Mauno Selin

Mustang Kymissä

8 viestiä aiheessa

Kymin kentälle ilmestyi mainittu yllätysvieras joskus 90-luvulla, eikä kone viipynyt kentällä montaa päivää. Paikallislehdet uutisoivat yllätysvierailun liittyneen johonkin siirtolennolla ilmenneeseen tekniseen vikaan jopa hätälaskusta puhuttiin ja muistaakseni kone oli tulossa Venäjältä. Tietääkö joku tapaukseen liittyviä tarkempia yksityiskohtia tai oliko joku jopa paikalla kun Mustang laskeutui? 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En itse ollut paikalla, mutta sinänsä tapauksen muistan melko hyvin. Ajankohta saattoi olla 19.8.1992 (+/- joitakin päiviä). Kiinnostava yksityiskohta on se, että samaisena päivänä onnettomuuteen joutui ruotsalaisessa rekisterissä ollut Piper Malibu Luumäellä.

 

Harri

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saattoipa hyvinkin olla 19.8.92, koska edellisenä päivänä hämmästyin säikähtäin, kun näin Pietarissa Pulkovon kentällä kyseisen P-51D Mustangin. Piti oikein kävellä ottamaan muutama valokuva koneesta (jotka uskaltaudun tähän mukaan laittamaan). Mustangin rekisteritunnus on G-BIXL, ja sen omisti tuolloin - ja näkyy omistavan vieläkin - varsin tunnettu vanhojen sotakoneiden keräilijä Robert Lamplough. Ymmärtääkseni hän myöskin itse lensi tällä reissulla konetta.

Kymiin poikkeamisen syyksi veikkaan, että Pietarista ei saanut semmoista bensaa, jota olisi uskaltanut Mustangin Merlinille juottaa, ja Kymiin juuri ja juuri pääsi tankin pohjalle jääneillä. Rajamuodollisuuksista taisi tulla jonkunmoinen sotku, mutta siitä en sitten tiedä enempiä.

 

Jaa niin, että mitä se siellä Pietarissa teki? Siellä oli jonkunmoinen lordien lentoretkue, useampi brittiläinen pikkukone, Azteceja, Aero Commandereita jne. Yksi kopterikin oli joukossa, Aerospatiale Gazelle taisi olla. Joskus jos jaksaisi viitsiä, niin voisin niistäkin kuvat laittaa tänne.

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Edit:  se Malibu tosiaan putosi Luumäellä 19.8., jäi jotenkin mieleen, että samana päivänä kävin OH-JET:llä Utissa, ja lentopäiväkijastahan sekin löytyi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos kaikille lisätiedoista, ja Jukalle linkistä. En tosiaan tiennyt että Kymin vieras on nykyisin "Miss Helen". Kuvassa sama yksilö Duxissa 13.7.2008 onnettomuutta edeltäneessä laskeutumisessa jolloin olimme Jukan kanssa kiitotien loppupäässä. Edellisenä päivänähän kone sammui käyntiongelmien takia laskun jälkeisessä rullauksessa ja se hinattiin pois traktorilla.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heh, sattuipa sopivasti, juuri äsken katsottiin ukkini kanssa kuvia kyseisestä koneesta. Hän oli nimittäin juuri kyseisenä päivänä ollut kymin kentällä ja yhtäkkiä ihmetellyt mistä tulee niin älytön meteli, eikä ollut uskoa silmiään kun mustangin tuli laskuun. Olivat kuulemma tulossa venäjältä lento-näytöksestä ja polttoaine oli loppumassa joten laskivat kymin kentälle. munkki-kahvien ja tankkauksen pojat jatkoivat suoraan kohti ruotsia, vastoin heidän lentosuunnitelmaansa jonka mukaan koneen piti mennä venäjältä malmille ja sieltä vasta ruotsiin. Jonkinlainen virainomais tutkinta siitä oli tullut :)

 

Kuvia voin laittaa, kunhan ensin saan ne ukilta skannattavaksi  :thmbup:

Löysimme myös hienoja kuvia kuuluisan gauntletin kokoamisesta

 

Olin paikalla, ja videolla on Mustangin poislähtö Kymistä

Tunnetko Soinisen Manun? :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään