Juhani Aho

Silmälaseista

6 viestiä aiheessa

Pitäisi hankkia (tai oikeastaan uusia) silmälasit ja nyt ne on sitten 2-tehoisetkin.

 

Onko hyviä vinkkejä lasityyppien valintaan lentämiseen liittyen ja kuinka olette hoitaneet sitten tuon aurinkolasiosaston....aurinkolasit samoilla vahvuuksilla, vai??

 

Samat lasit tulee toimia siviilissäkin, joten kovin ”professionaalit” mallit eivät tule kysymykseen.

 

-J-

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käytän aurinkolaseja, joissa on kaksitehohionta. Lukuluukku on tehty pieneksi ja keskelle, josta seuraa, että suurimmalla osalla näkökenttää, myös sivulle alas, näkee kauas. Lukualue on täsmätty mittaritaulun etäisyydelle. Lasit on sävytetty niin, että sinistä aallonpituutta on leikattu pois, jolloin erityisesti pilvien kontrastit paranevat. Hyvin ne toimivat autossakin.

 

Näitä laseja saa optikkoliike Paulinilta, Sturenkatu 37-41, jossa varsinainen asiantuntija on Harry Sundström. Googlaa "optikko Paulin".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitavat lasit olla maku-/tottumusasia.

Käytän siviilissä portaattomia, vaikka näkö kauemmaksi on kohtuullisen kohdallaan. Medikaali määrää lukulasit ja varalasit mukaan. Nuo portaattomat toimivat kuitenkin minulle parhaiten.

Aurinkolaseja en ole koskaan osannut käyttää. Onhan koneessa toki RayBanin näköiset halpislasit rekvisiittana. Portaattomien kanssa joissain tilanteissa, kun pitää katsoa kojetauluun tarkasti, joutuu nostamaan päätä (lukulasialue alhaalla) ja lippa nousee ylös ja päästää auringon paistamaan laseihin on esim. GPS:ää on vaikea lukea. Muuten toimivat kiitettävästi, melkein kuin ilman.

 

Jari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lennettäessä pitäisi ainakin välttää polaroituja aurinkolaseja koska ne voivat koneen pleximuovin ja auringon tulokulmien kanssa aiheuttaa kuomuun hetkellisiä läpinäkymättömiä kohtia. Polaroidut, tai polarisoidut linssit päästävät vain osan säteistä lävitseen, joko pystysuuntaiset tai vaakasuuntaiset. Polarisoinnin voi todeta asettamalla kaksi polarisoitua linssiä päällekäin, toisen pohjois-etelä -suuntaan ja toisen itä-länsi -suuntaan. Nyt kaksi päällekkäistä linssiä eliminoi kaikki säteet, jolloin läpi ei pysty näkemään. Polarisoituja linssejä käyttävät etenkin kalastajat, sillä niiden avulla veden alle näkeminen on paljon helpompaa. Mutta ilmailijoille ei sovi polaroidut lasit.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Medikaali vaati yksitehot, mutta portaattomilla mennään normaalisti ja menestyksellä. lentohaalarin taskuissa kulkee mukana varalasit ja kaukovahvuuksilla varustetut polaroimattomat aurinkolasit, joiden alta mahtuu kurkkaamaan esim. karttoja. Sääolojen mukaan joskus mukana on myös tummat lentäjän suojalasit otsalle nostettuna. Kerran kokeilin lakin lippaan klipsillä kiinnitettyjä aurinkomuoveja ;D Haaveissa olis saada kevyt kypärä, jossa helposti säädettävä visiiri ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään