olisi jotain tekemistä alkavan koulutuksen suhteen), jolla olisi ilmeisesti hoidettu IR- ja ATPL- tason koulutusta.

- Kas kummaa 2008/2009 SIO:n johto ja hallitus muuttu ja samalla meni suunnitelmat uusiks... SIO hoitaa itse kaiken. Lupakirjat lennetään vain CPL-tasolle asti SIO:n omalla kalustolla (R44).

 

Omasta mielestä SIO teki väärin niin koulutuksen kuin kustannustenkin kannalta. Mikä järki on opetella R44:lla leijumaan yms mitkä o paaaljon fiksumpaa opetella R22:lla monestakin syystä. SIO:n kouluttamat pilotit tarttee käytännössä takuuvarmasti R22-tyyppiluvat mikäli meinaavat päästä leivän syrjään kiinni ja kasvattamaan tiimaansa. SIO:n kouluttajina toimii yksi kokopäiväinen kouluttaja sekä yksittäisiä medihelipilotteja... Alunperin peruskoulutus olisi pitänyt hoitaa Helitourin kautta, joka on kouluttanut siviilipuolen lisäksi PV:n ja RVL:n lentäjiä eli koulutuskokemuksessa SIO häviää kyllä hands down... Mitenköhän koko suunnitelmien muutos edes onnistui ilman, että opetusministeriöstä ei sanottu mitään? Seurataanko siellä edes mitä koulutukselle on tapahtunut? Jää vähän sellanen maku hommasta, että nyt kaadetaan rahaa kaivoon eikä asiaa valvota sen vaatimalla tavalla.

 

Enpä tiedä kuinka vihasia Helitourilla ollaan, kun niiltä meni iso potti sivu suun... mikä osaltaan saattaa alentaa Törrösen aktivoitumiskynnystä. Mutta kuitenkin ihan syystä. Go Pentti Go! Ei muuta ku SIO:n "sooloilu" kuriin.

 

Jees, pitääpä jatkaa oikeita töitä välillä... Joutuu ilmeisesti etsiä jostain vielä Siivet 6/2009, jossa oli myös juttua asian tiimoilta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään