Guest Viletsu

Lentoajoista

9 viestiä aiheessa

Tuohan riippuu täysi kentän koosta jollain JFKlla/LHRllä ,jonkun Denverin kentästä nyt puhumattakaan, saattaa joutua rullailemaan kilometrikaupalla ennenkuin ollaan terminaalissa.

 

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta jos nyt riiputaan ja roikutaan tuollaisissa kentissä kuten sanoin, eli Kuopio / Oslo / Tukholma / Tallinna jne. Ei luulisi hirveää ruuhkaa olevan? Onko se 30min hyvä veikkaus yleisesti?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eihän matkustajien sisäänbookkaus (= boarding enkuksiko?) kuulu lentoaikaan. Lentoaika (tai lento ja lento...) alkaa kun kone lähtee työntämään portilta / aloittaa moottoreiden käynnistyksen. HKlla rullaus terminaalilta 22Rn päähän vie varmasti reilu 5-10min työnnöstä asti laskien, aikaa kuluu myös työntötiimin roippeiden poistamiseen. Puhumattakaan ruuhka-ajoista, jolloin on odoteltava muuta liikennettä. Kuopiossa rullaus tuskin vie 5 minuuttia kauemmin, laskussa vielä vähemmän. Luulisin, että standardina käytetään 10 minuuttia, ja siihen lisäillään sitten sen mukaan kuinka paljon kentällä X on yleensä ruuhkaa, lentoaikahan on aina sama eikä sitä muutella joka lennolle erikseen. Ilma-aika taasen, jota käytetään virallisessa lentosuunnitelmassa, muuttuu tuulien ja muiden tekijöiden toimesta. Se on ymmärtääkseni aika nokkapyörän irtoamisesta saapumakentän IAFille?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoaikaan ei myöskään kuulu se aika kun kone rullaa pitkin lentokenttää, vaan ainoastaan ilmassa vietetty aika. "Portilta portille"-ajoilla on varmasti jokin oma nimityksensä, joka ei juuri nyt muistu mieleen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös lentolipukkeissa ole nimenomaan tuo portilta-portille (block-block?)-lentoaika, eikä lentoaika (lentoaikaan viittasin omassa kertomuksessani ilma-aika-termillä  ;D)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Normimatkustajalle lentoaika on se aika jonka joutuu lentokoneen penkissä könöttämään. Meille pilkunviilaajille jotain muuta. Noin 15 min. kun lisää taivaassaoloaikaan niin "matkustusaika" on aika lähellä todellisuutta useimmissa tapauksissa.

 

Tosin joskus olen itsekin New Joorkissa odotellut lähtöä rullitiellä toista tuntia jonossa ja toisaalta CDG:llä rullailtu ilman pysähdyksiä puolisen tuntia laskun jälkeen ennen ständin löytymistä mutta kuten kirjoitin 15 min. on "lähellä" totuutta. 

 

- mielipide -

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään