Guest kiza

Kotinikkari piirilevyn parissa, apua kaivataan.

3 viestiä aiheessa

Illat,

 

 

Pitäisi piirilevyyn saada vaihdettua kiertokytkin. Kytkimen varsi sijaitsee tuommoisessa boksissa, ja se boksi pitäisi saada eka piirilevystä pois, mutta se tuntuu olevan helvatan tiukasti kiinni siinä...en vielä tohtinut kokeilla raakaa voimaa, vaan ajattelin kysyä täältä ensiksi apua.  :P

 

Alla hieman havainnollistavia kuvia:

 

Keskellä siis loota joka pitäisi saada irroitettua

[ attachment removed / expired ]

 

levyn takaosa, liekköhän noilla metallisilla niiteillä (???) mitään tekemistä boksin kiinnityksen kanssa?

[ attachment removed / expired ]

 

ja tässä uusi osa, nuo pinnit pitää ilmeisesti taittaa johonkin?

[ attachment removed / expired ]

 

-Kalle

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Älä hyvä mies voimalla.... :o

 

Se on juotettu siihen kiinni. Kattele jostain kaveri joka tietää mitenpäin kolvia pidetään ja kerro sille huolesi. Ne isommat "niitit" on siihen kytkimen runkoon kiinnittyvät voimakappaleet eli tarvinnee vähän enemmän lämpöä. Maltilla kuitenkin ettei piirilevystä pala läpivienti irti. Kolme pienempää alempana ja kaksi ylempänä on ne varsinaiset sähköä johtavat liittimet. Tinasukkaa ja/tai tinaimurin tarttee kanssa että saa vanhat tinat poies ja liitokset irti. Sitten kun on saatu vanha osa irti niin putsataan loputkin roippeet ja tuoreella tinalangalla juotellaan jalat kiinni. Ja siis ne tulee siitä levystä läpi, ei taitella minnekkään.

 

Ja ihan ilman sarvia ja hampaita.... tosiaan olis lopputuloksen kannalta parempi jos sen juottaisi joku joka tietää mitä on tekemässä. Ei se mitään hirmu vaikeaa ole mutta pikkasen kokemusta on hyvä olla matkassa ettei tuu sutta ja sekundaa. Jos tuosta piirilevystä korventaa johtimet ja läpiviennin irti niin ollaan taas kertaluokkaa vaikeammassa korjauksessa eli siihen pitää passata uusi läpivientiputki ja folion korjaus jollain tapaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Orvo, irroitan tuo levyn piuhoista ja vien huomenna liikkeeseen, saavat siellä juottaa osan viimosen päälle  :P:thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään