Henri Lapinniemi

Koottu kone ei lähde käymään

6 viestiä aiheessa

Kaverini osti uuden emon, prossun, muistit ja näytönohjaimen ja kasattiin koko hoito mutta käynnistäessä tulee sellainen ongelma että molemmat, sekä näyttiksen että prosessorin tuulettimet lähtee pyörimään ja kuulostaa että kone menisi päälle mutta sitten muutaman kymmenen sekunnin päästä ääni hiljenee ja kone sammuu itsestään. Ollaan kokeiltu ilman kiintolevyä taikka asemia, vanhan näytönohjaimen kanssa jne jne. Nyt tarvitsisi jo hyviä vinkkejä.

 

Uudet osat ovat:

Emo: MSI KT6V

Prossu: AMD Athlon XP2500+

Näytönohjain: MSI Radeon RX9800 Pro

 

300W poweri on ennestään.

 

-Henri L

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä vinkki joka toimii aina, tosin maksaa hiukan: viekää koko hoito johonkin alan liikkeeseen ja sanokaa että laittavat sen toimimaan. Ja jos sen voi saada toimimaan he myös saavat. Minunkin kaikki tähänastiset tietokoneeni on koottu paikallisessa Data-infossa ja aina on toiminut ensimmäisellä power -nappulan painalluksella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Onko muistit oikean tyyppiset emolevylle?

Jep, on. Tämä "vika" tai jokin muu on aivan mystistä mutta uskon että täältä voorumilta löytyy porukkaa kuka osaa auttaa... ;)

 

8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huono kontakti prossun ja siilin välillä tulee ensin mieleen. Prossu ylikuumenee muutamassa sekunnissa ja sammuttaa powerin. Otapa siili irti, ja katso, että hopeatahna on levinnyt koko kontaktipintaan.

 

Viallinen emo tai prossu on sitten seuraavaksi todennäköisimmät, emo näistä vielä todennäköisempi. Mutta ei siitä muuten selvää saa kuin vaihtamalla palikoita niin kauan että alkaa toimia. Selkeintä on kiikuttaa kone palikat myyneeseen kauppaan ja koittaa siellä.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tää on vaan tällänen hetto mutta...

Katos löytyykö sieltä emon manuskasta mitään safe jumperin käytöstä. Sillä saa laskettua väylänopeuden alemmaksi (100MHz?)

Jos lähtee toimiin, niin sitten joku säätö on liian kovalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään