Marko Kokkonen

Ensimmäinen lentomatkasi?

44 viestiä aiheessa

Koitin haulla etsiä onko asiasta jo ketjua tehty mutta ei löytynyt mitään jos kuitenkin on niin modet varmaan siirtää?. Eli mikä oli ensimmäinen lentosi (matkustajana) ja minkä ikäisenä?. Mulla se oli vuonna -90 Ibizalle Kar-airin koneella (ei nyt muistu mieleen tyyppiä), matkanjärjestäjä oli Spies. Lähdettiin parin kaverin viikoksi rentoutumaan ennen armeijan harmaisiin menoa, aika rankka reissu näin jälkikäteen muisteltuna  8)

 

Edit: kone taisi olla A300

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

-- Ensimmainen oli joskus 1971 tai 1972: Convairilla Tampereelta Helsingin kautta Turkuun ja takaisin Tampereelle (businesskeikka samana paivana);

-- Ensimmainen suihkukonelento oli hieman taman jalkeen Helsinki-Turku-Helsinki DC-9:lla ja Caravellella;

-- Ensimmainen laajarunkokonelento joulukuussa 1974 New Yorkista West Palm Beachiin, koneena National Airlinesin DC-10-10;

-- Ensimmainen ja (viimeinen) yliaanilento 8.3.2002, BA 001, LHR-JFK, G-BOAE

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Helsinki-Vantaan lentoasemalta 1980-luvun loppupuolella talvisena aamupäivänä Joensuuhun sukulaisten luokse. Ystävällinen Finnairin henkilökunta varmisti, että nuori mies vaaleanpunaiset "rahtikirjat" kaulassa pääsi jännittävän DC-9 koneen eturiville ja määränpäässä vastaanottajien huostaan. Valitettavan paljon tuosta matkasta on unohtunut, mutta hämäriä mielikuvia on vielä päässä... Harmi, että kameraa ei tullut pahemmin käytettyä matkalla. Sen muistan, että DC-9 jatkoi Joensuusta Kuopion kautta Helsinkiin. Paluumatkalla kyydin tarjosi ATR-42, jossa taisin istua koneen siiven kohdalla melkoisessa metelissä. Muistelen katselleeni ikkunasta hurjasti pyörinyttä propelliä. Kone oli lennolla Helsingistä Kuopion ja Joensuun kautta takaisin lähtöruutuun. Paremmin mielessä on kolmas lento, joka tapahtui 8.6.1991 "Olgalla" Helsingistä Rodokselle - mutta jätetään offtopic tarina tulevaisuuteen odottamaan "kolmas lentomatkasi"-otsikkoa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1984 toukokuussa EFHK-LEMG. Eli Malagan lämpöön mentiin. Tarkemmin sanottuna Torremolinokseen. Väittävät, että Finnairin DC-10:llä mentiin.

Olin 1,5-vuotias pojan koltiainen ja lennolla oli kuulemma mukana myös ördäävää nuorisoa. Pääsimme Malagaan ja nuorison vodka-pullo oli pudonnut lentokentän lattialle ja totta kai hajonnut palasiksi. Kim 1,5-vee oli tällöin nasevasti lausahtanut kovaan ääneen -> voi, v***u.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kesäkuu 1955 (+/- 1 vuosi), Aero Oy:n DC-3, Helsinki-Rovaniemi ainakin 2 välilaskulla, Oulu niistä yksi. Rekisteri tuli kirjoitettua muistiin, OH-LCK.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vuoden ikäisenä taaperona vuonna 1992 Heraklioniin suoraan Kuopiosta, konetyyppiä en muista  ;D

 

E: Olisikohan peräti A300

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aika pitkiä legejä ovat poijjaat lentäneet eka reissulla. Kyllä mulla oli v. 1969 ihan vaan Cessnan kyydissä EFMI - EFMI. Parin kymmenen minuutin seightseeing-lento Mikkelin kaupungin yllä. Se oli sitä aikaa, kun vielä noita maisemalentoja tehtiin täälläkin päin.

 

Muistan lennon aivan tarkalleen. Kipparista lähtien.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuossa tuo on kertauksen vuoksi :) Päivämäärästä saa sen verran heikosti selvää, että se on 19.2.1983. Ja ensimmäinen noista legeistä eli AY831 HEL-LHR.

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

-A-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Passissani lukee LÄHTENYT -4 VI 1966. Lento oli Finnairin opiskelijalento Helsingistä Lontoon Gatwickiin. Kone oli Super Caravelle.  Menin englantilaiseen hotelliin kesäksi töihin. Tuohon aikaan lukion englannin kielen lehtorin pätevyysvaatimuksissa Helsingin yliopistossa edellytettiin vähintään kolmen kuukauden oleskelua englanninkielisessä maassa, ja minun oleskeluni alkoi vähän ennen keskiyötä tuona päivänä.

 

Samaan syssyyn opiskelijat kuljetettiin pikkubussilla lontoolaiseen bed and breakfast -paikkaan, josta kävelin aamulla herättyäni ja aamiaisen syötyäni laukku kädessä kadulle tietämättä missä päin Lontoota olin. Tietoa ei ollut myöskään siitä, minne pitäisi suunnistaa, että pääsisin Grantham-nimiseen pikku kaupunkiin. Ostin kartan, pysäytin poliisin kadulla, pyysin näyttämään olinpaikkani kartalla ja sain ohjeet mennä King's Cross -asemalle. Matka Granthamiin sujui ongelmitta, ja kun hotellin johtaja huomasi, että osasin englantia paremmin kuin hänen saksalainen vaimonsa, pääsin heti yleisönpalvelutehtäviin enkä joutunutkaan keittiöön astioita pesemään kuten olin pelännyt.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kesällä 1958, 2-tunnin lento Turun saaristossa => (OH-MVK).

 

  Risto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jahas, oiskohan ollut Scandinavianin MD80:lla Helsingistä Tukholmaan, josta edelleen samaisella putkella Manchesteriin. :) Ajankohta 90-luvun puoliväli.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viime vuosikymmenen lopulla tai tämän vuosikymmenen alussa minulle on uskoteltu lentäneeni OUL-TKU-väli, tosin yhtiöstä ja koneesta ei ole tietoakaan. Ensimmäinen jonka muistan, on vuonna 2004 (7v.) Finskin pikkubussilla OUL-HEL, jonka jälkeen Nizzaan ja takaisin syyslomamatkalle, Nizzan lento jollakin valkomoottorisella koneella epäilenpä, että Tuiflyn 757:lla. Nizzan päässä oli muuten myös Finnmatkat.fi-tekstillä varustettu 757.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään