Markku Hiedanpää

Yksityisilmailun huolto-ohjelmat, IH:n ohjeet

1 viesti aiheessa

Huolto-ohjelma

 

EASA-tyyppihyväksytyn yksityisilmailuun käytettävän ilma-aluksen jatkuvan lento-kelpoisuuden ylläpitämiseksi tulee kullakin ilma-aluksella olla 28.9.2009 jälkeen hyväksytty huolto-ohjelma.

 

Huolto-ohjelman sisältö

 

Huolto-ohjelman tulee vastata ilma-alusta sen valmistenumeron, varustuksen, muutosten ja muiden yksilöominaisuuksien mukaisesti. Ohjelma olisi hyvä laatia samaan rakenteeseen kuin ´ELA1 huolto-ohjelman hyväksyntähakemus ja tarkastuslista´, mutta ohjelma voidaan jaotella myös toisin. Oleellista on, että kaikki tarvittavat asiat ilmenevät huolto-ohjelmasta.

Huolto-ohjelman hyväksyttäminen

 

Huolto-ohjelman hyväksyy hakemuksesta ilma-aluksen rekisteröintimaan viranomainen, Suomessa Ilmailuhallinto.´ELA1 huolto-ohjelman hyväksyntähakemus ja tarkastuslista´ tulee liittää ohjelma-hakemuksen mukaan. Hakijan tulee rastittaa tarkastuslistasta ne kohteet, jotka koskevat nimettyä ilma-alusta ja allekirjoituksellaan vahvistaa hakemus, sekä että on tarkastanut kaikkien rastittamiensa kohteiden sisältyvän ohjelmaesitykseen. Hakemuksen mukana tulee toimittaa kaikki se materiaali, johon huolto-ohjelmassa viitataan, jotta voidaan varmistua jokaisen kohteen tultua huomioiduiksi ja että esitettyjä huoltovaltuuksia (lentäjä-omistaja/mekaanikko/huolto-organisaatio...) voidaan noudattaa. Materiaali palautetaan ohjelman tarkastuksen jälkeen.

 

kts: http://www.ilmailuhallinto.fi/huolto-ohjelmat

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään