Nils Rostedt

Uusi sähkökone lentää - Yuneec E430

7 viestiä aiheessa

Ensimmäinen laajempaan sarjavalmistukseen suunniteltu sähkölentokone on aloittanut koelennot. Juttua täällä: 

http://www.gizmag.com/yuneec-e430-electric-aircraft/12036/

 

Video myös täällä: http://www.avweb.com/avwebflash/exclusivevids/ExclusiveVideo_YuneecE430_ElectricAirplane_FirstFlight_200617-1.html

 

Tähän saakka saksalainen Lange Antares 20E lienee ollut ainoa varteenotettava sähkökäyttöinen lentokone, mutta E430 yrittää aivan uudessa hintaluokassa.

 

Mielenkiintoista että kiinalainen valmistaja yrittää tässä nousta teknologiajohtoon tällä uudella alueella. Näin se maailma muuttuu, kymmenen vuotta sitten ei tällaista voinut kuvitellakaan. Tosin osa tietotaidosta taitaa tässäkin tapauksessa tulla ulkomailta eli mm. Englannista.

 

Tyhjäpaino 178 kg ja maksimipaino akkuineen 430/470 kg. Huippunopeus noin 150 km/h ja toiminta-aikaa enimmillään 2,5 tuntia (oletettavasti ei huippunopedella vaan 90 km/h optiminopeudella).

 

Koneen on määrä esiintyä Oshkoshissa, jolloin toivottavasti tulee lisätietoja siitä kuinka mainostetut saavutusarvot täyttyvät. Joka tapauksessa todella mielenkiintoinen uutuus. 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuolla gizmagin sivuilla oli näköjään muitakin uusia, kiinnostavia juttuja, mm. propellin takapintaan heijastettava HUD, aurinkovoimalla toimiva lentsikka, "tuubiton" suihkumoottori, VirginGalacticin Spaceport ja sen sellaista.  Seuratkaa kuvallisia linkkejä sivun oikeassa laidassa...  8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uusi sähkökone ?

 

Lentäähän se. Lentoaika vaan on aika lyhyt. Miehittämättömät ovat lentäneet jo vuosia,  Lentoaikakin ihan käypä nykyisellä lipo-akkuteknikalla. Polttokennojakin kokeillaan. Kehittyvät nopeaa vauhtia. Uutisena tuli jokunen päivä sitten julkisuuteen tieto, että sveitsiläinen Bertrand Piccard aikoo kiertää maailman  (~ 36-tunnissa) aurinkoenergialla vuoteen 2012 mennessä Solar impulse-nimisellä lentolaitteella. Muutama linkki aiheesta:

 

http://www.inhabitat.com/2007/11/06/solar-impulse-solar-powered-plane-is-unveiled/

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=34946581

http://www.popularmechanics.com/science/air_space/1701581.html

 

Jussi Salminen

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuosta Piccardin projektista oli taannoin Ilmailu-lehdessäkin juttua. Herran isä Jacques Piccard muuten taitaa edelleen pitää hallussaan syvyysennätystä, jonka nappasi ltn Don Walshin kanssa v -60. Syvyysvene oli Bertrandin isoisän Auguste Piccardin suunnittelema Trieste, jonka vaiheista kertovaa teosta ahmin poikasena  ::)

 

Auguste Piccard taas lienee yllättävänkin tuttu maailmanlaajuisesti: hän tiettävästi oli Tintti-albumien kuuluisan professori Tuhatkaunon esikuva ;)

 

Seikkailijoiden - mutta ei turhien rämäpäiden  - suku :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään