Guest arttula

Pääsiäispupuja ?

14 viestiä aiheessa

Koska täällä on ollut tapana keskustella enemmän tai vähemmän älykkäästi ihan mistä tahansa, niin puhutaanpa nyt kaneista. Citykanithan ovat mitä ilmeisimmin tulleet jäädäkseen. Eilen linjattiin, ettei niitä saa ihan miten ja koska tahansa metsästää (http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Ministeri%C3%B6+ei+tee+citykanista+lainsuojatonta/1135245028240). Mitä mieltä Te olette noista eläimistä ? Miten niistä päästään eroon. Vai pitääkö lainkaan päästä eroon ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös noista ollut uutisistakin juttua? siinä näytettiin kuinka niitä ammuttiin eli niitä yritetään vähentää kaupungeista. hyvä vaan, koska ne vain rikkovat kaikkea

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, niitä saa nykyisin metsästää kaupunkialueella luvan kanssa metsästysjousella ja lisäksi on muutama "ruutiaselupa" eli käytännössä useimmiten pienoiskivääri. Metsästysaika on syyskuusta helmikuun loppuun. Lopun aikaa vuotta nuo ovat rauhoitettuja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lehtitietojen mukaan niistä ei saa tehdä lainsuojattomia, vrt.Jesse James, Bonnie and Clyde ym.

Noh toisaalta taitavat tehdä rahallisesti pienempää tuhoa Helsingille kun kaupungin päättävät elimet.Silti......... 8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Citykaneista ei ole päästy missäänpäin maailmaa eroon, missä ne on päässeet valloilleen. Ainut tapa, jolla niihin on mahdollista vaikuttaa on istuttaa niihin jonkinlainen kulkutauti tai yrittää saada pesät hävitettyä poikasvaiheessa (joka pupuilla on käytännössä kokoajan menossa). Luonnollinen vihollinen voisi olla myös yksi vaihtoehto, mutta taitaa siellä etelässä ihmiset pelätä, jos petoeläimiä pyörii nurkissa  :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuosta turkispuolesta olisin hiukka eri mieltä, muistan tapauksen -60 luvun puolelta, olimme edesmenneen kaverini isän Renault 16 TS merkkisellä ajoneuvolla liikenteessä, kävimme ilmastollisesti tärkeällä liikematkalla Hämeenlinnassa.

Kaverilla oli silloinen tyttöystävänsä, myöhemmin vaimo, nykypäinä leskirouva mukanaan takapenkillä, tällä typykällä oli sitten vanhemmilta lahjaksi saatu kaniturkki ja autossa Velour pintaiset penkit.

Veikkaan jos jotenkin kuullun ymmärtämisestä tiedän jotain, aamulla kun auto luovutettiin omistajalle, puolet tuon turkin karvoista oli Velour penkissä.

Oli kuulemma hankala poistaa karvat.

Noh, tästä opimme taas jotain vastaisen varalle. :thmbup:

Minäitse toimin kuljettajana. ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin tuohon hävittämiseen jos vielä puuttuisin, luonnolliset vihulaiset eivät riitä, jos Helsingissä olisi riittävästi susia, ilveksiä ym. kanisyöjiä, eihän ne citypojat ja tytöt edes ulos uskaltaisi ja taas tulis uusi ongelma.

Kukaan ei hakkaa ketään nakkarijonossa.Kaupunki hiljenisi, kuppilat tyhjänä.

Lisäksi joku ryhmä huolestuisi yleettömästi lihavista susista ja ilveksistä, eläinlääkärit siinä vois tienata, tuskin muut. :-[

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nii se vaan on, ihmisten aiheuttamaa tämäkin.

Noh kantapään kautta sitä varsin oppiivat, että ei niitä lemmikki yms. jänösiä lasketa kaupunki luontoon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, tässä vaan ihmetyttää ristiriita puheiden ja tekojen kesken. Kanit nimetään yksiselitteisesti haitallisiksi tuhoeläimiksi, jotka eivät edes kuulu Suomen luontoon. Silti ne rauhoitetaan lisääntymisajaksi. Olisi kuulemma moraalitonta ampua kaniäiti, jota poikaset odottavat pesässä. Silti rotan saa tappaa sumeilematta, vaikka sitä yhtä lailla odotellaan takaisin kotiin. Kanit ovat söpöjä, rotat eivät niin monien mielestä.

 

Noh, ei se mitään. Ensi talvena mennään jousen kanssa vaanimaan pupuja siirtolapuutarhoihin. Onpahan enemmän ohiammuttavia kaneja... :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikeahan niistä on päästä eroon. Asiantuntijoiden mukaan ainut mahdollisuus olisi pari kylmää talvea ja sitten loput metsästämällä. Myrkyt, taudit ym, eivät kuulemma tehoa...

 

risto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Citykaneista ei ole päästy missäänpäin maailmaa eroon, missä ne on päässeet valloilleen. Ainut tapa, jolla niihin on mahdollista vaikuttaa on istuttaa niihin jonkinlainen kulkutauti tai yrittää saada pesät hävitettyä poikasvaiheessa (joka pupuilla on käytännössä kokoajan menossa).

 

Mistä tahansa eläinlajista voidaan päästä eroon tapporahalla ja tahdolla, esimerkkinä muuttokyyhky (10 miljardia yksilöä sadassa vuodessa). Citykanien tappamista sukupuuttoon ei liene vain tutkittu tarpeeksi suurella rahamäärällä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No se turtuu jokaisen joka päiväiseen elämään tuo citykani homma, samalla tapaa kun pulut, varpuset jne. ajan kanssa.

Kohta ihmiset ruokkii niitä terasseilla, toreilla ja kauppahalleissa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten Julkussa aikoinaan kuvailtiin:

 

- Mikä lintu on kaikkein kovin hässimään?

- Kani

- Mutta eihän se ole lintu.

- Ei niin, mutta se on sitäkin kovempi hässimään.

 

Kani on siis perhananmoinen lisääntyjä. Kun sen laskee vapaaksi paikkaan, jossa ei ole kaninsyöjiä ja jossa on runsaasti lämpimiä suojapaikkoja talven varalle, eikä ruuastakaan ole pulaa, niin siinäpä sitä ollaan. Australiasta voi kysyä, miten hyvin niiden vähentäminen metsästämällä onnistuu. Niitä saa tappaa läjiin hamaan maailmanloppuun asti eivätkä varmasti häviä. Kanikannan rajoittaminen ja istutusten suojaaminen kuuluvat vaan tästedes rutiinitehtäviin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään