Aleksi Hämäläinen

Rhodoksen spottaus paikkoja?

8 viestiä aiheessa

Rodoksen Kentän merenpuoleisella laidalla joka on vastapäätä terminaalia, koneiden parkkialueen ollessa välissä, on Vagies niminen kylä/alue jossa on kiva pätkä rantaa. Täältä on parhaimmillaan noin 150m matkaa kiitoradalle suorassa linjassa. Koneiden spottauksen tulisi siis onnistua. Alueelta käsin näet laskeutumiset sekä koneiden nousut.

 

Paradission kylä on toinen paikka ja se on myös lentokentän vieressä  (kylä on lentokentässä kiinni sen vasemmalla puolella), täältä käsin saat varmasti läheisemmän kuvan kentästä sekä kiitoradasta. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vuonna 2001 kuvailin  1:ssä ja 6:ssa. Ykkösen kohdalla on aita, mutta joku oli kasannut sopivasti kiviä korokkeeksi, jotta pystyin kuvailemaan aidan yli. Miliisejä ajoi aina välillä ohi, mutta eivät pysähtyneet juttusille. Englantilainen spotteri oli yhtenä päivänä samoissa puuhissa. Hän kävi aina välillä terminaalin katolla kuvailemassa (paikka 10).

 

Kuutosessa on se kahvila. Hyvät näkymät, mutta kesäisin koneet tulevat harvoin laskuun siltä suunnalta. Siellä oli myös iso kärmes  :o.

 

Sisämaassa on wanha kenttä, joka on pyhitetty armeijalle. Sieltä voi saada häkkiä  ;).

 

Eli eiköhän siinä paikka 1 saa kuvata edelleen ja niillä muillakin paikoilla.  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paikassa 1 on linssin mentävä reikä verkkoaidassa, meikäläisen (173cm) tarvi hiukan "varpustaa" jotta ylti siihen, mutta sitten hommasin tyhjän (kyllä!) kaljakorin, ja homma pelitti. Jätin sen muuten paikan 3 lähistölle 19.6., keltainen, löytyy varmaan vielä sieltä, betonisen vesialtaan vierestä... Auto oli tosin käytössä, sehän helpottaa kummasti spottausta. Terminaalin ulkopuolella on nyt monitorit lähteville ja saapuville lennoille, kantsii käydä sen kautta, päivittyvät aika hyvin.  Valo on myötäinen n. 14-15 asti tästä paikasta, sitten kantsii vaihtaa puolta. Paikassa 1 70-200mm on passeli 1.6 croppirungolla laskeville koneille, mutta rullaustielle vaatii jopa 24mm, sen verran läheltä tulevat. Radalla paljon lämpövärettä keskikesällä... Ja rullaustiellä muutama näre kameran ja koneen välissä, jos ei ole tarkkana. Mukavaa reissua!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuossa 1. paikassa oli ainakin viime syksynä sellainen betoniputki, jonka päältä minäkin (silloin alle 160cm) pystyin kuvaamaan. Katsotaas onko vielä ensi syksynä paikallaan. Tuohonhan pääsee esim autolla siten, kun ajaa Falirakista päin kohti lentoasemaa ja tulee T-risteys vastaan, on suoraan edessä pesula jonka takana tuo paikka on Rodoksen kaupungista tu,llessa se on siis vastaavasti ko. risteyksen kohdalla oikealla. Ja ei mua ainakaan kukaan vieny putkaan. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään