Arto Virtanen

Movie like -efekti tms?

5 viestiä aiheessa

Moi. Täällä on varmasti videon editoijia joten kysyn että millä valmiilla efektillä (esim. windows movie makeriin) saa videon näyttämään elokuvatyyliseltä (onko se jokin kalvo tai maski tms?). Google ei antanut vastausta aiheeseen. Tai jos on tiedossa jokin valmis efekti toiseen ohjelmaan niin kertokaa ohjelman nimi ja efektin nimi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt en ihan ymmärtänyt mitä tarkoitit, mutta oletetaan että halusit kuvaamasi pätkän näyttävän vanhalta mustavalkoleffalta jossa on raitoja ym. ja/tai sitten siltä niinkuin sitä näytettäisiin leffateatterin kankaalla jolloin "projektorin räpse" pitäisi saada mukaan?

 

Windows Movie Makerista ei taida sellaisia filttereitä löytyä, mutta vähän ammattimaisemmissa (Pinnacle, Adobe?) softissa niitä löytyy. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tarkoita mitään vanhaa elokuva -efektiä. Tämän tarkoittamani ilmiön huomaa varsinkin kun jos katsoo "näin tehtiin xxx elokuva", jossa näytetään normaaleilla luonollisilla väreillä sekä ns. elokuvaväreillä elokuvan tekovaihetta. Normaalit luonnolliset värithän näkyy ihan kun kuvaa esim. kotivideokameralla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eiköhän moinen onnistuisi jonkun kehittyneemmän editorin värisäätö-työkaluilla (värilämpötilat, saturaatiot, kontrastit, ym.). Varmaan nämä ominaisuudet löytyvät jokaisesta maksullisesta videoeditorista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Elokuvan kaltaista värimaailmaa on aika vaikeaa saavuttaa kotioloissa kahdesta syystä:

 

1. Leffat kuvataan edelleen usein filmille, joka digitoidaan ja editoidaan masiinoilla, joissa on järjetön laskentateho vain yhtä tarkoitusta varten.

 

2. Ja ennen kaikkea värimäärittely on vain hienosäätöä, jolla tuodaan lopulliseen muotoonsa etukäteen mietitty visuaalinen ilme, joka toteutetaan kuvaustilanteen valaistuksella. Elokuvan kuvakässäriin mietitään miltä minkäkin tulee näyttää ja kontrastit tunnelma jne. luodaan valaistuksella, jota käytetään vaikka kuvattaisiin hiekkarannalla keskellä päivää. Kotivideoissa valaistusolosuhteet ovat mitä ovat, joten jonkin editorin saturaatioilla voi jälki olla samanlaista, kuin yöllä kuvatun lentokoneen rungon pakkomielteinen säätäminen valkoiseksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään