Jari Vanhatupa

Keskustelua Taiteesta

3 viestiä aiheessa

Ajattelin laittaa tälläisen osaston pystyyn jossa voitaisiin keskustella Taiteesta ja töherryksistä sekä niiden tekemisestä ym.

 

Ehkäpä sinäkin harrastat jonkinlaista kuvien tekemistä? Laita rohkeasti kuvia tänne, täällä niitä osataan arvostaa . . .tai sitten ei!  ehkäpä saat kaipaamaasi arvostusta, tai sitten et saa . . .

 

Omistatko mielenkiintoisen taulun? Pistä kuva ja kerro hieman siitä . . .

 

Omistatko aivan hirveän taulun? Nekin ovat monesti melko kiinnostavia.

 

Valokuville on jo niin monta ketjua, että ne voitaisiin rajata tästä pois, vaikka taidetta se on sekin.

 

No niin, ei muuta kuin pää pölkylle ensimmäisenä? Eli minä teen kuvia öljyväreillä kankaalle! Tässä pistän mukaan kuvan jonka tein muutama vuosi sitten.

Tämä maisema esittää Vaasan kaupunkia 1800-luvun alkupuolelta, siis paljon ennen kuin kaupunki paloi maan tasalle.

Tälläinen oli näkymä jos seisoisit nykyisen Kaarle IX:kadun kieppeillä. Myöhemmin tuo etualla näkyvä

alue rakennettiin ihan täyteen pieniä puutaloja, aivan vieri-viereen eipä ihme, että koko kaupunki paloi hyvin nopeasti vuonna 1852.

Maalasin tämän taulun Vanhan-Vaasan museosta löytyneen lehtileikkeen perusteella. Siellä oli seinällä kehystettynä pieni musta-valkoinen lehtileike 1800-luvulta jonka kävin valokuvaamassa ja siitä kuvasta sitten katsoin mallia kun tätä maalasin. Nuo värit heitin ihan hatusta, ainoa tieto värien suhteen oli se, että kirkko oli valkoiseksi kalkittu.

Tuon kirkon ja kellotapulin rauniot ovat vielä tänäkin päivänäkin pystyssä Vanhassa Vaasassa

Käytän melko pieniä siveltimiä näissä töissäni, se on perua siltä ajalta kun rakensin muovimalleja.

Jos siirtää edes osan siitä työn tarkkuudesta tauluun mitä pienoismallien tekemisessä tarvitaan, niin saa kyllä aikaiseksi jo ihan tunnistettavaa jälkeä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, pannaan sitten pää pölkylle ;)

Esim. Allaolevien kaltaisia tuli  taannoin "omasta päästä" veisteltyä erinäisiä kappaleita, lahjaksi ystäville.

Suurin osa on maailmalla, eikä kvatallenteita ole :(

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Risto

 

Ps. Ruostumaton teräs, lasi (20/160mm)/ hiekkapuhallus.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Upeita nuo Riston taidekäsityöt, mietin tuossa mitenkä nuo kuviot tuohon lasiin on saatu aikaiseksi? Ilmeisesti siinäkohtaa tulee tuo hiekkapuhallus kuvaan mukaan . . .

:)

 

Tätä taidekeskustelu osastoa on käynyt katsomassa niin moni, etten malttanut olla laittamatta vielä yhtä kuvaa maalaamastani taulusta.

 

Tämä kuva esittää tuota samaa kirkkoa kuin tuossa aiemmassa taulussa mutta nyt ollaan 2000 luvulla, eli kirkko on tässä nykykunnossaan rauniokirkkona.

Näihin kirkon rauniohin liittyy kaikenlaista kiinnostavaa tarinaa, joista osa lienee keksittyä mutta osa on täyttä totta. Perimätietojen mukaan kirkon alta lähtisi salakäytäviä ympäristöön joista pisin johtaisi vajaan kilometrin päässä olleeseen Korsholman linnaan.

Lähistöllä olevalla omakotialueella on tehty paljon mielenkiintoisia löytöjä. Esim. pihan kaivuutöiden yhteydessä on löytynyt tammitynnyreistä tehty tunneli, jota ei kuitenkaan silloin seurattu kovinkaan pitkälle.

70-luvun alkupuolella oli Vaasa-lehdessä juttu kuvineen, missä erään omakotitalon kellarin laajennustöiden yhteydessä oli avautunut kulku kapeaan tunneliin. Tätäkään tunnelia ei seurattu pitkälle sillä se oli alkanut kaventua senverran vaikeakulkuiseksi ettei ilmeisesti löytynyt ketään tarpeeksi lujahermoista joka olisi uskaltanut sitä kulkea.

Rauniokirkon alla on erilaisia kirkon holvikellareita, joihin on ollut mahdollista mennä vielä 50 ja 60 luvuilla. nykyään kulku niihin on muurattu umpeen.

Eli tiivistettynä: Korsholman linnan aarre, odottaa vielä löytäjäänsä jossain noissa maan alla risteilevissä käytävissä. :P

 

[ attachment removed / expired ]

 

Katsotaan nyt miksi tämä taidekeskustelu-osasto muotoutuu . . .  tuli tuossa mieleen, että voisin joskus kesän mittaan ruveta tekemään tässä sellaista kuvasarjaa, missä maalataan kankaalle vaihe vaiheelta, lentokonetta esittävä taulu.

:)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään